Pins delen via Facebook Messenger gepimpt!

Pins delen via Facebook Messenger gepimpt!Pinterest maakt pins delen via Facebook Messenger makkelijker en beter met een nieuwe extensie voor Facebook Messenger en een chatbot.

Pinterest heeft wereldwijd inmiddels meer dan 200 miljoen gebruikers. Pinners die zoeken naar ideeën, ze op hun borden bewaren en er plannen mee maken.

Vrienden en familie maken vaak onderdeel uit van deze plannen. Dat blijkt wel uit het feit dat er elke week bijna 1 miljoen pins gedeeld worden via Facebook Messenger! Reden voor Pinterest om hier iets mee te doen.

 

Wat is er veranderd als je pins deelt via Facebook Messenger?

Op de Pinterest Engineering blog werd de nieuwe integratie met Facebook Messenger aangekondigd. Wat is er nu precies veranderd als je een pin deelt via de Messenger app?

Pins die gedeeld worden via Messenger, komen nu groter in beeld, laden sneller en geven je toegang tot tools die je ook kunt gebruiken in de Pinterest app. Zonder dat je de Facebook Messenger app verlaat.

Je kunt nu via de gedeelde pin in Messenger, binnen Messenger verder zoeken naar pins op Pinterest, suggesties krijgen voor vergelijkbare pins en gevonden pins weer delen in de chat.Pins delen via Facebook Messenger, verbeteringen

Hoe werkt de Pinterest Messenger chatbot?

Dan is er nog de nieuwe Pinterest Messenger chatbot. Stuur deze bot een berichtje via Facebook Messenger en de bot vraagt je te kiezen uit een onderwerp, zoals recepten of DIY. De bot stuurt je dan een lijst met ideeën / pins op Pinterest binnen dat onderwerp. En je krijgt de mogelijkheid om naar vergelijkbare ideeen te zoeken via deze lijst.Pins delen via Facebook Messenger, chatbot

Pins delen via Facebook Messenger, interessant voor jouw pins?

Een mooie en slimme ontwikkeling als je het mij vraagt, deze nieuwe en gepimpte integratie van Pinterest met Facebook Messenger! Als je als platform merkt dat je content op een plek buiten jouw platform wordt gedeeld, dan kun je er maar beter voor zorgen dat de ervaring voor de gebruiker zo goed mogelijk is. Dat verleidt mensen alleen maar om meer gebruik te maken van jouw platform.

Dit is natuurlijk ook mooi voor jouw pins die via de Messenger app gedeeld worden. Hoe beter ze in beeld komen en hoe gemakkelijker mensen de interactie met jouw pins kunnen aangaan, zelfs buiten Pinterest, hoe groter de kans dat mensen doorklikken op jouw pins en belanden op je site.

De chatbot toevoeging vind ik leuk. Mensen helpen om buiten Pinterest om kennis te maken en ideeën te vinden op Pinterest. Daarmee wordt het bereik van pins alleen maar groter. Pins komen zelfs in beeld bij mensen die zich op dat moment buiten Pinterest bevinden. Slim!

Wat vind jij van deze ontwikkelingen? Waardevol of zinloos? En pins delen via Facebook Messenger, doe je dat? Laat het me gerust weten in een reactie onder deze blog.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *