Pinterest succesverhalen, gebruik jij ze?

Leren van anderen die succes hebben met het inzetten van Pinterest, is de snelste weg om zelf ook het beste uit Pinterest te kunnen halen voor jouw bedrijf. Gelukkig helpt Pinterest je daarbij via hun Pinterest succesverhalen op de ‘Pinterest for Business’ site.

Daar lees je hoe bedrijven in verschillende branches aan de slag zijn gegaan met Pinterest. Een waardevolle bron van inspiratie als je het mij vraagt. En met de vernieuwde look van de ‘Pinterest for Business’ site, kun je helemaal gemakkelijk ontdekken welke van deze verhalen voor jouw interessant zijn. Gebruik jij ze?

Pinterest succesverhalen doorzoeken

Even geleden heeft de ‘Pinterest for Business’ site een update gekregen. Een nieuwe look. Daarmee heeft ook de pagina met Pinterest succesverhalen een update gehad. Het is niet langer een lange lijst van artikelen, maar een doorzoekbaar overzicht van verschillende business cases. Handig!

Pinterest succesverhalen nu doorzoekbaar

Je kunt zoeken op het doel waarmee een bedrijf Pinterest heeft ingezet, op de bedrijfstak waarin het bedrijf actief is, op de regio waarin het bedrijf opereert en op de Pinterest producten die het bedrijf gebruikt heeft. Of op een combinatie daarvan. Gewoon aanvinken, wat voor jou relevant is!

Kleine tip. Als je op de nederlandse versie van de site niet vindt wat je nodig hebt, gebruik dan de engelse site: Pinterest succes stories. Daar zijn meer business case op te vinden. Ik vermoed dat simpelweg niet alles vertaald is nog 😉

Pinterest succesverhalen overzichtOp het moment dat ik deze blog schrijf staan er 63 succesverhalen op de engelstalige site. Uit de modebranche, de interieurwereld, de voedsel-industrie, de zakelijke dienstverlening, enz.

Uit elk succesverhaal kun je duidelijk opmaken wat het doel was waarmee Pinterest werd ingezet (traffic genereren, nieuwe klanten bereiken, een community bouwen, enz.). Je leest hoe ze dat aangepakt hebben, wat de resultaten daarvan waren en welke Pinterest producten ze daarvoor hebben gebruikt. Leerzaam!

Gebruik jij ze?

Hoewel niet al deze producten in Nederland al beschikbaar zijn, kun je wel veel leren van deze succesverhalen. Gebruik jij ze al ter inspiratie? Of lees je ze eigenlijk nooit? Ik ben heel benieuwd. En hoor het graag van je in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *