Zelf pins maken, waar moet je op letten?

Zelf pins maken, waar moet je op letten?Optimaal zakelijk profiteren van je Pinterest inzet, betekent dat je er niet onderuit komt. Onder zelf pins maken. Je moet aan de slag met beeld, zodat er ‘Pinterest-waardige’ afbeeldingen te vinden zijn op jouw site.

Beelden die jouw doelgroep op Pinterest aanspreken. Beelden die opvallen op Pinterest en daar gerepind worden.

Maar hoe doe je dat, zelf pins maken die werken? In deze blog 6 tips die je zeker op weg helpen!

 

 

Waarom zelf pins maken?

Uiteraard kun je met eigen content aan je merkbeleving op Pinterest bouwen en gericht waardevolle informatie delen voor jouw doelgroep, jouw community.

Nog belangrijker, pins van je website kunnen op Pinterest traffic genereren naar jouw website. Dat lukt je niet met pins die je repint.

En als je weet dat 80% van de pins op Pinterest repins zijn, dan wordt het extra interessant om met jouw pins bij te dragen aan die 20% ‘originele’ pins. Die over het platform heen kunnen vliegen omdat de kans zo groot is dat ze gerepind worden.

Redenen genoeg dus om zelf pins te maken!

Formaat van je pins

Wat vast geen nieuws voor je is, is dat staande pins groter worden afgebeeld op Pinterest dan liggende pins. Als je dus zelf pins maakt, is het slim om daarvoor staande afbeeldingen te gebruiken. Met een breedte-hoogte ratio van 2:3.

Zelf pins maken waar moet je op letten hoogte breedte

Je kunt je pins langer maken, maar let dan op dat je geen belangrijke informatie – bijvoorbeeld tekst op de pin – onderaan de pin plaatst. De kans is aanwezig dat je beeld afgesneden wordt door Pinterest in de weergave van je pins in de verschillende feeds. Dat wil je voorkomen.

Zelf gebruik ik Canva voor het maken van pins. Zij hebben een standaard formaat voor een pin dat je kunt gebruiken en dat gaat bij mij altijd goed.

Visueel aantrekkelijk

Mensen gebruiken Pinterest om inspiratie op te doen. Beeld dat inspireert, spreekt pinners daarom het meeste aan. Over wat mooi is, zullen meningen altijd verschillen. Maar zorg ervoor dat de kleuren, de compositie en de belichting kloppen. Gebruik dus niet het eerst het beste ‘kiekje’ dat je maakt of tegenkomt.

Waarschijnlijk overbodig om te vermelden, maar dat ik het toch even gezegd heb. Gebruik geen beeldmateriaal gemaakt door anderen, als je daar geen toestemming voor hebt. Gebruik alleen beeld waarvoor je de rechten hebt om het te gebruiken. Of gebruik rechtenvrij beeld dat je bijvoorbeeld kunt vinden op Wikimedia, Pixaby of freeimages.

Eigen stijl

Creëer een eigen stijl voor je pins, zodat je hiermee herkenbaar wordt op Pinterest. Denk hierbij aan de kleuren en de lettertypes die je gebruikt, de indeling van je pins en plaats bijvoorbeeld ook herkenbaar, maar subtiel, je logo op de afbeelding.

Zelf pins maken waar moet je op letten eigen stijl

Objecten in plaats van mensen

Focus je beelden ook rondom objecten, dingen, omgevingen, sfeerbeelden in plaats van om mensen. Waar foto’s van mensen het op Facebook heel goed doen, werken ze op Pinterest aanzienlijk minder goed.

Zo vreemd is dat niet. Op Facebook kijken we rond omdat we willen zien wat onze vrienden en familie zoal meegemaakt hebben. Je wil daar graag foto’s zien van mensen en hun avonturen. Op Pinterest zoeken we inspiratie en die zit hem vaak niet in beelden van mensen.

Naam van de afbeelding op je site

Als je dan mooi beeld op Pinterest plaatst, wil je wel graag dat het gevonden wordt. Je kunt daarom niet voorbij gaan aan de SEO van je afbeelding en je pin. Denk daar al over na, voordat je het beeld dat je voor je site hebt gemaakt op je website plaatst.

Geef de afbeelding/het fotobestand een titel met in de naam zoekwoorden. Zoekwoorden waarvan jij denkt dat die door pinners gebruikt zullen worden op Pinterest om een dergelijke afbeelding te vinden. Hiermee zullen je pins sneller tevoorschijn komen in de zoekresultaten op Pinterest.

Zelf pins maken waar moet je op letten naam afbeelding

Beschrijving van je eigen pins

Nog een puntje SEO. Het draait om beeld op Pinterest, maar een goede beschrijving van de pin helpt bij het gevonden worden van je pin. Gebruik dus ook zoekwoorden in de beschrijving van je pin. En dan niet een opsomming daarvan, maar gebruik ze in een goed lopen zin, kort verhaaltje dat uitlegt wat de pin, en de website die eraan verbonden is, te bieden heeft.

Succes met het zelf pins maken!

Hopelijk helpen deze tips je verder op weg bij het maken van je eigen pins. Pinterest zelf geeft je ook graag nog tips voor het maken van ‘Great Pins’. Die mogen in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken.

Succes met het maken van je pins! En als er dingen zijn waar je tegenaan loopt bij het zelf maken van pins? Laat het me weten in een reactie onder deze blog. Ik help je graag verder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *