Toch hashtags op Pinterest?

Toch Hashtags op Pinterest?‘Kan ik hashtags op Pinterest gebruiken?’, is een vraag die ik vaak krijg. Mijn antwoord was altijd een hele duidelijke nee.

Hashtags op Pinterest zorgen ervoor dat pinners doorklikken op die hashtags. Daarmee verlaten ze jouw pin en raak je ze juist kwijt. In plaats van dat ze doorklikken op jouw pin. Daarnaast maken ze je pins niet beter vindbaar.

Maar met de laatste berichten vanuit Pinterest, lijkt dat te gaan veranderen. Hashtags op Pinterest lijken toch te gaan werken en interessant te worden. Hoe dat zit, leg ik je graag uit!

Pinterest zegt het zelf: Hashtags komen eraan!

In een blog van Tailwind die afgelopen week verscheen, wordt duidelijk dat Pinterest er echt mee aan de slag is. Ook al zie je misschien nog geen werkende hashtags op jouw account op dit moment, ze komen eraan!

Dit is wat Tiffany Black, Head of Content Business Development and Corporate Development bij Pinterest erover zegt:

It is true that in the past, I think that we were dissuading people from using hashtags. We are actually changing that such that you can and are often benefited in the future by using hashtags. As far as best practices go, the rule of thumb is use authentic hashtags but don’t keyword stuff essentially. So I know on other platforms you can often see people putting 50 or 100 hashtags on something.

It’s not the volume of hashtags that’s really useful, it’s actually making sure you are using the hashtags that people will likely be searching for. So not trying to do like 100 because actually doing too many will decrease rank in some capacity because we will think it is possibly spam.

So I would say we haven’t figured out exactly what the right number is. I don’t think that we will probably come out with an exact number but you know keeping it reasonable and using ones that are relevant to the content and authentic is the way to go.

Met andere woorden, Pinterest raadde het gebruik van hashtags altijd af. Dat gaat veranderen. Als je passende hashtags gebruikt en niet te veel, ga je daar in de toekomst van profiteren. Dit geldt voor hashtags waarvan je denkt dat pinners daar echt op zoeken en die passen bij jouw content.

Pinterest doet geen uitspraken over het aantal hashtags dat nuttig is, maar geeft wel duidelijk aan dat het niet zo gaat werken als op Instagram, waar je 50-100 hashtags kunt toevoegen aan je post.

Pinterest lijkt dus overstag te gaan. Onder druk van merken misschien? Die hashtags ook op andere online platformen gebruiken. En de toegevoegde waarde ervan zien op Pinterest voor hun content.

Zie jij al ‘werkende’ hashtags op Pinterest?

Ikzelf zie op dit moment nog geen verschil, of ‘werkende’ hashtags op pins. Wat ik wel merk, is dat als ik nu zoek op een woord met een hashtag, ik ook daadwerkelijk pins te zien krijg waar die hashtag in de tekst terug te vinden is.

Zie hieronder het screenshot van mijn zoekopdracht met het zoekwoord ‘#quote’. #quote is terug te vinden in de beschrijvingen van alle pins. Pins met alleen het woord quote in de beschrijving zonder # zie je bijna niet meer terug in de zoekresultaten.

Toch hashtags op Pinterest? quote

Dat was voorheen niet zo! Toen verschenen er juist pins in de zoekresultaten met het zoekwoord zonder hashtag. Pins met de hashtag in de beschrijving van de pin, kwamen vaak helemaal niet tevoorschijn.

De hashtags zijn bij mij op het web niet klikbaar, in de mobiele app wel. Maar klikken geeft nu dezelfde zoekresultaten als de zoekopdracht met #quote.

Hoe gaan hashtags op Pinterest precies werken?

Hoe hastags precies gaan werken op Pinterest, is nog niet duidelijk. Dat blijkt ook wel uit de woorden van Tiffany Black. Ik heb verschillende tests voorbij zien komen. In de blog van Tailwind, worden er ook een paar genoemd.

Zoals hashtags die als knoppen zichtbaar zijn op pins. De hashtags zijn niet terug te vinden in de beschrijvingen van een pin. Maar Pinterest voegt zelf -in haar ogen- relevante hashtags toe aan een pin. Ze verschijnen onder de afbeelding van de pin boven de titel van een pin. (Mij doen ze denken aan de suggesties voor zoekwoorden die Pinterest geeft via Guided Search).

Toch hashtags op Pinterest suggesties op pins

Pinners hebben blijkbaar ook suggesties voor het gebruik van hashtags in beschrijvingen van pins gezien op het moment dat ze een hashtag begonnen te typen.

Toch hashtags op Pinterest suggesties in beschrijvingen

Interessante mogelijkheden als je het mij vraagt, maar op dit moment zie ik ze allebei niet voorbij komen op Pinterest. Hoe hashtags op Pinterest er dus precies uit gaan zien en hoe ze precies gaan werken, is nog onduidelijk.

Moet ik nu hashtags toevoegen aan mijn pins?

Ik zou het doen! Voeg aan het einde van je beschrijving van een pin maximaal 3-5 relevante hashtags toe. Hashtags waarvan jij denkt dat mensen daar echt op zoeken en die passen bij de content die je deelt.

Verder zullen we moeten afwachten hoe hashtags op Pinterest precies zullen gaan werken, voordat we de beste hashtag strategie kunnen bedenken. Maar ze komen eraan, dus bereid je er vast op voor en zorg dat je pins er klaar voor zijn!

Je zou zelfs de beschrijvingen van bestaande pins kunnen aanpassen. Een paar hashtags toevoegen aan pins die traffic moeten genereren naar je site bijvoorbeeld. Maar dit kan veel tijd kosten, dus overhaast je niet, voordat we precies weten wat hashtags gaan doen op Pinterest!

Heb jij al werkende hashtags voorbij zien komen op Pinterest? Wat vind je ervan?  En ga jij vanaf nu hashtags gebruiken op je pins? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *