Trends op Pinterest! Wat wordt er in maart gepind?

Trends op Pinterest Wat wordt er in maart gepindVanaf deze maand houd Pinterest je elke maand op de hoogte van de trends op Pinterest die maand. Goed om te weten als inspiratiebron voor jouw pins.

Zeker als je deze trends zelf nu net even niet had gespot. Helemaal fijn als deze trends precies passen bij wat jij jouw doelgroep of klant te bieden hebt op Pinterest!

Nieuwsgierig naar wat volgens Pinterest de pin trends zijn in maart? Zodat je daar snel nog even flink over kunt pinnen? Ik vertel het je graag!

 

Trend 1: Popcorn varianten!

In Pinterest’s March Pinsights Forecast, wordt als eerste een onderwerp in de categorie eten en drinken genoemd. Te weten popcorn. Popcorn in de meest uiteenlopende en misschien wel merkwaardige smaken.

Pinterest verklaart deze trend doordat rond deze tijd van het jaar de grote filmprijzen worden uitgereikt, zoals de Oscars. Iedereen wil de winnende films gaan bekijken en daar hoort popcorn bij!

Er zijn maar liefst 32,5 miljoen popcorn Pins te vinden op Pinterest. Dit zijn de favorieten:

Trends op Pinterest popcorn

Trend 2: Knoop kussens

In de categorie woninginrichting zijn de knoop kussens ‘hot’ op Pinterest. Ik moet je zeggen, ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar het zijn letterlijk kussen in de knoop.

Deze trend kwam in oktober al opzetten op Pinterest en hij houdt aan. Er is maar liefst 350.000 keer een pin met een knoop kussen opgeslagen.

Trends op Pinterest knoop kussens

Trend 3: Kapsels

In de categorie haar en schoonheid gaan gemakkelijke kapsel als een dolle. Nu doen kapsels het altijd goed op Pinterest, maar modegevoelig als ook kapsels zijn, zijn hier ook duidelijke trends op Pinterest zichtbaar:

Trends op Pinterest knotten

Trend 4: De tuinbroek jurk

En als laatste komt deze maand de categorie dameskleding aan bod in Pinterest’s Pinsights Forecast. In vergelijking tot vorig jaar wordt hier 97% meer over gepind!

Volgens Pinterest is het de opvolger van de tuinbroek met ‘skinny’ pijpen en de ‘Smock Dress’.

Trends op Pinterest tuinbroek jurk

Handig zo’n overzicht van trends op Pinterest!

Fijn dat Pinterest je inzicht geeft in wat populair is op Pinterest. Dat biedt je de kans om tijdig aan te haken op deze trends met jouw pins en borden. Helemaal prettig dat Pinterest je maandelijks op de hoogte gaat houden over deze Pinterest trends!

Word jij hier ook blij van? Ga je ze volgen en gebruiken voor jouw Pinterest strategie deze Pinsights Forecasts? Of heb je het idee dat de Nederlandse pinner over hele andere dingen pint? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

Pin ze!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *