Pinterest gebruik in de VS, interessante cijfers over pinners!

Pinterest gebruik in de VS, interessante cijfers over pinners!Pinterest liet ons recent weten dat er 175 miljoen pinners zijn wereldwijd. Maar wie zijn die pinners eigenlijk? Afgelopen week gaf Pinterest ons cijfers over het Pinterest gebruik in de VS.

Natuurlijk zeggen deze cijfers niet dat het in Nederland precies zo is. Maar ze geven je wel informatie over een grote groep pinners. En ze kunnen je inspireren over hoe en voor wie jij Pinterest kunt inzetten. Ook in Nederland!

 

 

 

Infographic Pinterest gebruik in de VS

Op haar Business Blog deelde Pinterest afgelopen week een interessante infographic. Heel wat nieuwe informatie en getallen over het Pinterest gebruik in de VS. In Nederland wijken deze cijfers zeer waarschijnlijk af. Sommige zelfs enorm, maar deze informatie geeft je wel een indicatie van wat pinners zoal doen en zoeken op het platform. Dat is waardevolle informatie voor jouw Pinterest strategie!

Amerikaanse Pinners gebruiken Pinterest echt om hun ideeën en plannen uit te kunnen voeren. Ze openen de app terwijl ze aankopen doen. Pinterest helpt hen bij het ontdekken van nieuwe dingen. Ik denk dat de aantal in Nederland anders liggen, maar Nederlanders gebruiken Pinterest met dezelfde gedachten. Dit is dus waar jij op moet aanhaken. Inspireer pinners rondom jouw product!

Millenials zijn actief met Pinterest in de VS. Ook in Nederland is die leeftijdsgroep actief op het platform. Content gericht op Millenials gaat zijn weg dus zeker vinden.

In de VS is de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke pinners wel echt anders dan in Nederland. In Nederland is Pinterest nog meer een vrouwenplatform dan in Amerika.

En Pinterest wordt veel mobiel gebruikt. Maar liefst 80% van de pinners in de VS gebruikt de app. Mijn beeld is dat dit in Nederland niet anders is. Als ik af ga op wat ik hoor in gesprekken met klanten en pinners en wat ik aan vragen krijg over Pinterest.

Hieronder de volledige infographic die Pinterest maakte over pinners in Amerika. Ik hoor graag of jij denkt of deze getallen matchen met de situatie in Nederland, of juist niet. Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

Pinterest gebruik in de VS infographic

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *