Pincodes! Pinterest QR codes. En meer Pinterest nieuws!

Pincodes! Pinterest QR codesNieuw op Pinterest! Pinterest krijgt haar eigen QR codes: Pincodes! Deze Pinterest QR codes maken het je nog gemakkelijker om pinners offline te inspireren en online jouw Pinterest content te ontdekken.

En er is meer Pinterest nieuws. Ook visueel zoeken krijgt een upgrade. Graag praat ik je bij!

 

 

 

 

 

Nieuw op Pinterest: Pincodes!

Vorige week kondigde Pinterest ze aan. Haar eigen Pinterest QR codes. Ofwel Pincodes. Wat kun je met deze codes?

Wanneer pinners deze codes scannen met hun Pinterest app, belanden ze direct op de pins of het bord dat jij aan deze Pincode gekoppeld hebt. Zo kun je mensen offline verleiden om jouw online content op Pinterest te bekijken.

Hoe werken de Pinterest QR codes?

Wanneer je een Pincode ziet, open je de Pinterest app op je smartphone. Je klikt op de Pinterest camera naast het zoekveld en je richt de camera op de Pincode. Een foto maken is niet nodig. Pinterest brengt je direct naar de pin of het bord dat gekoppeld is aan deze Pincode. Simpel!Pinterest-Pincodes-GTM-02

Een pincode is een ronde afbeelding met daar omheen een reekst gekleurde bolletjes. Zie afbeelding hieronder. Bedrijven kunnen hiervoor elke pin die ze op Pinterest geplaatst hebben gebruiken. Als de Pincode wordt gebruikt voor een profielpagina, wordt automatisch de profielfoto gebruikt in de code.Pincodes voorbeeld

Om Pincodes te kunnen maken en gebruiken, moet je een zakelijk Pinterest account hebben. De functionaliteit is nu ook alleen nog beschikbaar in de VS, Engeland en Canada.

Hoe maak je een Pincode?

Om te spieken hoe het werkt, heb ik mijn (taal)instellingen even op VS gezet. Dan kan je zien hoe het maken van een pincode werkt. Je gaat naar het bord waarvan je een pincode wilt maken. Klikt op de drie stipjes naast de bord bewerken knop (het potloodje) en kiest voor ‘Creat Pincode’. Je kunt vervolgens de gewenste afbeelding kiezen via ‘Change Image’ en de code downloaden.Pincodes, Pincode maken

De pincode van je Pinterest account maak je eenvoudig door een klik op je profielfoto. Je kunt de code dan direct downloaden:pincode Suzanne Wartenbergh

Hoe zet je Pinterest Pincodes in?

Nordstrom gebruikt Pincodes op dit moment om hun klanten te helpen bij het doen van kerst inkopen. Ze plaatsen Pincodes op strategische plekken in de winkel, zoals in de buurt van de wachtrij bij de kassa.

Zo kunnen mensen terwijl ze niets anders aan het doen zijn hun Pinterest app erbij pakken en op zoek gaan naar Pinterest inspiratie. Een Pincode brengt ze bijvoorbeeld naar een bord met kado ideeën voor de feestdagen voor onder de 100 dollar.

Meer inspiratie voor het gebruik van Pincodes vind je op de Pinterest Business Blog.

Ook nieuw: Lens Your Look

Met Lens in de Pinterest app was het al mogelijk om foto’s te maken van voorwerpen in je omgeving en naar daarmee gerelateerde pins te zoeken op Pinterest. Via ‘Lens Your Look‘ kun je nu foto’s maken van je eigen garderobe en deze toevoegen aan een tekstuele zoekopdracht. Idee daarachter is dat je nu nog eenvoudiger inspiratie kunt opdoen rondom kleding die je al hebt.

Als je bijvoorbeeld zoekt op ‘herfst oufit ideeën’ kun je door het klikken op het camera icoontje in de app een foto van een eigen kledingstuk aan de zoekopdracht toevoegen.

Helaas werkt Lens nog niet in Pinterest app in Nederland. Lens Your Look dus ook niet…lens-your-look-gif

Upgrade voor visueel zoeken

Pinterest gaat het visueel zoeken op Pinterest nog gemakkelijker maken. Bijvoorbeeld met ‘Responsive Visual Search‘ waarbij inzoomen met je vingers op een pin op je smartphone automatisch resulteert in het geven van een visuele zoekopdracht.

Visueel zoeken was al beschikbaar binnen Google Chrome. Nu komt het ook naar Firefox. Download simpelweg Pinterest for Firefox.

Wat vind jij van de Pincodes?

QR codes zijn in Nederland niet echt hot, maar ik kan me voorstellen dat de Pincodes heel interessant kunnen zijn als ze correct gebruikt worden. Simpelweg omdat je als pinner weet dat zo’n code je naar Pinterest brengt en je dus inspiratie oplevert. Van een QR code is dat niet gezegd. Die kan overal naartoe leiden.

Ik denk dat Pincodes je kansen geven om je potentiële klant offline te triggeren en te leiden naar de online inspiratie die jij ze biedt. En ze daarmee aan je te binden. Mooi!

Jammer dat we in Nederland moeten wachten op de beschikbaarheid van Pincodes. Geduld is een schone zaak 😉

En die tweaks aan het visueel zoeken, ik word er blij van.

En? Wat vind jij? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *