PinCheck app, nooit meer pins met slechte links!

PinCheck app, nooit meer pins met slechte links!Irritatie nummer één op Pinterest: pins met links die niet kloppen. Met de PinCheck app voor iOS spoor je ze gemakkelijk op, verwijder je ze of pas je ze aan.

Waarom dat belangrijk is? Als er veel pins met niet werkende links op je account staan, zullen pinners je eerder als spam account aanmerken. Of je niet volgen. Pinterest kan je account zelfs blokkeren als veel van je pins als spam worden aangemerkt.

Met de PinCheck app kun je dit gemakkelijk voorkomen. Hoe dat werkt, laat ik je graag zien.

PinCheck app

Vorige week ontdekte ik deze hele handige app: PinCheck. Als je deze app download op je iPhone of iPad kun je gemakkelijk pins opsporen met een link die niet klopt. Vervolgens kun je ze verwijderen of aan passen, zodat de link weer klopt.PinCheck app, nooit meer pins met slechte links! de app website

Hoe werkt het?

Allereerst download je de app vanuit de App Store. Open daarna de app en log in via je Pinterest account. Dat gaat heel eenvoudig. De app heeft toegang tot je account nodig om jouw pins voor je te kunnen controleren.

Als je bent ingelogd, zie je al je borden verschijnen. Scroll naar beneden door je borden heen en klik op het bord waarvan je de pins wilt controleren. PinCheck gaat aan de slag en analyseert al de pins op het betreffende bord.

De app toont je vervolgens de pins met links die niet kloppen. Klik op de ‘delete’ knop om de pin te verwijderen. En klaar 🙂

PinCheck app, nooit meer pins met slechte links! screenshots

PinCheck Premium feature: PinFix

Je ziet naast de knop ‘delete’ ook de knop ‘fix’. Met deze knop kun je de link aan je pin herstellen. PinFix doet dit door op zoek te gaan naar websites met een vergelijkbare afbeelding en je de mogelijkheid te geven deze pin opnieuw te pinnen. Deze upgrade kost EUR 3,49.

Tips bij gebruik

Ik heb de app alleen gevonden voor iOS, helaas nog niet voor Android apparaten.

PinCheck kan alleen de pins op je openbare borden voor je controleren. Ze hebben van Pinterest geen toestemming dit ook te doen voor je verborgen borden.

Een goede internetverbinding is belangrijk als je PinCheck gebruikt. De app controleert letterlijk alle sites waarvandaan je gepind hebt. Als er dus veel pins op je borden staan, vergt dat aardig wat van je internet connectie!

Ga jij PinCheck gebruiken?

Eerlijk, ik ben enthousiast. Deze app is ontzettend handig om je Pinterest account is een grondige schoonmaak te geven. Heel fijn! Wat denk jij? Ga jij hem ook proberen? Ik hoor graag van je hoe de app je bevalt. Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

4 antwoorden
 1. Suus
  Suus zegt:

  Hi Suzanne,

  In het begin vond ik de app echt super maar heb het idee dat hij niet meer echt betrouwbaar is.
  Als ik een bord meerdere keren achter elkaar test, komt de app steeds met andere pins en sommige werken gewoon.
  Hebben meer mensen dit ervaren?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hi Suus,
   Ik heb het nog niet ervaren, maar het zou zomaar kunnen natuurlijk. Opletten dus voordat je een pin verwijdert. Dank voor je ‘waarschuwing’!
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *