Statistieken op je pins! Nieuw op Pinterest!

Statistieken op je pins! Nieuw op Pinterest!In de Facebook groep Dutch Pinterest hadden we even geleden de test versie al voorbij zien komen. Statistieken op je pins! Een nieuw icoontje op je pin, waarmee je direct per pin kunt zien hoe goed hij gaat op Pinterest. Heel interessant!

En afgelopen donderdag was het nieuws te lezen op de Pinterest for Business blog. Ieder zakelijk Pinterest account krijgt ze!

Nu kun je direct zien wat er met je pins gebeurt. In deze blog laat ik je zien waar je de statistieken op je pins kunt vinden en wat ook jij er van kunt leren.

Waar vind je de statistieken op je pins?

Misschien is het je al opgevallen. Als je in het overzicht van je pins kijkt, zie je een nieuw icoontje op je pins staan. Rechtsonder de afbeelding zie je een klein staafdiagrammetje met drie kolommen en daarnaast een getal. Zie de afbeelding van een van mijn meest populaire pins hieronder. Als je op dat diagrammetje klikt, verschijnen de statistieken van die specifieke pin in een nieuw venster in beeld.

Statistieken op je pins! de knop

Pinterest rolt de toegang tot deze pinstatistieken de komende weken uit voor elk zakelijk Pinterest account meldt hun business blog. En ze zijn alleen zichtbaar voor jou.

Welke statistieken zie je op je pins?

Allereerst zie je hoe vaak de pin op Pinterest sinds het moment van pinnen verschenen is op Pinterest. Dat kan zijn in een smartfeed of als een zoekresultaat of gerelateerde pin. De pin hieronder is dus sinds het moment van pinnen, 27 september 2015, 93.841 keer vertoond op Pinterest.

Vervolgens zie je de totale betrokkenheid van pinners bij deze pin. Dat is de som van het aantal vergrote weergaven, het aantal kliks naar de achterliggende website en het aantal repins op de pin. In het geval van deze pin is de totale betrokkenheid 3.578.

Ook die drie cijfers vind je terug op de pin. Je ziet hoe vaak iemand op de pin heeft geklikt, zodat hij vergroot in beeld is gekomen. Met andere woorden hoe vaak iemand de pin heeft geopend. De pin hieronder is 2.572 keer geopend.

Je ziet hoe vaak iemand heeft doorgeklikt naar de bronwebsite van de pin. In dit geval is dat 53 keer.

En je ziet hoe vaak de pin bewaard of gerepind is. Deze pin met rups is 953 keer gerepind.

Statistieken op je pins! Het overzichtsscherm

De pin promoten knop die je op deze afbeelding ziet, is waarschijnlijk niet zichtbaar voor je. Mijn instellingen staat op VS vandaar dat die knop voor mij zichtbaar is. In Nederland kun je nog steeds je pins niet promoten.

Wat vertellen deze statistieken je?

Heel leerzaam zijn deze pinstatistieken! Je kunt direct zien of pin populair is bij pinners. Je ziet bijvoorbeeld of een pin alleen wordt bekeken of dat hij vervolgens ook wordt gerepind of dat er wordt doorgeklikt naar de achterliggende website.

Voor pins van jouw site wil je natuurlijk graag dat ze niet alleen geopend worden, maar ook worden bewaard. En het liefst niet alleen worden bewaard, maar ook traffic opleveren naar je site en dus veel kliks krijgen.

Met de statistieken op je pins kun je direct ontdekken wat een pin doet. Welke pins zorgen voor weergaves, welke pins voor repins, welke pins voor traffic en welke pins doen het alle drie. Daar kun je dus heel snel van leren, wat voor soort pins je slim zijn om vaker te maken en te pinnen. Ideaal!

Wat vind jij van deze pinstatistieken?

Je hebt het al gemerkt, ik ben enthousiast! Hele nuttige en leerzame informatie. Een aanvulling op de Pinterest statistieken toegankelijk via je account. En wat interessant is, dat nu heel zichtbaar wordt dat een oude pin (zoals die hierboven), je jaren later nog steeds interactie kan opleveren op Pinterest.

Het enige wat ik jammer vind, is dat als je de pin opent, je het icoontje richting de statistieken kwijt raakt. Ze zijn dus alleen toegankelijk via het overzicht van je pins. In de app zie ik het icoontje ook op de pins, maar daar lukt het me niet om de statistieken per pin te openen, omdat direct de hele pin geopend wordt. Misschien ligt het aan mijn vingers 😉

Wat vind jij van deze nieuwe pinstatistieken? Ga je ze gebruiken? Geven ze je waardevolle informatie? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *