Zoekwoord advertenties op Pinterest en ‘Autotargeting’

Zoekwoord advertenties op Pinterest en 'autotargeting'Nieuwe ontwikkelingen voor adverteerders op Pinterest! Iedereen heeft nu toegang tot de optie om Promoted pins te targetten via zoekwoorden. Deze zoekwoord advertenties op Pinterest zijn toegankelijk voor elke adverteerder die gebruik maakt van Pinterest’s Ads Manager. Niet langer alleen voor Pinterest advertentiepartners.

Pinterest gaat zelfs een stapje verder en zet AI in om deze advertenties te ‘autotargetten’ op basis van de zoekwoorden die je selecteert. Interessant!

 

Zoekwoord advertenties op Pinterest, wat houdt dat in?

Via de Pinterest Ads Manager kun je Promoted pins nu zo inrichten dat ze tevoorschijn komen in zoekopdrachten van pinners. Dit kun je doen door relevante zoekwoorden te selecteren voor je advertentie op basis van jouw pin. Dit kondigt Pinterest aan op haar Business Blog.

Dat kunnen advertenties zijn gericht op specifieke zoekwoorden of combinaties van zoekwoorden en korte zinnen. Je kunt ook kiezen voor bredere zoektermen.

Aan deze advertenties kun je daarnaast negatieve zoekwoorden toevoegen. Daarmee sluit je uit dat je advertentie verschijnt bij het gebruik van bepaalde zoekwoorden. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als jij een pin plaatst met een koffietafeltje en pinners die op zoek zijn naar lekkere smaken koffie niet wilt lastigvallen.

Uiteraard krijg je toegang tot rapportages over het resultaat van je advertenties, zodat je de zoekwoorden die je gebruikt, kunt bijstellen.Zoekwoord advertenties op Pinterest search

Autotargetting via AI bij zoekwoord advertenties

Pinterest is ook begonnen met het testen van ‘autotargetting’. Dat betekent dat Pinterest je advertenties gericht op specifieke zoekwoorden laat zien aan pinners die zoeken met zoekwoorden gerelateerd aan de zoekwoorden van jouw advertentie.

Dit doen ze met Taste Graph. Via Taste Graph heeft Pinterest inzicht in waar pinners naar op zoek zijn en waarom. Het houdt onder andere rekening met de stijl, texturen en vormen dat iets op een pin uniek maakt. En het gebruikt de manier waarop pinners hun pins categoriseren.

Via autotargetting bereiken je zoekwoord advertenties pinners die op zoek zijn naar wat jij pint, maar dat doen via andere, maar vergelijkbare, zoekwoorden dan waarop jij adverteert.

Adverteren op Pinterest in Nederland

Helaas is het in Nederland nog niet mogelijk om pins te promoten. Maar deze toevoeging is wel een hele waardevolle. Zeker omdat veel zoekopdrachten op Pinterest geen merknaam bevatten. Pinners zoeken op hun interesses. Ik zou hier in campagnes zeker gebruik van maken! Nu hopen dat Pinterest advertenties ook snel beschikbaar komen in Nederland…

Wat vind jij van deze toevoeging aan de advertentie tools van Pinterest? Ga jij hem gebruiken zodra dat mogelijk is in Nederland? Laat het me weten in een reactie onder deze blog.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *