Nieuwe Pinterest ontwikkelingen in maart. Propel, Promoted app pins en meer

Nieuwe Pinterest ontwikkelingen in maart.Ze hebben niet stil gezeten bij Pinterest afgelopen maand. De nieuwsberichten over nieuwe Pinterest ontwikkelingen vlogen je om de oren.

Met nieuws over het Promoted app pins, zoeken op Pinterest voor Spaanstalige pinners, Propel en een samenwerking met Samsung voor de nieuwe Galaxy S8.

Ik praat je graag even bij!

 

 

 

Promoted App pins

Op haar business blog kondigde Pinterest aan dat Promoted app pins nu beschikbaar zijn voor iedereen. Tenminste in de landen waar Promoted Pins uitgerold zijn (VS, Canada, UK, Ierland, Australië en Nieuw Zeeland).

Pinners kunnen je app die precies pas bij hun wensen, via hun interesses gemakkelijk vinden op Pinterest. Waarschijnlijk beter dan in de app store. Daarom zijn deze app pins interessant als jij meer downloads wenst voor je app. In Nederland moeten we hier dus nog even op wachten…

promoted app pins

bron afbeelding: Pinterest business blog

Pinnen in Spaanstalige landen

Pinterest gaat het zoeken door Spaanstalige pinners beter ondersteunen. Dit gebeurt door de uitrol van autocorrect en ‘search guides’ bij het intypen van zoekopdrachten. Ook Explore wordt uitgerold in Mexico en Argentinië. En de Pinterest blog is er nu ook in het Spaans!

Pinterest Propel

Pinterest lanceert Pinterest Propel, een programma dat je helpt bij het effectief inzetten van Pinterest advertenties. Dit programma is er voor bedrijven in de VS en Canada die tenminste $100 per dag besteden aan Pinterest advertenties.

Wat je daarvoor onder andere voor krijgt:

  • 30 dagen een-op-een telefonische ondersteuning door Pinterest experts
  • Custom-made Pins die je kunt promoten, gemaakt door Pinterest’s Pin Factory
  • Voorlichting en training over hoe je Pinterest zakelijk kunt gebruiken

Daarmee kun je een goede start maken met adverteren op Pinterest lijkt mij!

Pinterest brengt visueel zoeken naar de Samsung Galaxy S8!

Tussen de nieuwe Pinterest ontwikkelingen ten slotte ook één die voor ons in Nederland interessant is. Pinterest brengt visueel zoeken naar de Samsung Galaxy S8!

Dat betekent dat elke nieuwe foto die je maakt, de foto’s in je foto gallerij, afbeeldingen op het web in the Samsung Internet app zijn via LENS allemaal een startpunt voor het vinden van ideeën op Pinterest. Deze functionaliteit is binnenkort wereldwijd beschikbaar! Ik ben heel benieuwd naar hoe dat eruit gaat zien.

visualdiscovery Samsung

Bron afbeelding: Pinterest blog

Wat vind jij van deze nieuwe Pinterest ontwikkelingen?

Deze ontwikkelingen laten duidelijk zien dat Pinterest bezig is het platform voor zowel pinners als bedrijven interessanter, beter en toegankelijker te maken. Heel fijn!

Ik kan niet wachten totdat Promoted Pins en LENS ook in Nederland uitgerold worden. Ons geduld wordt wel op de proef gesteld vind ik 😉

Wat vind jij van deze nieuwe Pinterest ontwikkelingen? Laat het me gerust weten in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *