Zoekgeschiedenis wissen op Pinterest, waarom dat handig kan zijn

Zoekgeschiedenis wissen op Pinterest, waarom dat handig kan zijnDat je in je internet browser je zoekgeschiedenis kunt wissen, is vast geen nieuws voor je. Maar wist je dat je zoekgeschiedenis wissen op Pinterest ook heel handig kan zijn? En dat het met één klik op de knop gebeurd is?

Een simpel trucje wat je behoorlijk wat ergernis kan schelen. Vooral voor de pinners die geen fan zijn van aanbevolen pins.

Waarom het handig kan zijn je zoekgeschiedenis te wissen op Pinterest en hoe je dat doet, vertel ik je graag in mijn blog van deze week!

 

Waarom zoekgeschiedenis wissen op Pinterest?

Je kent ze zeker. Pinterest’s aanbevolen pins. Sommige pinners worden er heel blij van, anderen ergeren zich er rot aan. Gelukkig kun je deze aanbevolen pins uitzetten als je ze liever kwijt dan rijk bent.

Persoonlijk vind ik ze wèl handig. Zeker als ik over een specifiek onderwerp aan het pinnen ben. Voor mij zitten er genoeg interessante pins tussen de aanbevolen pins om degene die ik minder interessant vind voor lief te kunnen nemen.

Zoekgeschiedenis wissen op Pinterest, aanbevolen pins

Wat wel onhandig is, dat deze aanbevelingen over het onderwerp waar ik veel over pinde, blijven komen. Ook al ben ik ondertussen aan het pinnen over iets heel anders. Dan duurt het echt even voordat Pinterest in de gaten heeft dat ik inmiddels op zoek ben naar iets heel anders.

Stel ik organiseer een Pinterest workshop en ik ben op zoek naar een leuk aandenken wat ik mijn cursisten kan meegeven als de workshop afgelopen is. Uiteraard vind ik vanalles op Pinterest en vind ik ook precies dat kleinigheidje dat ik mee ga geven. Missie geslaagd! Vervolgens wil ik Pinterest weer vooral gebruiken voor het vinden van interessante Pinterest informatie en tips. Dan zit ik niet meer te wachten op pins met aardigheidjes. Maar dat heeft Pinterest natuurlijk niet meteen door.

En dan is het handig dat je je zoekgeschiedenis kunt wissen op Pinterest! Je begint als het ware met een schone lei. Je smart feed ziet er direct anders uit! De pins met aardigheidjes zijn verdwenen en hop ik zie weer aanbevolen pins gebaseerd op waar ik met name over pin. In mijn geval, Pinterest.

Hoe wis je je zoekgeschiedenis op Pinterest?

Je zoekgeschiedenis wissen kan met één klik op de knop. Ga naar je instellingen. Bij accountinstellingen scroll je naar beneden totdat je de knop ‘Recente zoekopdrachten wissen’ ziet. Klik daarop en klaar!

Zoekgeschiedenis wissen op Pinterest, instellingen

Je ziet boven deze knop nog twee interessante ‘schuifjes’ onder het kopje ‘Personalisatie’. Je kunt daar aangeven of Pinterest je online zoekgedrag buiten Pinterest ook mag gebruiken voor het selecteren van aanbevolen pins. Net als informatie van partners.

Zet je beide schuifjes op “nee”, dan worden de aanbevolen pins alleen gebasseerd op jouw zoek- en pingedrag op Pinterest zelf.

Je zoekgeschiedenis wissen op Pinterest, doe jij het wel eens?

Wist je van deze optie in Pinterest af? En maak je er gebruik van? Of zie je hem nu voor het eerst? Ga je hem gebruiken denk je? Ik hoor graag over je ervaringen. Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

24 antwoorden
 1. Michiel Kersten
  Michiel Kersten zegt:

  Beste Suzanne Wartenbergh,

  Dank voor de suggestie. Ik was het vergeten dat je de recente zoekopdrachten kunt wissen. Het scherm op de iPad van de instellingen ziet er overigens anders uit dan op de vaste computer (dat komt overeen met jouw hierboven geschetste beeld). Ik ben zeer gesteld op de aanbevolen pins. Omdat er dan uit verborgen hoeken mooie afbeeldingen verschijnen. Werkt het wissen van zoekopdrachten ook op de aanbevolen pins die je gerepind hebt?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Michiel,

   Klopt dat Pinterest er in de apps en op het web anders uitziet. Sommige dingen kun je alleen op het web, andere dingen alleen in de apps, maar de meeste dingen in allebei.
   Het wissen van zoekopdrachten werkt op je gehele zoekgeschiedenis en pingedrag.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 2. Suze
  Suze zegt:

  Dit is inderdaad een handige tip. Want ik stoor me aan het oneindig blijven terugzien van voorstellen waar ik ooit naar gezocht heb, en het niet meer terugzien van pins over onderwerpen die ik bij het starten met Pinterest heb aangegeven in geïnteresseerd te zijn. Dus bedankt voor de tip! Ik weet alleen nog niet op basis waarvan ik deze tip ineens te zien kreeg…

  Beantwoorden
 3. La
  La zegt:

  Hee Hoi,

  Ik ken het zeker en gebruik het soms, als ik er aan denk.
  Heb de mail uitgezet die je vertelt dat er wellicht borden zijn die je interessant vindt.
  Elke dag mail, daar zit ik niet op te wachten, maar als ik Pinterest open en suggesties zie, vind ik dat wel leuk.

  Ik zag je pin in mijn startscherm zojuist. Daarvoor nog niet eerder gezien.

  Groetjes,

  La

  Beantwoorden
 4. Ginette
  Ginette zegt:

  Beste Suzanne,
  Dit is inderdaad een zeer handige en belangrijke tip, ik had mezelf al verschillende malen afgevraagd hoe ik die
  steeds terugkerende zelfde pins kon stoppen. Niettemin ben ik zeer gesteld op de aanbevolen pins en een grote fan van
  Pinterest. Bedankt Suzanne voor de tip.

  Beantwoorden
 5. Johanna
  Johanna zegt:

  Dag Suzanne,
  Ik heb al mijn borden op slot staan, dus niet openbaar. Toch krijg ik regelmatig meldingen van mensen die mij pinnen.
  In de instellingen staat alles op uit! Enig idee hoe dit kan?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Dat is vreemd Johanna. Ik heb geen idee. Het lijkt me slim om hierover contact op te nemen met Pinterest.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 6. Joke Hardenbol
  Joke Hardenbol zegt:

  Dit is voor mij een handig artikel, want inderdaad als ik een keer op een onderwerp zoek, blijft dat nog heel lang terugkomen.
  Maar toen ik op de knop ‘recente zoekopdrachten wissen’ klikte gebeurde er niets. Zijn ze dan toch gewist?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Joke,
   Je ziet op het moment dat je op de knop drukt inderdaad niet iets gebeuren.
   Als het goed is zie je als je de site even refresht in je browser wel een verandering op je beginscherm in Pinterest.
   Daar zou je nu ook andere pins moeten zien.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 7. Jose
  Jose zegt:

  Dit zal dan alleen lukken als je via je desktop doet? Op mijn iPad krijg ik deze instellingen namelijk niet te zien! Wel een heel goede tip!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Jose,

   In de Pinterest app ga je naar je profiel en dan klik je op het radertje rechtsboven om naar je instellingen te gaan. Dan ga je naar wijzig instellingen. Je kan daar kiezen voor ‘wis cache’.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 8. Amy Jansen
  Amy Jansen zegt:

  Hartelijk dank voor de tip. Krijg de laatste tijd de meest lelijke en ouderwetse pins aangeboden, die ik in de verste verte nooit zou pinnen. Krijg er zo genoeg van.

  Beantwoorden
 9. Gery Tiemens-Hartgers
  Gery Tiemens-Hartgers zegt:

  Hoi Suzanne,
  Ook al is je post al van vorig jaar maart, ik ben blij te weten van de mogelijkheid.
  Ik kom hem nu voor het eerst tegen en heb hem ook als geheugensteuntje gepind.
  Wist dit niet, dus dankjewel.
  Moet nog wel even nadenken of ik hem wel of niet ga gebruiken, want ik vind, net als jij, altijd wel iets bij de aanbevolen pins, zoals deze van jou bijvoorbeeld.

  Groetjes Gery

  Beantwoorden
 10. Henk
  Henk zegt:

  Goede tip, bedankt. Mijn echtgenote had eens op mijn account gezocht op ‘haakpatronen’. Gelukkig ben ik nu van al die aanbevolen pins af. Anno 2019 werkt het iets anders. Je moet in de zoekbalk klikken en dan verschijnen je laatste zoekopdrachten, die je vervolgens kunt wissen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *