Visueel zoeken op Pinterest, tips voor jouw pins!

Visueel zoeken op Pinterest, tips voor jouw pins!Pinterest heeft afgelopen week een paar op het oog kleine aanpassingen doorgevoerd in de Pinterest app. Dingen die visueel zoeken op Pinterest gemakkelijker maken.

Maar al deze kleine aanpassingen samen, maken Pinterest nog meer dé online plek om via foto’s een video’s precies het idee te ontdekken waar je naar zocht.

Dit heeft gevolgen voor het beeld dat jij zakelijk pint. Het wordt steeds belangrijker dat het aan de eisen die visueel zoeken stelt, voldoet. Zodat jouw pins ook via deze weg gevonden worden. Hoe je dat doet, vertel ik je graag!

Inzoomen met je vingers

De eerste kleine aanpassing is dat je nu kunt inzoomen op afbeeldingen die je op Pinterest ziet. Gewoon met je vingers, zoals dat overal werkt op je smartphone. Hiermee vervult Pinterest één van de meeste gevraagde wensen van pinners.

Visueel zoeken op Pinterest, zoom

Bron afbeelding: Pinterest blog

Zie je dus een iemand met een paar rode schoenen die je mooi lijken, dan kun je ze nu dus beter bekijken door op ze in te zoomen.

Verbeteringen visueel zoeken tool

Ook zijn er kleine aanpassingen gedaan aan de tool waarmee je gemakkelijk visueel kunt zoeken naar gerelateerde producten op andere pins. De knop op een pin waarmee je visueel kunt zoeken heeft een nieuwe, duidelijker vormgeving. Ook is de knop verplaatst van rechtsboven naar rechtsonder. Hiermee wordt de tool toegankelijker.

visueel zoeken op Pinterest, tool

Bron afbeelding: Pinterest blog

LENS

In de VS heeft Pinterest ook de aparte app LENS geintegreerd in de Pinterest app. Met deze app kun je je directe omgeving fotograferen en direct zoeken naar wat er over de voorwerpen op jouw foto te vinden is op Pinterest. De LENS camera is zichtbaar direct rechts naast het zoekvenster in de iPhone app. Dit benadrukt hoe belangrijk visueel zoeken voor Pinterest is.

Visueel zoeken op Pinterest, LENS

Tips voor jouw pins!

Je wil natuurlijk dat je zakelijke pins gevonden worden op Pinterest. Dat regel je deels door het slim gebruik van zoekwoorden. Duidelijk is dat met de nadruk die komt te liggen op visueel zoeken op Pinterest jouw pins ook via deze weg goed gevonden moeten kunnen worden. Dat regel je niet met zoekwoorden, maar met het beeldmateriaal dat je pint. Waar moet je dan aan denken? Drie tips!

 1. Het is met de mogelijkheid tot inzoomen nu nog belangrijker dat de resolutie van het beeldmateriaal dat je pint hoog genoeg is. Zodat ook bij inzoomen de ‘details’ op je foto’s goed zichtbaar zijn.
 2. Als je meerdere producten toont op het beeld dat je pint, dan is het handig als al die producten los van elkaar herkenbaar zijn voor Pinterest’s zoekmachine. Zodat Pinterest ze, met een bolletje in het beeld, kan aanmerken als doorzoekbaar deel van het beeld. Zie de afbeelding hierboven.
 3. Daarnaast wil je ook aparte en duidelijke beelden van je individuele producten pinnen. Zo kan Pinterest deze pins via de zoekmachine koppelen aan samengestelde beelden. En ze op die manier tonen in de zoekresultaten wanneer iemand de visuele zoekoptie gebruikt.

Kortom de kwaliteit van het beeld dat je pinde was al belangrijk en is alleen maar belangrijker geworden!

Ga jij je pins aanpassen gericht op visueel zoeken op Pinterest?

Ik ben benieuwd! En ik hoor graag van je of dit al één van de aandachtspunten is in je Pinterest strategie. Of dat het dat nu wel gaat worden. Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 antwoorden
 1. ivo
  ivo zegt:

  Dank voor je uitleg. Ik heb ook een vraag. Op mijn telefoon krijg ik naast het symbooltje voor visueel zoeken suggesties die mij/ het beeld in de weg staan. kan je dat ook uitschakelen?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Ivo,
   Ik kan me voorstellen dat dat niet prettig is. Voor zo ver ik weet, kun je dat niet uitschakelen. Helaas…
   Groetjes,
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *