Pinterest en de autobranche en 175 miljoen Pinterest gebruikers!

Pinterest en de autobranche en 175 miljoen Pinterest gebruikersOpvallend Pinterest nieuws afgelopen week als je het mij vraagt. Ik had dat niet 1, 2, 3 verwacht, maar Pinterest en de autobranche blijken heel goed samen te gaan. Pinterest deelt daar interessante cijfers over. Die je natuurlijk kunt terugvinden in deze blog.

En Pinterest heeft weer een ‘magische’ grens overschreden in het aantal gebruikers wereldwijd. De wereld kent nu 175 miljoen pinners, die maandelijks actief zijn. Een mooie mijlpaal. Hoe die bereikt is, deel ik ook graag met je.

 

 

Pinterest en de autobranche

Steeds meer pinners gebruiken Pinterest in hun zoektocht naar een nieuwe auto, meldt Pinterest op haar Business Blog. In vergelijking tot vorig jaar bevat het platform maar liefst 77% meer pins over auto’s! Het afgelopen jaar alleen al waren dat 202 miljoen pins op meer dan 30 miljoen borden. Dat is niet mis!

Van de mensen die van plan zijn binnen nu en een half jaar een auto aan te schaffen, bereikt Pinterest in de VS zo’n 35%. Pinterest bereikt daar 17 miljoen mobiele shoppers die het labeltje ‘in de markt voor de aanschaf van een auto’ hebben gekregen. Interessant nieuws voor marketeers in de autobranche!

En hoewel de grootste groep pinners in Nederland vrouwen zijn, is dat geen reden voor de Nederlandse autobranche om hier niet op aan te haken. Onderschat de invloed van de vrouw op de koopbeslissing bij de aanschaf van een auto niet.

Pinterest en de autobranche

175 miljoen Pinterest gebruikers!

Op 5 april meldt Pinterest dat het platform nu 175 miljoen gebruikers heeft wereldwijd. Dat is een groei van 25 miljoen sinds oktober 2016. In een half jaar tijd dus. Nice! Meer pinners, betekent meer pins op het platform en daarmee wordt Pinterest alleen maar interessanter als online inspiratiebron.

De groei komt vooral van buiten de VS. Zo zijn er in Duitsland en Brazilië 3x zo veel pinners dan een jaar geleden en in Frankrijk en Japan 2x zo veel. Zo wordt Pinterest meer en meer een internationale speler.

175 miljoen Pinterest gebruikers

Nieuwsgierig 😉

Nu ben ik nieuwsgierig. Was jij net zo verbaasd als ik over het nieuws dat Pinterest en de autobrance goed samen gaan? Of juist niet? Gebruik jij Pinterest in je zoektocht naar auto’s? Of ben je werkzaam in de autobranche en zet je Pinterest in als marketing tool? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *