Test Pinterest een aparte Volgend feed?

Test Pinterest een aparte Volgend feed?De feed die je te zien krijgt als je inlogt op Pinterest heeft al heel wat veranderingen gekend. Waar sommigen blij zijn met aanbevolen en gepromote pins en het algoritme van de Pinterest Smartfeed, verlangen andere pinners terug naar de 100% chronologische feed. De feed met alleen pins van de accounts die je volgt. En wat blijkt. Pinterest lijkt aan het testen te zijn met een aparte feed: de Volgend feed!

Wat zie je precies in deze feed? En wat heeft deze mogelijk nieuwe feed voor gevolgen voor zakelijk pinnen op Pinterest?

 

Wat is de Volgend feed?

In de besloten Facebook groep ‘PinChat ~ Pinterest Chat’ kwam ik dit weekend de melding over een nieuwe feed tegen. Iemand heeft op haar persoonlijke Pinterest account toegang gekregen tot de ‘Following feed’ ofwel de Volgend feed. Zie de afbeelding hieronder.

Test Pinterest een aparte Volgend feed? screenshot

De feed verscheen in de Pinterest iOS app op haar iPad Mini. De pins in de feed zijn 100% afkomstig van personen en borden die deze dame op Pinterest volgt. Geen aanbevolen pins in deze feed dus. En geen Promoted pins.

Ook lijkt de feed chronologisch te zijn, met de meest recente pins links bovenaan. Hoe ‘ouder’ de pin hoe verder naar rechts en naar beneden hij in deze feed staat. Geen filterend algoritme dus in deze feed zoals wel het geval is in de Pinterest’s smartfeed.

Terug naar de begin tijd van Pinterest dus. Terug naar de originele homefeed!

Gevolgen van deze Volgend feed voor zakelijk pinnen

Een interessante ontwikkeling als je het mij vraagt. Ik kan me voorstellen dat pinners erg gelukkig worden van een feed waar ze zelf de controle over hebben. Een feed waarin ze echt alleen maar zien wat ze volgen. Een verademing voor velen denk ik.

Zakelijk gezien heeft dit wel gevolgen. Het kan zo maar zijn dat het bereik van je Promoted pins beïnvloedt wordt door deze feed. Als pinners de voorkeur geven aan deze nieuwe feed boven hun smartfeed, worden je Promoted pins voor hen minder zichtbaar. Die komen voor deze pinners dan alleen nog in beeld via de resultaten van zoekopdrachten.

Ook wordt het tijdstip van pinnen weer interessanter. Als pinners je borden volgen, wil jij je pins plaatsen op die tijdstippen dat zij hun Volgend feed bekijken. Op die momenten heb je de meeste kans om bovenaan in deze feed te verschijnen met je pins.

Het feit dat in deze feed alleen pins verschijnen van borden en accounts die gevolgd worden, maken het zakelijk gezien ook weer van groter belang dat pinners je borden daadwerkelijk volgen. Je pins verschijnen niet meer ‘spontaan’ in deze nieuwe feed als aanbevolen of gerelateerde pins.

En regelmatig pinnen op al je borden mag je ook niet vergeten. Je volgers volgen nu eenmaal niet al je borden.

Als je het mij vraagt een interessante ontwikkeling om in de gaten te houden! Wat denk jij? Wordt je blij van deze aparte Volgend feed of juist niet? Laat het me weten in een reactie onder deze blog.

4 antwoorden
 1. Magda Rijs
  Magda Rijs zegt:

  Ik zou er blij mee zijn. Vooral het chronologische stuk. Ik heb ook het idee dat ik helemaal niet zoveel van de borden zie die ik volg.
  Wel weer opletten dat je niet teveel in een flow gaat zitten pinnen op 1 onderwerp of bord (wat mij wel eens overkomt, haha). Dat is irritant voor volgers. Meer contact met volgers dus. Dat was een beetje weg.
  Ik ben vooooor!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Magda,
   Kan me helemaal voorstellen wat je zegt en inderdaad weer opletten voor een pin-overload voor je volgers 😉
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 2. Jaklien Leemans
  Jaklien Leemans zegt:

  Ik zou het enorm toejuichen als de Following Feed weer terug zou komen. Ik vind het heel vervelend dat Pinterest nu grotendeels bepaald wat ik voorgeschoteld krijgt. Daarnaast heb ik aanzienlijk minder volgers erbij gekregen sinds de Smartfeed is ingevoerd. De noodzaak om iemand op een specifiek onderwerp te volgen is denk ik een stuk lager als je toch al allerlei pins in je straatje voorbij ziet komen. Dus ik ben ook helemaal voor!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *