Pinterest borden in borden op komst! En 200 miljoen pinners!

Pinterest borden in borden op komst en 200 miljoen pinnersVorige week kwam Pinterest met het nieuws dat het platform wereldwijd inmiddels meer dan 200 miljoen gebruikers heeft. Om dat te vieren, belooft het ons veelgevraagde, lang verwachte, nieuwe functionaliteit, zoals Pinterest borden in borden! 

200 miljoen gebruikers!

Dat aantal meldt Pinterest ons vorige week op haar Pinterest blog. Dan hebben we het over gebruikers die het platform in ieder geval maandelijks gebruiken. In april dit jaar waren dat er nog 175 miljoen. Geen explosieve groei misschien, maar wel een stabiele groei van zo’n 50 miljoen gebruikers in het afgelopen jaar.

Meer dan de helft van deze gebruikers komen van buiten de VS. En van de nieuwe accounts die worden gemaakt is meer dan 75% afkomstig van buiten de VS. Daarmee is Pinterest ondertussen echt een internationale speler te noemen in de online wereld.

Al die pinners samen hebben meer dan 100 miljard pins op het platform geplaatst. En als “Pinland” een land zou zijn, zou het nummer 7 zijn in de top 10 van landen met de meeste inwoners.200 miljoen pinners

Pinterest borden in borden op komst!

Om dit te vieren, belooft Pinterest ons nieuwe functionaliteit op het platform. Meerdere wensen van pinners zullen vervuld worden. Ze verklappen nog niet alles, maar noemen wel één wens die in vervulling gaat de komende weken: Pinterest borden in borden, ofwel geneste borden. Ze noemen dit ‘board sections’. Hiermee kun je alle pins binnen een bord verder indelen.

Zelf heb ik deze ‘board sections’ nog niet gespot. Pinterest beloofd dat iedereen ze krijgt, nadat ze voldoende getest zijn. En die tests lopen dus.

Pinterest testpanel

Daar blijft het niet bij. Pinterest gaat meer nieuwe functionaliteit testen. Het lijkt erop dat je binnenkort de kans krijgt je aan te melden voor een testpanel voor deze nieuwigheden. Daarmee krijg je als eerste toegang tot al deze nieuwe Pinterest opties. Ik ben benieuwd!

Wordt jij blij van deze nieuwe optie ‘board sections’? Is hiermee één van je Pinterest wensen in vervulling gegaan? Denk je dat je er gebruik van gaat maken en zie je er zakelijk gezien voordeel in? Zou jij lid willen zijn van het Pinterest testpanel? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *