Veelgestelde vragen over Pinterest vs. Instagram

Veelgestelde vragen over Pinterest vs InstagramPinterest en Instagram. Voor veel mensen lijken ze veel op elkaar. Het draait er immers allebei om beeld. Toch zijn ze heel verschillend. Ik krijg er flink wat vragen over. In deze blog beantwoord ik drie veelgestelde vragen over Pinterest en Instagram.

Gebruik deze informatie om te bepalen of jouw zakelijke berichten en visuals op Pinterest of juist op Instagram thuis horen. Of misschien wel op allebei!

 

 

Foto’s van een evenement, Pinterest of Instagram?

Als bedrijf organiseer je misschien wel ooit evenementen, of je geeft een lezing, of je woont een evenement bij waarover je graag op social media verslag doet. Plaats je deze foto’s nu op Pinterest of op Instagram?

Op Instagram. Op Instagram gaat het over beleving. Daar kijken mensen graag mee met wat jij meemaakt of organiseert. Neem mensen mee in jouw ervaring.

Waarom dan niet op Pinterest? Op Pinterest zoeken mensen ideeën, recepten, producten, enz. Dingen of voorwerpen dus in plaats van mensen of ervaringen. Een fotoverslag van een evenement of lezing, passen hier dus niet.

Daar komt nog bij dat foto’s met gezichten op Pinterest niet zo succesvol zijn en op Instagram juist wel. Foto’s van een evenement bevatten vaak afbeeldingen van mensen. Net als selfies van jou op een evenement.

Je blogs voor lange termijn traffic naar je site, Pinterest of Instagram?

Pinterest!! Elk beeld op Pinterest is een directe link naar je website. Door één klik op de pin met de visual van je blog belanden mensen op je blog. De kracht van Pinterest: traffic genereren naar websites.

En deze pins zijn ‘evergreen’. Met de juiste zoekwoorden in hun beschrijving, blijven ze naar voorkomen in de zoekresultaten van Pinterest. Tot jaren nadat je ze gepind hebt! Pinterest is een zoekmachine, geen social media kanaal.

Waarom dan niet op Instagram? Je kunt zeker een visual delen op Instagram om mensen te attenderen op een nieuwe blog. Maar via deze visual zullen mensen minder snel op je site belanden. De visual zelf is niet klikbaar en in de tekst bij de visual kun je wel een link vermelden, maar ook die is niet klikbaar.

De enige klikbare link op Instagram is die in je ‘bio’. Daar zullen mensen zeker op klikken als je ze vertelt dat ze via de link op je laatste blogpost belanden, maar het is een stuk omslachtiger dan op Pinterest. En je kunt mensen via je account maar naar één plek verwijzen. Voor elke nieuwe blogpost zul je de link in je Instagram ‘bio’ opnieuw moeten aanpassen.

Veelgestelde vragen over Pinterest vs. Instagram blogs

Wat kost me meer tijd, Pinterest of Instagram?

Instagram! Om je Instagram accout levendig te houden, wil je zeker één foto per dag plaatsen. Als je veel volgers hebt, misschien wel drie per dag. Het maken van deze Instagram waardige foto’s kost je tijd.

En Instagram is wèl een social media kanaal. Daar is interactie dus heel belangrijk. Het leuk vinden van foto’s of reacties en het zelf plaatsen van reacties kost tijd. Dat moet je dagelijks in de gaten houden.

Dan heb ik het nog niet over het uitdenken en maken van stories. Of live stories…

Het goed opzetten van je Pinterest account kost tijd. Je moet je borden bedenken, maken en vullen met een aantal pins. En je moet zorgen voor zoekwoord rijke beschrijvingen. Maar als je account staat, is pinnen een eitje.

Zeker omdat je rustig content kunt repinnen. Die hoef je dus zelf niet te maken. En deze pins kun je ook nog inplannen met een tool als Tailwind. Dat kost je één keer in de week tijd, maar dat is het. Vervolgens kun je Pinterest op gaan wanneer jou dat uitkomt. Je pins voor de hele week staan toch al klaar.

Natuurlijk moet je ook zorgen voor eigen beeld en content voor pins, die mensen naar jouw website brengen. Maar dat hoeft niet drie keer per dag. En die beelden had je toch al nodig voor je site.

Veelgestelde vragen over Pinterest vs Instagram, Tailwind

Jouw veelgestelde vragen over Pinterest vs. Instagram

Ik hoop dat de antwoorden op deze veelgestelde vragen over Pinterest vs. Instagram jou verder helpen met het effectief inzetten van deze platformen. Staat jou prangende vraag er niet niet tussen? Stel hem me dan gerust in een reactie onder deze blog! Zodat we deze lijst met veelgestelde vragen over Pinterest vs. Instagram samen kunnen aan vullen.

En als je meer wilt lezen over de verschillen tussen Pinterest en Instagram, lees dan ook mijn blog: Pinterest en Instagram, de overeenkomsten en verschillen.

Pin ze!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *