Pinterest in de top 5 meest relevante merken in de VS

Pinterest in de top 5 meest relevante merken in de VSWow! Deze had ik even niet zien aankomen. Pinterest in de top 5 van meest relevante merken in de VS. Daarmee is Pinterest als merk relevanter voor Amerikanen dan Facebook en alle andere social media platformen! Dat blijkt uit de derde, jaarlijkse ‘Prophet Brand Relevance Index™’. Hoe dat zit, vertel ik je graag.

Prophet’s onderzoek

Prophet doet jaarlijks onderzoek naar welke merken het beste scoren op relevantie. Ze geloven dat de sterkste merken, die merken zijn die relevant zijn voor hun klanten. Merken waar mensen simpelweg niet zonder kunnen. Aan dit onderzoek deden 50.000 klanten in China, Duitsland, Engeland en de VS mee.

Waarom is deze relevantie zo belangrijk in de ogen van Prophet? Zij geloven dat het de belangrijkste bepalende factor is voor het lange termijn succes van een merk. Het omvat een hoge vraag, een sterke aantrekkingskracht en producten en diensten die waarde toevoegen aan het leven van een klant.

Pinterest in de top 5 meest relevante merken in de VS

Pinterest staat op nummer 5 in de lijst. Naast merken als Apple, Google, Amazon en Netflix is het één van de meest relevante merken in de VS. Geen slecht rijtje om in te staan als je het mij vraagt. Dan doe je als merk iets goed!

Sterker nog als het gaat om merken die mensen inspireren neemt Pinterest de leiding met plek nummer 1!

De resultaten van dit onderzoek in de VS worden toegelicht in een artikel in Forbes.

Top-10-US

Hoe doet Pinterest dat?

Op welke manier je de data ook bekijkt (leeftijd, geslacht, opleidingsniveau) Pinterest blijkt relevant te zijn. En dat terwijl geen enkel (ander) social media platform in de top 50 te vinden is.

Verbazingwekkend als je weet dat Amerikanen Facebook meerdere malen per dag bezoeken en dat dit platform pas op plek 103 in de lijst te vinden is!

Klanten zien social media zoals Instagram, Facebook, Snapchat en Twitter, als (bezorg)diensten. Alleen Pinterest brengt ze naar een wereld waar ze meer kunnen ervaren van wat hen gelukkig maakt. Een persoonlijke ervaring. Dat brengt Pinterest in de top 5 van meest relevante merken.

Hoe zit dat in Europa?

Prophet deed ook onderzoek in Engeland en Duitsland. In Engeland is Pinterest te vinden op plek 19. Youtube staat daar op 23 en Instagram op 38.

In Duitsland staat Pinterest niet in de top 50. Daar vinden we alleen Youtube op nummer 32.

En in Nederland?

Voor de situatie in Nederland zijn er geen gegevens. Als ik eerlijk ben, denk ik dat Pinterest in Nederland niet in de top 50 te vinden zal zijn. Simpelweg omdat veel van de functionaliteit die Pinterest echt relevant maakt, hier nog niet beschikbaar is. Zoals bijvoorbeeld LENS.

Daarnaast zijn veel merken nog niet echt aangehaakt op Pinterest in Nederland. Dat kan samenhangen met het feit dat je in Nederland pins nog niet kunt promoten.

Hoe dan ook deze getallen laten wel zien, wat de potentie van Pinterest is. En hoe belangrijk relevantie dus is voor klanten. Ook in de wereld van social media!

Wat denk jij? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *