Pinterest brengt visueel zoeken naar het Internet! Te beginnen bij Chrome

Pinterest brengt visueel zoeken naar het InternetWas ik een paar weken geleden helemaal blij toen Pinterest vertelde over haar nieuwe tools om visueel zoeken binnen het platform nog gemakkelijker te maken. Nu gaat Pinterest een stap verder. Pinterest brengt visueel zoeken naar het Internet!

Het hele Internet! Je kunt je zoektocht binnen Pinterest nu starten vanaf elke willekeurige website. Wow!

Hoe dat werkt, leg ik je graag uit natuurlijk.

 

 

 

Hoe werkt visueel zoeken op het Internet?

Pinterest rolt deze functionaliteit als eerste uit voor Chrome. Als je Chrome niet gebruikt, dan heb je nu een goede reden om de browser eens te proberen. Om visueel te kunnen zoeken, moet je eerst de Pinterest Save Button voor Chrome installeren. Als je dat al gedaan hebt, wordt deze automatisch geupdate en krijg je dus vanzelf toegang tot het visueel zoeken via Chrome.

Wanneer je een willekeurige website bezoekt, zweef je met je muis over de afbeelding waarmee je wilt zoeken en klik je op het Pinterest vergrootglas linksboven in dat beeld.

Pinterest brengt visueel zoeken naar het Internet vergrootglas

Als je even wacht, toont Pinterest direct vergelijkbare afbeeldingen op Pinterest.

Pinterest brengt visueel zoeken naar het Internet resultaten

Als je maar via een deel van de afbeelding wilt zoeken, bijvoorbeeld alleen dat leuke kussen, selecteer dan dat deel van de afbeelding en Pinterest toont je wederom vergelijkbare afbeeldingen.

Pinterest brengt visueel zoeken naar het Internet zoomen

Een klik op de afbeelding in de suggesties, brengt je naar de betreffende pin op Pinterest.

Je kunt nu alles wat je ziet op het Internet gebruiken om je zoektocht op Pinterest te beginnen. Nooit meer nadenken over welke woorden je moet gebruiken om te vinden wat je zoekt. En je hoeft een afbeelding nu niet eerst te pinnen voordat je er visueel mee kunt zoeken op Pinterest. Ideaal!

In Pinterest’s blog over de uitrol van visueel zoeken naar het Internet, zie je dat Pinterest je zelfs suggesties geeft voor zoekwoorden bij het geselecteerde beeld. Het lijkt erop dat dit in de Nederland nog niet functioneert (zoals je ziet op bovenstaande foto’s).

Ook vertelt Pinterest over een extra trucje. Als je wilt zoeken via de gehele webpagina, dan kan dat ook. Klik met je rechter muisknop op de achtergrond van de webpagina en kies “zoeken”. Op het moment dat ik deze blog schrijf, lijkt ook dit nog niet te werken.

Tot slot weet Pinterest te melden dat het visueel zoeken in de toekomst ook beschikbaar zal worden voor andere webbrowser dan Chrome. Fijn!

Pinterest brengt visueel zoeken naar het Internet, wat vind jij?

Het moge duidelijk zijn, ik word hier heel blij van. Via LensBETA kun je offline je visuele zoektocht starten op Pinterest en via Pinterest’s visueel zoeken nu ook overal online. Dat zorgt ervoor dat inspiratie zoeken op Pinterest sneller en gemakkelijker wordt.

Ik ben heel benieuwd of jij hier net zo blij van wordt als ik. Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *