Waarom is Pinterest interessant voor jou als marketeer? Nieuwe cijfers!

Waarom is Pinterest interessant voor jou als marketeer? Nieuwe cijfers!Afgelopen week kwam Pinterest met nieuwe cijfers over pinners. Wat vinden zij van het platform en waarom gebruiken ze het? Deze getallen laten duidelijk zien, waarom Pinterest interessant is voor jou als marketeer. Nieuwsgierig? Ik vertel je graag meer!

Het onderzoek

In augustus gaf Pinterest de bureaus db5 en Colloquial Insights opdracht contact op te nemen met meer dan 1.500 pinners om te ontdekken wat zij van Pinterest vinden en waarom ze het gebruiken. Vorige week publiceerde Pinterest de resultaten. En die liegen er niet om!

Maar liefst 59% van de pinners die Pinterest wekelijks gebruiken, zeiden dat ze Pinterest geweldig vonden. Om je een beeld te geven van hoe hoog dat is: het is 11 procent meer dan de score van de nummer twee Facebook (48%)!

Waarom is Pinterest interessant voor pinners?

  • In tegenstelling tot andere platformen, gebruiken pinners Pinterest om dingen en ideeën te ontdekken.

“I’ll look on Facebook or Instagram just because I’m bored. I don’t really do that on Pinterest,” says Lindsey, 33. “It’s about needing an idea for an upcoming party or new chair.”

  • Pinterest geeft pinners toegevoegde waarden omdat pins om beeld draaien en niet om tekst. Ze voorzien de pinner van informatie die ze niet elders kunnen vinden.

“It’s like asking your best friend, ‘What should I wear for fall?’ said Kendra, 27. “It shows you, versus searching the Internet.”

  • Pinterest is persoonlijk.

“It’s all about me and my interests,” says Kelly, 28. “Those other sites are all about what other people like.”

Pinterest helpt pinners dus echt bij het ontdekken van alles waar ze verzot op zijn. Pinterest zorgt ervoor dat ze zich creatiever (73%), meer geïnspireerd (68%) en georganiseerd (62%) voelen. 61% zegt dat Pinterest de plek is waar ze ideeën vinden om hun beste ik te kunnen zijn (nummer twee is Google, met 40%).

“Those other sites are all about what other people like,” said Kelly, a 28-year-old Pinner from Denver. “On Pinterest, it’s ‘I love this, I love that.’ It’s very self-centered and not a waste of time.”Pinterest interessant nieuwe ideeën

Pinterest de plek om dingen te ontdekken én te kopen!

Pinterest is de plek om nieuwe dingen te ontdekken. 72% van de ondervraagden gebruiken het om ideeen te vinden voor hun dagelijks leven of het beoefenen van hun hobbies. Dat getal is bijna 2x zo hoor als dat van Google.

“Pinterest results are more tailored to you, they’re things you’d actually use,” said Darius, a 27-year-old living in Los Angeles.

Een flink aantal van de ondervraagden, zegt zelfs dat Pinterest hun standaard zoekmachine is geworden.

Pinners gebruiken Pinterest als inspiratiebron in de meest uiteenlopende product categorieën: auto’s, schoonheidsproducten, ontspanning, financiën, eten en drinken, woninginrichting, reizen, etc.

En ze gebruiken Pinterest niet alleen om te ontdekken. Pinners doen ook aankopen als gevolg van het zien van een pin. 1 op de 2 pinners van de ondervraagden doet een aankoop na het zien van een Promoted Pin. Pinners storen zich minder aan deze vorm van advertenties, omdat ze passen in het platform en ze als relevant ervaren worden. Ditzelfde geldt voor de organische content van merken op Pinterest.Pinterest interessant aankopen

Pinterest interessant voor jou als marketeer!

Op basis van deze resultaten, kun je denk ik wel concluderen dat Pinterest een interessant kanaal is om potentiële klanten te bereiken met jouw merk. Zeker als je weet dat 61% van de ondervraagden zei dat ze nieuwe merken en producten ontdekten via Promoted Pins. Pinners zoeken via interesses en als jouw merk aansluit bij zo’n interesse, kom je in beeld. Of de pinner jouw merk nu kende of niet.

Natuurlijk is dit onderzoek gedaan in de VS en kunnen de getallen in Nederland anders zijn. Zeker omdat je in Nederland Promoted Pins nog niet kunt inzetten. Maar hoe je het ook went of keert, als jij in beeld wilt komen bij potentiële klanten op het moment dat ze hun ideeën gaan vormgeven en hun aankoopbeslissing nog moeten maken, dan mag Pinterest niet ontbreken in jouw marketingstrategie.

Wat denk jij? Is Pinterest interessant voor jou als marketeer? Of zie je de toegevoegde waarde niet van het platform? Ik hoor het graag in een reactie onder deze blog!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *