Trending pins op Pinterest in het nieuwe ‘Explore’!

Trending pins op Pinterest

Inspiratie opdoen op Pinterest is nu nog gemakkelijker geworden. Pinterest lanceert de nieuwe ‘Explore’ ofwel ‘Verkennen’ pagina. Compleet met trending pins op Pinterest!

Ook als je Pinterest zakelijk inzet kun je hier natuurlijk je voordeel mee doen! Je kunt zien wat hot is op Pinterest, en daar dus met je pins op aanhaken.

Hoe de nieuwe ‘Verkennen’ pagina werkt, laat ik je graag zien in deze blog. En natuurlijk vertel ik je hoe je hier zakelijk gezien van kunt leren en profiteren!

De nieuwe Verkennen pagina

Je vind de nieuwe Verkennen pagina in de apps door op het vergrootglas te klikken. Op het web is er een nieuw kompas teken toegevoegd rechtsbovenin je browserbalk. Direct naast het zoekvenster.

Trending pins op Pinterest in het nieuwe Explore! kompas

Het eerste wat je ziet zijn ‘Today’s picks’. Hier vind je trending pins op Pinterest uit alle zoekcategorieën op Pinterest.

Daarnaast vind je er pins uitgekozen door trendsetters en experts op verschillende terreinen. Ook medewerkers van Pinterest voegen pins toe gebaseerd op wat pinners elke dag pinnen in combinatie met wat op dat moment actueel is.

Ook een aantal bekende merken en uitgevers krijgen van Pinterest de ruimte om hier hun top ideeën met je te delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan National Geographic en  Harper’s Bazaar.

Tot slot vind je er persoonlijke aanbevelingen gebaseerd op jouw pin en zoek gedrag.

Trending pins op Pinterest in het nieuwe Explore! todays picks

Verkennen via Pinterest’s categorieën

Binnen de Verkennen pagina kun je ook inspiratie zoeken via de bekende Pinterest categorieën. Je ziet dan de trending pins op Pinterest binnen die categorie.

Je kunt zelf aangeven welke categorieën favoriet zijn voor je en de volgorde van weergave van deze categorieën bepalen. Dit kun je alleen in de apps regelen. Op het web wordt deze volgorde automatisch overgenomen.

Swipe bij de onderwerpen lijst van today’s picks helemaal naar rechts en klik op de +. Maak de bolletjes voor jouw favoriete onderwerpen rood en sleep ze in de volgorde waarin jij ze wilt bekijken. Vergeet niet op de rode knop ‘Gereed’ rechtsboven in beeld te klikken als je klaar bent! Daarmee sla je jouw wijzigingen op.

brandprod-199-explore-picker-en-03

Bron afbeelding: Pinterest blog

Trending pins op Pinterest handig gebruiken!

Als je zakelijk pint, wat kun je dan met deze nieuwe Verkennen pagina? Je kunt hem vooral gebruiken als bron van informatie. Je kunt er zien wat hot is op Pinterest en daarmee populaire onderwerpen vinden, waarop jij kunt aanhaken met jouw pins. Zo kun jezelf in beeld spelen bij jouw doelgroep rondom pin onderwerpen die vandaag actueel zijn op Pinterest! Misschien doe je zelfs wel ideeën op voor nieuwe borden.

Daarnaast kun je zien wat nu populair is in die categorieën, die aansluiten bij onderwerpen waarover je doelgroep pint. Categorieën die relevant zijn voor jouw branche. Zo kun je dus ook heel specifiek voor deze onderwerpen zien hoe jij met jouw pins hierop kunt aansluiten.

Je ziet niet alleen over welke onderwerpen veel gepind wordt. Bekijk de beschrijvingen van deze pins ook eens. Je kunt hierin zo maar relevante en populaire zoekwoorden ontdekken, die je kunt gebruiken voor jouw pins.

Als je het mij vraagt, zijn deze trending pins een waardevolle manier om heel scherp te houden waarover jij zakelijk kunt pinnen.

Wat vind jij?

Ik word heel blij van deze nieuwe Verkennen pagina op Pinterest. Pinners zullen hier nog gemakkelijker inspiratie kunnen opdoen, waarmee het platform voor hen nog waardevoller wordt. En zakelijk gezien levert dit je een nieuwe bron van informatie om je pins actueel en interessant te houden voor jouw doelgroep.

Deel je deze mening? Of zie je het anders? Laat het me gerust weten in een reactie onder deze blog!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *