Pinterest Showcase op zakelijke Pinterest accounts!

Pinterest Showcase op zakelijke Pinterest accounts!Pinterest is begonnen met de uitrol van een interessante nieuwe update voor zakelijke Pinterest accounts. De Pinterest Showcase! Ofwel jouw eigen Pinterest etalage.

Deze functionaliteit geeft je de mogelijkheid om content onder de aandacht te brengen bij pinners wanneer ze je account bezoeken. Direct bovenaan op je zakelijk profielpagina. Heel fijn!

En het werkt heel eenvoudig. Ik vertel je graag meer over hoe het werkt en hoe je hier optimaal gebruik van kunt maken. Als je het mij vraagt een optie die je moet inzetten!

De Pinterest Showcase

Nu je al een tijdje nauwelijks invloed hebt op de volgorde van je borden op je zakelijke Pinterest account in de mobiele apps, komt Pinterest met een creatieve oplossing. De Pinterest Showcase. Zichtbaar op mobiele apparaten en op het web.

In deze Pinterest etalage kun je maximaal vijf van je borden roulerend tentoonstellen. Direct bovenaan de profielpagina van je zakelijke Pinterest account. Niet te missen!

Pinterest Showcase op zakelijke Pinterest accounts, jouw Pinterest etalage

Pinterest Showcase, zo maak je hem

Je kunt deze Showcase alleen inrichten via het web. Ga daar naar je profielpagina. Je ziet dan direct de nog lege etalage verschijnen.

Pinterest Showcase op zakelijke Pinterest accounts, maak een etalage

Klik op de plus in de rode stip en je kunt aan de slag. Kies maximaal vijf borden om tentoon te stellen in je Pinterest etalage. En klaar!

Pinterest Showcase op zakelijke Pinterest accounts, lege etalage

Je Showcase is zichtbaar op het web en via de mobiele apps. De borden in je Showcase zien er overal hetzelfde uit, dus ook de omslagfoto’s. Dat scheelt weer. Wanneer pinners op een bord klikken in je Showcase, brengt Pinterest ze direct naar dat bord.

Je kunt je Showcase altijd bewerken door op het potloodje te klikken dat alleen voor jou zichtbaar is. Je kunt door je Showcase heen bladeren via de pijlen links en rechts in beeld. Dat kunnen pinners ook.

Rechtsonder zie je via de balkjes hoeveel borden er in je Showcase te zien zijn en hoe lang ze nog in beeld blijven. Linksonder zie je voor elk bord de titel en het aantal pins dat op dit bord te vinden is.

Pinterest Showcase op zakelijke Pinterest accounts, knoppen

Als je ervoor kiest om je Showcase niet te vullen, dan verandert er voor pinners niets aan hoe ze jouw account zullen zien. Zij zien dus geen ‘lege’ etalage. Jij zelf bent de enige die het scherm met de optie om een etalage in te richten zal blijven zien.

Wat kun je allemaal met deze Pinterest Showcase?

Je kunt nu dus een schijnwerper zetten op maximaal vijf van de borden op je zakelijke Pinterest account. Welke borden moet je kiezen?

Denk aan je meest populaire borden. Dat zijn de borden waar je doelgroep blij van wordt, kans is groot dat pinners uit je doelgroep die jouw account nog niet volgen door deze borden overgehaald worden om dat wel te gaan doen.

Kies ook voor borden met jouw eigen content. Borden die pins bevatten die rechtstreeks naar je website linken. Zo helpt de Showcase met het genereren van traffic naar je site.

Highlight actuele borden. Zoals borden met nieuwe producten of diensten. Of seizoensgerelateerde borden. Heb je bijvoorbeeld borden rondom kerst, dan zou ik deze nu zeker in je Showcase plaatsen!

Je kunt de borden in je Showcase net zo vaak wisselen als je wilt. Maak daar gebruik van. En als je minder dan vijf borden wilt etaleren, dan is dat prima! Zo leg je nog meer focus op de borden die je wel kiest. Zij zijn dan simpelweg langer in beeld.

Nog een kleine verandering op je zakelijke account

Pinterest Showcase op zakelijke Pinterest accounts, tabbladenZelf zul je het niet merken, want voor jou verandert er niets. Maar pinners die je zakleijke account volgen zullen deze kleine verandering wel zien. Voor hen is het tabblad met pins die jij leuk vindt via je zakelijke account niet langer zichtbaar.

Zij zien alleen de tabbladen met jouw ‘Borden’ en ‘Pins’. Als je zelf je account bezoekt, blijven wel alle tabbladen zichtbaar. Dus ook de tabs met ‘Vind-ik-leuks’, ‘Volgers’ en ‘Volgend’.

Wat vind jij van deze Pinterest Showcase? Jouw Pinterest etalage?

Als je het mij vraagt is dit een optie die je moet gebruiken op je zakelijke Pinterest account. Het biedt je de mogelijkheid om voor jouw doelgroep relevante content in het spotlicht te zetten en daarmee volgers, repins en traffic te genereren. Een gemiste kans als je hier niets mee doet!

Wat denk jij? Ga je hem inrichten, jouw Pinterest etalage? En zo ja, welke borden ga etaleren? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

10 antwoorden
 1. Irms
  Irms zegt:

  Zag vanochtend de etalage voor het eerst en meteen kom jij met deze blog, dat is super handig. Bedankt! Ik ga de etalage meteen uitproberen en kijken of het extra aandacht genereert bij andere pinners. Heb je zelf al ervaren of het werkt?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Irma,

   Toeval bestaat niet 😉
   Ik kan nog niet zo goed iets zeggen over of het werkt. Daar bestaat de etalage nog te kort voor. Maar ik kan me bijna niet voorstellen dat het niet werkt als je de juiste borden weet te kiezen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 2. Petra
  Petra zegt:

  Hoi Suzanne,

  Ik lees altijd met plezier je artikelen. Ben gelijk met de tip aan de slag gegaan. Nu net als jij afwachten wat het resultaat is. Pinterest verandert nu bijna wekelijks en ben blij dat jij het zo overzichtelijk telkens meldt. Eerlijk gezegd gaan de opmerkingen van Pinterest zelf nog al eens aan me verloren. Met het automatisch volgen van je blog ben ik snel en overzichtelijk op de hoogte. Dank je wel!

  Beantwoorden
 3. Melanie
  Melanie zegt:

  Hi Suzanne,
  Ik ben blij te weten hoe het heet! Zag het bij andere profielen, maar kon het nergens vinden hoe te maken. Ik heb een zakelijk account, maar niet de optie om een showcase te maken. Ik zit op mijn laptop. Ik heb nog niet op mijn website de html link geplaatst, moet nog uitzoeken hoe, maar zou dat de reden kunnen zijn dat ik nog geen optimaal gebruik kan maken van mijn zakelijk account, en dus geen optie tot showcase heb?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Melanie,

   Wat jammer dat je optie nog niet hebt! Voor zover ik weet heeft dit niets te maken met of je je website al hebt gekoppeld aan je account. Dat is met name nodig om toegang te krijgen tot de statistieken en rich pins voor je site. Geen idee dus waarom je nog geen showcase kunt maken. Misschien even contact opnemen met Pinterest zelf hierover. Kan zomaar een foutje aan hun kant zijn 😉

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *