Pinterest leuk knop gaat verdwijnen!

Pinterest leuk knop gaat verdwijnen!Die had ik niet zien aankomen! De Pinterest leuk knop, ofwel het hartje, gaat verdwijnen. Pinterest gaat de komende weken de optie pins leukt te vinden in zijn geheel verwijderen van het platform.

Waarom? Hoe gaat dat precies in zijn werk? En wat betekent dat voor jouw verzameling van pins die je leuk gevonden hebt? Dat leg ik je graag uit!

 

 

 

 

De Pinterest leuk knop verdwijnt

Op haar blog meldt Pinterest het afgelopen donderdag. ‘Goodbye, Like button‘ is de titel. Het staat er echt. De leuk knop wordt in zijn geheel van Pinterest verwijderd.

Volgens Pinterest was het verschil tussen een pin leuk vinden en een pin bewaren of repinnen te onduidelijk voor veel pinners. Daarom hebben ze besloten de leuk knop, maar gewoon helemaal weg te halen…

Wat gebeurt er met pins die je leuk hebt gevonden?

Je hoeft gelukkig niet bang te zijn dat je alle pins die je leuk hebt gevonden kwijtraakt. Pinterest plaatst ze automatisch voor je op een bord ‘Your Pinterest Likes’. Dit wordt een verborgen bord.

Op deze manier kan je alsnog beslissen of je deze pins toch op één van je bestaande borden gaat plaatsen.

Pinterest leuk knop

De leuk knop links bovenaan elke pin gaat verdwijnen

Een andere uitleg van de waarom…

In een artikel op de site van Recode wordt een hele andere reden gegeven voor het verdwijnen van de leuk knop. Pinterest zou met deze zet heel duidelijk willen maken dat het anders is dan Facebook en Instagram. Het is geen social media kanaal. Het is een inspiratie zoekmachine.

De theorie van Recode is dat er een beursgang op komst is. En voor dat het zo ver is, wil Pinterest heel duidelijk maken dat het geen Facebook is, uberhaupt geen social media kanaal. Zodat ze bij de beursgang niet vergeleken zullen worden met gigant Facebook. Want die vergelijking zal altijd in het nadeel van Pinterest uitvallen.

Ik ga de Pinterest leuk knop missen!

Ik schrok behoorlijk van dit bericht. Ik ga deze knop op pins echt missen. Ik gebruikte hem om pins leuk te vinden die ik ook echt leuk vond, maar die niet per se pasten op één van mijn borden. Om de pinner ervan te laten weten dat ik die pin waardeer.

Overzicht vind ik leuks Pinterest

Ook gebruikte ik de knop om pins die ik eerst verder wilde controleren (bijvoorbeeld klopt de url aan deze pin) snel te bewaren. Op een moment dat ik meer tijd had om dit rustig te doen, ging ik dan naar mijn leuks en repinde deze pins alsnog.

Tot slot gebruikte ik de knop ook om mezelf in beeld te spelen. Pinners zijn vaak nieuwsgierig genoeg om te kijken wie dat nou is die hun pin leuk gevonden heeft. En dat levert views voor je account op.

Wat vind jij van deze verandering?

Ik ben heel benieuwd wat jij vindt van deze ontwikkeling. Zal je de knop missen of laat het je koud? Heb je het gevoel dat Pinterest nu echt iets essentieels van het platform verwijdert of denk je eigenlijk wel goed zo? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

Overigens, Pinterest geeft je wel de mogelijkheid je mening te geven over het verwijderen van de Pinterest leuk knop. Er is een apart feedback formulier in het leven geroepen waarop jij Pinterest kunt vertellen wat je vindt van deze beslissing.

Pinterest leuk knop feedback formulier

18 antwoorden
 1. Magds
  Magds zegt:

  Yep, zo gebruikte ik m ook. Maar ik denk niet dat ik m ga missen. Dan pin ik m vanaf nu toch op dat verborgen bord? Ik vond t soms ook geheimzinnig dat mensen wél een pin likeden maar niet pinden… ik vind t wel een opruimactie die klopt bij pinterest eigenlijk…

  Beantwoorden
 2. Michiel Kersten
  Michiel Kersten zegt:

  Uitstekend uitgedrukt: Pinterest is geen sociaal media kanaal. Prima. Dat dit knop dus gaat verdwijnen vind ik prima. Ik het kader van Pinterest was hij toch onduidelijk en oneigenlijk. Terecht dat die knop ook naar de eeuwige jachtvelden is verbannen. Als iets echt leuk/interessant/inspirerend is dan re-pin je het.

  Beantwoorden
 3. Roswitha
  Roswitha zegt:

  Ook ik bewaar mooie afbeeldingen eerst op m’n vind-ik-leuk bord. Maar als ik een afbeelding hiervandaan op een van m’n borden wil plaatsen, moet ik deze daarna dan handmatig verwijderen van het Vind-ik-leuk-bord? Of kan dat ook automatisch?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Roswitha,

   Als je de functie ‘verplaatsen’ gebruikt binnen Pinterest verplaats je de pin letterlijk. Je zet de pin dan dus van het ene naar het andere bord. En je hoeft de pin dan niet meer te verwijderen van het bord waar hij in eerste instantie op stond.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • Roswitha
    Roswitha zegt:

    Hoi Suzanne,
    Verplaatsen lukt wel tussen het ene en andere bord, maar vanaf m’n verzamelde vind-ik-leuk afbeeldingen, kan ik alleen delen of bewaren. Of doe ik iets verkeerd?

    Beantwoorden
    • Suzanne Wartenbergh
     Suzanne Wartenbergh zegt:

     Dat klopt Roswitha. Als je ze uit dat overzicht wilt verwijderen moet je nog een keer op de leuk knop op de pin klikken, dan vind je de pin niet langer leuk en verdwijnt hij uit het overzicht.

     Pin ze!
     Suzanne

     Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Kan ik me voorstellen, maar gelukkig kan je die pins nu opslaan op je verborgen bord met de pins die je leuk hebt gevonden.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 4. Ariane
  Ariane zegt:

  Ik heb zojuist mijn verzameling “leuks” teruggekeken. Het blijken hele fijne pins te zijn, die maar gewoon nergens hun plekje vonden. Dierbaar dus eigenlijk! Wel vind ik het jammer dat de leuk knop is verwijderd. Hopelijk kunnen we nog wel pins naar medepinners blijven verzenden. Anders gaat de lol en warmte er van af voor mij. Dan kan ik net zo goed op een of andere cloud foto’s parkeren. Dus van mij mag hij terug!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Ariane,
   Fijn dat je je ‘leuks’ hebt herontdekt! En wie weet, misschien komt de ‘leuk’ knop ooit terug.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *