Dagelijks pinnen op Pinterest, een plan in vijf stappen

Dagelijks pinnen op Pinterest, een plan in vijf stappenDruk, druk, druk. Dat kennen we allemaal. Hoe zorg je er dan voor dat je toch consequent pint op je Pinterest borden? Zeker omdat pinnen zeer waarschijnlijk niet je ‘core business’ is. Dagelijks pinnen kan dan een flinke uitdaging zijn…

Toch als je er even voor gaat zitten, kun je met deze vijf stappen een simpel plan maken. Een plan dat ervoor zorgt dat je dagelijks pint en actief blijft op al je Pinterest borden. Dat gaat je gegarandeert helpen Pinterest effectiever in te zetten!

 

Stap 1, waar moeten je pins aan voldoen?

Als je dagelijks pint, zijn er een aantal dingen die je elke week wilt bereiken. Denk hierbij aan:

  • Pinnen van verschillende (betrouwbare en relevante) bronnen. Waaronder je eigen website, maar vooral ook die van anderen. Een globale verhouding om hierin aan te houden: pin 3-4 pins van anderen voor elke pin van je eigen site.
  • Pin elke dag op borden of groepsborden die op dat moment populair zijn om het bereik van je pins te vergroten.
  • Blijf pinnen op al je borden. Zorg dat je elke week in ieder geval 1 nieuwe pin plaatst op al je borden. Zo blijven ze allemaal zichtbaar en actief.
  • Repin populaire pins op Pinterest (van anderen en van jezelf) of ‘evergreen’ pins.
  • Is een product op je site populair? Of een blog? Maak er een nieuwe pin voor en pin deze op al je borden die relevant zijn.
Dagelijks pinnen op Pinterest, een plan in vijf stappen, populaire pins

Pinterest statistieken, bron van informatie over welke van je pins populair zijn.

Stap 2, hoeveel pins per dag?

Dagelijks pinnen, ok, maar hoeveel pins moet je dan elke dag plaatsen? Begin bijvoorbeeld 10 pins per dag te halen. Als dat lukt, bouw je het uit naar 15 of 20 pins per dag. Meer mag, maar stop bij 50 per dag. Meer dan dat lijkt geen waarde meer toe te voegen voor je doelgroep.

Verspreid deze pins ook over verschillende tijdstippen op de dag. Zeg 4 of 5.

Stap 3, Pins ontdekken

Uiteraard kun je op Pinterest zoeken naar pins over onderwerpen waar je zelf over pint. Daar vind je waarschijnlijk snel aardig wat pins om te repinnen.

Gebruik ook populaire groepsborden voor jouw branche om van te repinnen.

En volg accounts die voor jou relevant zijn, zo staat je home feed automatisch ook al vol met interessante pins.

Vergeet niet te pinnen van je eigen website en websites van andere relevante bronnen. Niet al je pins hoeven van Pinterest te komen. Liever niet zelfs! Voor Pinterest nieuwe content toevoegen is echt meerwaarde bieden aan je doelgroep.

Dagelijks pinnen op Pinterest, een plan in vijf stappen, pins ontdekken op Pinterest

Stap 4, ‘bewaren voor later’ bord

Maak een verborgen bord waarop je pins kunt bewaren waarvan je denkt dat je ze later kunt pinnen op één van je borden. Zo kun je op elk moment dat je tijd over hebt om even op Pinterest te verdwalen, pins snel bewaren op één plek waar je ze later eenvoudig terug kunt vinden.

Op het moment dat je gaat zitten om te pinnen op al je borden, is dit bord dan direct een bron van pins. Je kunt nu rustig kijken of de bronwebsites van deze pins kloppen en ze echt passen op je borden.

Stap 5, gebruik een tool voor het inplannen van pins

Dagelijks pinnen wordt nog veel gemakkelijker als je er een vast moment in de week voor kiest. Een uurtje op maandag of vrijdag bijvoorbeeld. Waarop je al je pins voor de komende week vast klaar zet. Dat gaat sneller, efficiënter en je hoeft er niet steeds aan te denken dat je nog moet pinnen.

Er bestaan verschillende tools die je hierbij helpen. Zelf vind ik Tailwind het fijnste voorbeeld. Deze tool helpt je ook bij het inzicht krijgen in wat je populaire pins en borden zijn. En bij het ontdekken van voor jou interessante pins. Je kunt zelfs pins in bulk inplannen. Ideaal!

Dagelijks pinnen op Pinterest, een plan in vijf stappen, Tailwind

Dagelijks pinnen, lukt het jou?

Lukt het jou om dagelijks te pinnen? Zo ja, wat helpt je hier dan bij? Zo nee, denk je dat deze vijf stappen je zullen helpen? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *