Adverteren op basis van zoekwoorden, nieuw op Pinterest!

Adverteren op basis van zoekwoorden op PinterestAfgelopen week lanceerde Pinterest een nieuwe manier van adverteren op Pinterest: ‘Search adds’! Adverteren op basis van zoekwoorden. Heel vergelijkbaar met bijvoorbeeld adverteren op Google.

Waarom is dat interessant op Pinterest? En hoe gaat dat in zijn werk? Kunnen wij daar in Nederland ook al mee aan de slag?

Natuurlijk vertel ik je er graag meer over!

 

 

 

Wat zijn ‘Search Ads’

Simpel gezegd. Een pinner zoekt in de zoekmachine op Pinterest met behulp van zoekwoorden. Wanneer één of meerdere van deze zoekwoorden zijn gekoppeld aan één van jouw Pinterest advertenties (lees promoted pins) dan verschijnt jouw Promoted Pin in de zoekresultaten van deze pinner.

adverteren op basis van zoekwoorden op Pinterest, pin search ad

Dit is dus heel vergelijkbaar met hoe adverteren op Google werkt. Je koppelt zoekwoorden aan je Promoted Pin en op basis van die zoekwoorden betaal je voor je advertentie.

Waarom is adverteren op basis van zoekwoorden interessant?

Pinterest gebruikersPer maand krijgt Pinterest 2 miljard zoekopdrachten. Dat is veel, maar als je dat vergelijkt met de 1,5 miljard zoekopdrachten op Facebook per dag, valt dat wel weer mee.

Het aantal zoekopdrachten is dan misschien niet bizar groot, de mindset waarmee mensen zoeken op Pinterest is er anders dan op anders social media. Veel interessanter! Mensen zoeken namelijk op Pinterest met de intentie om iets te kopen.

Volgens onderzoek, uitgevoerd door Pinterest zelf, gebruikt 93% van de actieve pinners Pinterest om aankopen te plannen. En 87% van de pinners heeft een product gekocht, omdat ze het vonden op Pinterest.

Verder meldt Pinterest dat het grootste deel van de zoekopdrachten op Pinterest gericht zijn op het vinden van producten en diensten. En 97% van de topzoekopdrachten zijn niet gerelateerd aan merken of merknamen. Je kunt er potentiële klanten bereiken op het moment dat ze echt nog aan het ontdekken zijn. Vroeg in het koopproces. Zonder dat ze jou (merk)naam kennen. 72% van de pinners zegt namelijk dat ze via Pinterest nieuwe merken en diensten ontdekten!

Hoe ga je aan de slag met deze zoekwoord advertenties op Pinterest?

Helaas, deze mogelijkheid van adverteren op basis van zoekwoorden op Pinterest is op dit moment alleen beschikbaar voor een aantal van Pinterest’s partners. Zoals eBay, Garnier, Target, The Home Depot en Walgreens. Hiervoor werkt Pinterest samen met Kenshoo. Een koploper en innovator op het gebied van online adverteren. Pas nadat dat samen met deze partners de puntjes op de i zijn gezet met betrekking tot deze nieuwe manier van adverteren, zullen deze advertenties beschikbaar worden voor iedereen.

Daarnaast is het zo dat in Nederland eerst het gebruik van Promoted Pins uitgerold zal moeten worden, voordat we überhaupt kunnen adverteren op Pinterest. Dat laat helaas nog op zich wachten. Promoted Pins zijn vooralsnog alleen beschikbaar in de VS, Groot Brittanië en Canada.

Wil je meer weten over trends met betrekking tot zoeken en adverteren op Pinterest? Lees dan de whitepaper die Pinterest daar samen met Kenshoo over schreef.

Interessant deze ‘Search Ads’?

Als je het mij vraagt wel! Adverten op basis van zoekwoorden op Pinterest geeft je de mogelijkheid nieuwe klanten te bereiken die gericht op zoek zijn naar producten die jij verkoopt. En dan ook nog eens in de mindset om te kopen! Wat denk jij? Zou jij deze Pinterest advertenties gaan gebruiken wanneer ze in Nederland beschikbaar zijn? Laat het me gerust weten in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *