Pinterest tilt visueel zoeken naar een heel ander niveau!

Pinterest tilt visueel zoeken naar een ander niveauAfgelopen week weer Pinterest nieuws waar ik helemaal blij van werd. Een aankondiging van drie nieuwe manieren van zoeken op Pinterest. Visueel zoeken!

Wat het ontdekken van ideeën en het opdoen van inspiratie nog gemakkelijker maakt. Veel gemakkelijker.

En daar zitten een paar vernieuwende manieren van zoeken bij! In deze blog vertel ik je graag meer over ‘Shop the look’, ‘LensBETA’ en gerelateerde ideeën op verzoek.

 

 

Visueel zoeken met ‘Shop the look’

Eind 2015 introduceerde Pinterest visueel zoeken op Pinterest. Pinners kregen de mogelijkheid een deel van de afbeelding in een pin te selecteren om zo precies datgene te vinden waar ze naar op zoek waren op Pinterest.

Nu gaat Pinterest een stap verder. Met ‘Shop the look’ kunnen pinners klikken op een blauwe stip op een pin en het betreffende product direct kopen. Dit geldt voor pins binnen de categorieën mode en woning decoratie voor producten van een aantal Pinterest partners. Zoals CB2, Macy’s, Neiman Marcus, Target, en Wayfair.

visueel zoeken op Pinterest shop the look

Bron beeld: Pinterest business blog

Die aankoop kunnen pinners doen binnen de Pinterest apps. Ze hoeven het platform daarvoor niet te verlaten. Een directe link dus naar product pins met een koopknop. Helaas werken deze pins nog niet in Nederland. Maar wel een mooi vooruitzicht!

Visueel zoeken met Pinterest app LensBETA

Deze vind ik heel bijzonder! Dit maakt visueel zoeken op Pinterest ZO veel gemakkelijker. Ongelofelijk!

De aparte Pinterest app LensBETA laat je foto’s maken van dingen in het ‘echte leven’. En met die foto kun je zoeken naar vergelijkbare producten op Pinterest. Voor de kenners, een soort Shazam dus voor producten.

Nooit meer nadenken over zoekwoorden! Als je onderweg die supertoffe schoenen tegenkomt, maak je met Lens een foto en zoekt direct naar vergelijkbare schoenen binnen Pinterest. Ideaal!

Op dit moment werkt Lens het beste voor het ontdekken van woning inrichting ideeën, kleding en recepten. De app is in BETA in de VS voor iOS en Android.

Visueel zoeken via gerelateerde pins direct in je feeds

Pinners zien al gerelateerde pins wanneer ze een pin uit hun feed openen. Veel pinners zoeken eindeloos naar inspiratie via die gerelateerde pins. Nu haalt Pinterest deze gerelateerde pins direct naar je home feed!

Je opent Pinterest en bekijkt de pins in je home feed. Als je een pin ziet die je aanspreekt en je graag meer vergelijkbare pins wilt bekijken, klik je op de witte cirkel linksonder in de pin. Je home feed verandert direct. Pinterest toont je vergelijkbare pins meteen in je feed.

Ik heb de cirkels al gespot in de apps. En als je het mij vraagt, het werkt!

visueel zoeken gerelateerde pins in home feed

Bron beeld: Pinterest business blog

Wat vind jij van deze nieuwe manieren van visueel zoeken op Pinterest?

Zelf word ik er helemaal blij van. Dit gaat ideeën ontdekken op Pinterest zo ontzettend veel gemakkelijker maken. En pinners zullen daardoor nog gemakkelijker uitkomen bij ook jouw producten en diensten in hun zoektocht naar inspiratie. Het vinden van iets waarvan je niet eens wist dat je ernaar op zoek was, gaat zo nog sneller. Ik denk alleen maar: WOW!

Pinterest geeft ook aan dat hoe vaker pinners deze nieuwe manieren van zoeken gaan gebruiken, hoe beter ze zullen gaan werken. Simpelweg omdat Pinterest leert van het zoekgedrag van pinners. De feeds van pinners zullen nog verder gepersonaliseerd kunnen worden rondom hun interesses.

Wat denk jij? Ga je deze manieren van zoeken gebruiken? Denk je dat jouw potentiële klanten hierdoor gemakkelijker terecht zullen komen bij jouw pins? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

4 antwoorden
  1. Irms
    Irms zegt:

    Super, deze nieuwe mogelijkheden! Visuele content krijgt steeds meer impact. Het werkt zo intuïtief.
    Vooral naar de LensBeta ben ik erg benieuwd of dat goed gaat werken. Ik ga ermee aan de slag!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *