Pinterest shortcuts, 4 tips voor Power Pinners!

Pinterest shortcuts, 4 tips voor Power Pinners!Pin jij elke dag? Of ben je nieuw op Pinterest? In deze blog geef ik je vier Pinterest shortcuts. Onmisbaar voor elke Pinterest Power Pinner!

Ze gaan je helpen slimmer en sneller te pinnen! Ze maken het vinden van relevante pins gemakkelijker en het delen ervan. Ik durf te wedden dat je ze niet allemaal al kende.

 

 

 

 

 

Snel visueel zoeken

Dat je visueel kunt zoeken op Pinterest, dat wist je vast al. Je klikt op het visueel zoeken icoon rechtsboven in beeld van een geopende pin. Vervolgens kun je een deel van de afbeelding selecteren en Pinterest naar pins laten zoeken met de vergelijkbare beelden van jouw selectie.

Maar wist je dat je dit ook versneld kunt doen? Pinterest heeft nu een aantal van deze selecties van een beeld alvast voor je geselecteerd. Als dat het geval is in een pin, kun je dat zien aan de gekleurde bolletjes die je in beeld ziet verschijnen. Klik op zo’n bolletje en je ziet de bijbehorende selectie van het beeld verschijnen inclusief een reeks pins met vergelijkbaar beeld. Handig!

Pinterest shortcuts, 4 tips voor Power Pinners, visueel zoeken

Zoekopdracht recepten verfijnen

Je kunt heel eenvoudig je zoekopdracht naar recepten verfijnen. Deze truc werkt vooralsnog niet als je met Nederlandse woorden zoekt op Pinterest, maar als je even overschakelt naar Engels dan werkt hij perfect.

Zoek bijvoorbeeld naar recepten met wortels, carrots dus. Typ ‘carrot recipes’ in het zoekveld. Vervolgens zie je onder in beeld een balkje verschijnen met het woord ‘refine’ met daarachter een lepel en een vork.

Klik daarop en je komt terecht in een scherm waar je bijvoorbeeld de zoekopdracht kunt verfijnen op bereidingstijd, dieetwensen of een specifiek ander ingrediënt. Klik rechtsboven op de rode knop ‘gereed’ en je zoekopdracht wordt hierop aangepast. Als dat geen handige Pinterest shortcut is!

Pinterest shortcuts, 4 tips voor Power Pinners, verfijnen zoekopdracht recepten

Kant-en-klaar ideeën

Sinds een poosje zie je rechtsonder op je pins in je nieuwsfeed een witte open cirkel staan. Dat is de knop naar Pinterest’s kant-en-klare ideeën voor vergelijkbare pins. Een klik op die knop levert je vergelijkbare pins direct in je nieuwsfeed. Dat is snel zoeken!

Pinterest shortcuts, 4 tips voor Power Pinners, kant en klaar ideeën

Foto’s van je telefoon pinnen (iOS)

Regelmatig krijg ik vragen van pinners over het snel pinnen van eigen foto’s vanaf je telefoon. Dat gaat heel gemakkelijk via de iOS deeloptie op je telefoon.

Selecteer de foto die je wilt pinnen in je foto overzicht. Klik linksonder op het delen icoon (vierkant met de pijl omhoog). Selecteer de Pinterest app in je deel opties. En hop je kunt direct een bord kiezen en een beschrijving toevoegen.

Staat de Pinterest app nog niet tussen de apps die je kunt kiezen in dit deelvenster? Scroll dan helemaal naar rechts in het rijtje met apps en klik op de het icoon met de drie stippen en het woord ‘meer’. Daar kun je de Pinterest app toevoegen.

Wees je er wel van bewust dat je met deze foto’s geen traffic naar een website creëert, omdat ze geen link naar een website bevatten.

Pinterest shortcuts, 4 tips voor Power Pinners, iOS deeloptie

Welke Pinterest shortcuts gebruik jij?

Kende je deze shortcuts al? Zo ja, gebruik je ze dan ook of niet? Zo nee, denk je dat ze je gaan helpen bij het pinnen? Of ken je nog hele andere Pinterest shortcuts die je vaak gebruikt? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 antwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Ineke,

   Het snel visueel zoeken en de kant-en-klaar ideeën werken ook als je pint de computer.
   Snel visueel zoeken, is niet van toepassing op alle pins, maar als je bijvoorbeeld kijkt naar pins voor woninginrichting waar meer voorwerpen op staan (tafel, bank, lamp, kussens, etc.) dan vindt je al snel de stippen om verder te zoeken.
   De knop met de witte cirkel en het woord ‘meer’ voor de kant-en-klaar ideeën verschijnt zodra je in een overzicht met je muis over de pin beweegt.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *