Hashtags werken op Pinterest! Tips en tricks

Hashtags werken op Pinterest! Tips en tricksWel of geen hashtags gebruiken op Pinterest? Het antwoord was ja, toen weer nee, vervolgens ja mits, en vanaf vorige week eindelijk duidelijk ja! Want het is zo ver. Hashtags werken op Pinterest!

Alle verwarring rondom hashtags op Pinterest is de wereld uit. Pinterest is glashelder over hoe ze werken en wat ze doen met de vindbaarheid van je pins. Iets om toe te voegen aan je Pinterest strategie dus!

Maar hoe pak je dat slim aan? Dat vertel ik je graag! In deze blog tips en tricks over het slim gebruiken van hastags op Pinterest.

 

“Now hashtags work on Pinterest!”

Dat is de kop van het blog bericht op de Britse Pinterest blog van vorige week dinsdag. Daarmee wordt in één klap en voor eens en voor altijd helder of je wel of geen hashtags kunt gebruiken op Pinterest. En of ze toegevoegde waarde hebben voor de vindbaarheid van je pins. Ja, dus!

Hoe werken hashtags op Pinterest?

Als je een hashtag toevoegt aan de beschrijving van een pin, is hij zichtbaar in blauwe tekst en klikbaar. Klikken op de hashtag genereert en een feed met pins met dezelfde hashtags in hun beschrijving.

hashtags werken op Pinterest, blauw

Daarnaast kun je via de zoekmachine zoeken naar pins met een bepaalde hashtag. Daarvoor typ je gewoon de hashtag waar je naar op zoek bent in het zoekveld. Zo kom je ook terecht in de feed met pins met dezelfde hashtags in hun beschrijving.

In deze feed verschijnt de meest recente pin met de hashtag links bovenaan. Hoe verder naar rechts en naar beneden, hoe ouder de pin. Ongeacht of de pin met de hashtag gepromoot is of niet.

Vooral dat laatste is interessant. Je kunt met hashtags de vindbaarheid van je pins nu vergroten zonder daarvoor te betalen! Gepromote pins krijgen geen voorrang in de feed met pins met een hashtag.

In Pinterest’s helpcentrum lees je meer over het gebruik van hashtags.

Waar kun je hashtags voor gebruiken op Pinterest?

Je kunt hashtags inzetten met verschillende doelen:

  • Een social media campagne of wedstrijd(die verder gaat dan alleen Pinterest)
  • Vergroten van je naamsbekendheid
  • Een connectie maken met mensen rondom een bepaald onderwerp
  • Ontdekken van trends
  • Versterken van je positie als expert

Tips voor het gebruik van hashtags

Nu hashtags werken op Pinterest, is het van belang dat je ze niet willekeurig toevoegt aan je pins, maar ze ook slim weet in te zetten. Een aantal tips voor het toevoegen van hashtags aan je pins.

  • hashtags werken op Pinterest, voorbeeldenHashtags werken het beste wanneer ze zo specifiek mogelijk zijn. Ze moeten duidelijk beschrijven waar jouw pin over gaat. Gebruik relevante woorden met betrekking tot het onderwerp van de betreffende pin. Pinterest geeft je zelfs suggesties op het moment dat je een hashtag intypt in de beschrijving van je pins.
  • Pinterest zegt dat je maximaal 20 hashtags kunt toevoegen aan je pins. Of het slim is om dat ook te doen, zal de toekomst moeten uitwijzen. Wat vinden pinners prettig? Vinden ze het prima als er veel hashtags in een beschrijving van een pin staan (net als op Instagram). Of vinden ze het vervelend en haken ze daarom af bij het zien van je pins? Persoonlijk zou ik nu gaan voor 4-5 relevante hashtags per pin.
  • Zorg ervoor dat je hashtags makkelijk te schrijven en te onthouden zijn. Zodat mensen er makkelijk op kunnen en gaan zoeken.
  • Kies je hashtag zo dat mensen hem ook zelf graag willen gaan gebruiken, willen meedoen met jouw hashtag. Als jij de enige bent die pint met een hashtag zullen je pins minder bereik hebben.
  • Wanneer je een hashtag wilt gebruiken, controleer dan eerst of hij niet al ergens voor wordt gebruikt. Je wil niet dat je pins belanden in een hashtag feed over een heel ander onderwerp dan jou bedoeling is.

Hashtags toevoegen aan bestaande pins?

Is het slim om hashtags toe te voegen aan bestaande pins? Jep! Geldt dit voor alle pins? Ik zou zeggen nee. Het is nogal een werk om de beschrijvingen van al je pins aan te passen. Ik zou kiezen voor die pins die je moeten helpen jou Pinterest strategie te realiseren. Pins die een doel hebben in je campagnes. En pins die de vindbaarheid van je website of blog moeten vergroten. Daarvoor heeft het zeker zin.

Ga jij ze gebruiken nu hashtags werken op Pinterest?

Wat vind je ervan dat hashtags nu te gebruiken zijn op Pinterest? En ga je ze toevoegen aan je pins nu we precies weten hoe hashtags werken op Pinterest? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren