5 top Pinterest infographics ter inspiratie!

5 top Pinterest infographics ter inspiratie!Pinterest staat er vol mee. Infographics over allerlei onderwerpen. Je vindt er dus ook Pinterest infographics met tips over het effectief inzetten van Pinterest.

Sommige infographics zijn wat oud, maar de tips zijn nog steeds relevant. Pinterest is veranderd door de jaren heen. Dat geldt voor de functionaliteit van het platform en het design. Hoe je Pinterest strategisch gebruikt voor je bedrijf, is niet gewijzigd.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar vijf infographics met interessante Pinterest tips. Niet alle infographics zijn visueel even prachtig, maar de inhoud is nog steeds goed. Doe er je voordeel mee!

Infographic 1 ‘Pinterest Image Optimization’

De eerste Pinterest infographic vertelt je alles over het maken van top afbeeldingen voor je pins. Een goede afbeelding kan het verschil maken tussen honderden repins of geen. Handige tips van de bestandsnaam van je afbeelding tot bonustips over ‘Link Building’.

De infographic dateert uit 2012, dus de getallen helemaal onderaan de infographic over refferal traffic zijn niet meer up to date.

(Om de volledige infographic te kunnen bekijken, klik je op de afbeelding. Bron infographic: Mashable. Maker infographic: Pinnable Business).

Pinterest Image Optimization Infographic

Infographic 2: ‘Pinterest metrics markerters should consider tracking’

Dan een infographic die je helpt bij het monitoren van je Pinterest account. Welke getallen moet je in de gaten houden om te zien of jouw Pinterest strategie werkt. Deze dus!

Je kunt je leuks niet meer monitoren aangezien de optie een pin leuk te vinden niet langer bestaat op Pinterest.

(Om de volledige infographic te kunnen bekijken, klik je op de afbeelding. Bron infographic: Bit Rebels. Maker infographic: Branderati and ShareRoot).

Pinterest Metrics Marketers Should Consider Tracking Infographic

Infographic 3: ‘The 10 Commandments of Using Pinterest for Business’

Tips in de vorm van de tien Pinterest geboden. Van strategisch pinnen tot ere wie ere toekomt. Deze ‘geboden’ zijn nog steeds relevant (ookal wordt ook hier de leuk optie nog genoemd en de pin it knop die ondertussen bewaren knop heet).

(Om de volledige infographic te kunnen bekijken, klik je op de afbeelding. Bron en maker infographic: Socially Sorted).
The 10 Commandments of Using Pinterest for Business infographic

Infographic 4: ‘Why is Pinterest so addictive’

Nog een infographic uit 2012. Deze legt wel haarfijn uit waarom Pinterest zo verslavend is voor pinners. Goed om te weten! Daar kun jij met jou pins op inspelen.

(Om de volledige infographic te kunnen bekijken, klik je op de afbeelding. Bron infographic: Daily Infographic, maker infographic: Flowtown).

Why is Pinterest so addictive infographic

Infographic 5: ’43 tips to grow your blog with Pinterest’

De vijfde en laatste Pinterest infographic speciaal voor bloggers. Een waslijst met tips om meer lezers te krijgen voor jouw blog via Pinterest.

Visueel geen pareltje. Misschien kun je deze opsomming van tips eigenlijk niet echt een infographic noemen. Omdat de tips praktisch en goed zijn, vergeef ik dat de maker 😉 Ookal zijn voor sommigen van jullie de tips misschien wat voor de hand liggend.

De conclusie onderaan is een goede om te onthouden:

“Beter doorzoekbaar + leuker = meer repins = meer volgers = meer traffic”

(Om de volledige infographic te kunnen bekijken, klik je op de afbeelding. Bron en maker infographic: Twelveskip).

43 tips to grow your blog with Pinterest infographic

Vind jij van deze Pinterest infographics waardevol?

En, heb je wat aan de tips op deze Pinterest infographics? En zo ja, welke tips zijn voor jou het nuttigst? Laat het me gerust weten in een reactie onder deze blog!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *