Pinterest in mei, wat te pinnen?

Pinterest in mei, wat te pinnenZowel Pinterest als Tailwind geven je maandelijks tips over wat te pinnen in die specifieke maand. Wat is populair op Pinterest in mei? En wat is daarmee slim om te pinnen?

In deze blog zet ik de actuele trends op Pinterest voor je op een rijtje. En ik vertel je hoe jij de tips van Tailwind kunt gebruiken. Dan weet jij precies wat te pinnen in mei!

 

 

 

 

Pinterest in mei volgens Pinterest

Vanaf maart geeft Pinterest je een ‘trend forecast‘. In haar ‘May trend forecast‘ geeft Pinterest aan wat hot is op Pinterest in mei.

Rainbow Grilled CheeseIn de categorie eten en drinken doet kleurrijk eten het goed. Een enorme trend is eten geïnspireerd op eenhoorns ofwel ‘unicorns’. Sinds januari wordt er maar liefst 394% meer gezocht naar dergelijke voedsel ideeën! Een voorbeeld: een regenboog tosti.

Ook naar roze eten wordt flink gezocht. Volgens Pinterest omdat mensen deze modekleur ook graag terug zien in hun voedsel.

En als het gaat om dieeten dan is het ‘ketogenic’ dieet hot op Pinterest. Voedsel met weinig koolhydraten en veel gezonde vetten. Er wordt ten op zichte van vorig jaar 500% meer naar dergelijke recepten gezocht!

In de categorie kleding doet spijkerkleding het goed. Zoals cropped flares (stijging van 190% ten opzichte van vorig jaar), “mom jeans” (stijging van 227%), two-tone denim (stijging van 381%) en denim embellishments (stijging van 90%).

Ook in de categorie woninginrichting ziet Pinterest nieuwe trends. Pinners zoeken naar betaalbare, eenvoudige ideeën om hun huis meer uitstraling te geven. Een opvallende trend: ‘removable wallpaper stickers‘ (stijging van 344%).

In de categorie schoonheid zijn allerlei milieuvriendelijke producten trending. Van organische scrub middelen tot veganistische vocht inbrengende crèmes.

Wat je moet pinnen in mei volgens Tailwind

Tailwind heeft gekeken naar welke pins er vorig jaar in mei zijn gepind. De pins die in die periode zijn geplaatst en de meeste repins hebben gekregen, pinden ze op 11 trend borden op hun Pinterest account. Dat zijn borden in de 11 populairste Pinterest categorieën. Je vindt ze bijna helemaal onderaan het account.

Pinterest in mei, wat te pinnen volgens Tailwind

Tailwind pint dergelijke pins voor elke maand op deze 11 borden. Dus de pins die in mei interessant zijn, bevinden zicht tussen de pins met de tekst “What to Pin in May” en “What to Pin in April”.

Neem de tijd om er eens rustig rond te kijken. Deze pins zeggen misschien niet zo veel over wat er op dit moment trending is, maar geven je wel een beeld van wat voor een soort onderwerpen interessant zijn voor pinners in deze tijd van het jaar. Seizoensgebonden informatie waar jij je voordeel mee kunt doen!

En wat ga jij pinnen in mei?

Herken jij deze trends op Pinterest? En pin je er al over of ga je dat na het lezen van deze blog zeker doen? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *