Uitrol van Promoted Pins gaat verder! Nu ook in Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland

Uitrol van Promoted Pins gaat verder Nu ook in Ierland Australië en Nieuw ZeelandMooi nieuws van Pinterest deze week. De internationale uitrol van Promoted Pins, ofwel Pinterest advertenties, gaat verder! Deze keer zijn Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland aan de beurt.

 

 

 

 

 

 

Geschiedenis van Promoted Pins

Promoted Pins geven bedrijven de kans om hun pins extra onder de aandacht te brengen van geïnteresseerde pinners. Door naar voren te komen in bepaalde categorie feeds of bij de zoekresultaten van een zoekopdracht.

De eerste tests met Promoted Pins in de VS werden aangekondigd in mei 2014. Deze werden gedaan met Pinterest partners. Stap voor stap kregen steeds meer bedrijven toegang tot de Promoted pins. Vervolgens werden de DIY Promoted Pins in maart 2016 beschikbaar voor iedereen in de VS.

Internationale uitrol kon natuurlijk niet uitblijven. Promoted Pins zijn de manier voor Pinterest om geld te verdienen en haar eigen broek op te kunnen houden. Als eerste volgde de UK en zo’n 6 maanden later Canada. En afgelopen week kwamen daar dus Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland bij.

Uitrol van Promoted Pins gaat verder! Nu ook in Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland

Waarom juist daar deze uitrol van Promoted Pins?

Als je het mij vraagt heeft dat in eerste instantie iets te maken met de taal die in deze landen gesproken wordt. Voornamelijk Engels. En dat is de taal die je zult vinden op de meeste pins. Verder is deze uitrol van Promoted pins in deze landen het eenvoudigst, omdat er niets vertaald hoeft te worden.

Pinterest zelf geeft ook cijfers die aantonen waarom deze landen aan de beurt zijn.

Zo is in Ierland het afgelopen jaar het aantal maandelijks active Pinterest gebruikers gestegen met 25% en worden er dagelijks 200.000 pins bewaard. Voor Australië zijn deze getallen respectievelijk 20% en 2 miljoen pins en voor Nieuw-Zeeland 25% en 400.000 pins. In deze landen zie je een duidelijke groei in het Pinterest gebruik. Een interessante markt dus voor de uitrol van Promoted Pins.

Uitrol van Promoted Pins gaat verder engagement

Promoted Pins met Partners

Ook in deze landen werkt Pinterest in eerste instantie samen met partners die als eerste aan de slag kunnen met Promoted Pins. De DIY promoted pins zijn er nog niet beschikbaar. Op deze manier kunnen ze de pins gecontroleerd op het platform introduceren, zien hoe pinners ze waarderen en mogelijke aanpassingen doorvoeren.

Promoted Pins in Nederland?

Mooi die uitrol. Dat biedt toekomst perspectief. De uitrol ligt niet stil. Maar de meest prangende vraag is natuurlijk, wanneer komen die Promoted Pins nu naar Nederland??

Ik zou het je graag vertellen, maar ik heb geen idee. Pinterest doet het rustig aan zoals we kunnen zien. Ik kan alleen maar hopen dat er in 2017 meer landen aan het lijstje worden toegevoegd. En dan niet alleen landen waar Engels gesproken wordt. Als dat gebeurt, vermoed ik dat in Europa eerst Duitsland en Frankrijk aan de beurt zullen zijn. Afwachten dus…

Kan je niet wachten tot de komst van Promoted Pins naar Nederland? Of ben je juist blij dat we ze hier nog even niet in onze feeds zien verschijnen? Vertel het me in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *