Nieuwe Pinterest functionaliteit: Geprobeerd! En een update voor Pinterest meldingen

Nieuwe Pinterest functionaliteit: Geprobeerd!Heel wat Pinterest nieuws afgelopen week. Om met het belangrijkste nieuws te beginnen, een nieuwe Pinterest functionaliteit: ‘Geprobeerd’! Heb je een pin uitgeprobeerd, vink hem dan af en geef de pin een beoordeling of voeg tips toe.

Ander Pinterest nieuws, de Pinterest meldingen zijn veranderd. Je bent geen meldingen kwijt, maar Pinterest heeft je nieuws overzicht vereenvoudigd.

Genoeg om je over bij te praten dus in deze blog! En je te laten zien welke zakelijk kansen dit je biedt!

Nieuw op Pinterest: geprobeerd!

Pinterest heeft er een handje van om met nieuwe functionaliteit te komen die je nooit had zien aankomen, maar waarvan je direct snapt dat pinners daar blij van worden. Afgelopen week vertoonden ze dat kunstje weer met de nieuwe Pinterest functionaliteit: Geprobeerd!

Binnenkort kan een pinner op een pin aangeven of hij of zij het recept dat erop staat heeft gemaakt, of het knutsel idee heeft uitgevoerd. Simpelweg door dat aan te vinken op de pin. Check!

Nieuwe Pinterest functionaliteit geprobeerd Pinterest blog

Bron afbeelding: Pinterest Business Blog

Pinners kunnen feedback, tips en foto’s toevoegen aan de pin. De pin kan ook beoordeeld worden. Hoe goed is het gelukt? En hoe goed was de informatie op de pin? Kortom ze kunnen de pin aanbevelen aan anderen of juist niet. En andersom kunnen pinners zien of anderen hen aanraden om wat op die pin staat eens in het echt uit te proberen of om dat juist vooral niet te doen. Al deze informatie is voor iedereen te vinden op de pin zelf.

Zakelijk gezien krachtig! Als jouw pin goede aanbevelingen krijgt, is dat opnieuw een manier om jezelf neer te zetten op het platform. Het daagt je uit om jouw pins met recepten of DIY-ideëen verder te verbeteren. En de feedback die zo’n pin krijgt van pinners, geeft je een beeld van hoe je jouw pins in de toekomst verder kunt verbeteren!

De pins die een pinner heeft geprobeerd verschijnen zelfs in een apart overzicht. Op deze manier zijn ze gemakkelijk terug te vinden.

Deze nieuwe Pinterest functionaliteit wordt de komende weken uitgerold in de Pinterest apps voor iOS en Android. Ik ben heel beniewd!

Pinterest meldingen vereenvoudigd

Een andere verandering die de komende weken wordt uitgerold, is het vereenvoudigen van de Pinterest meldingen. Het tabblad ‘Jij’ verdwijnt. De meldingen die in dit tabblad verschenen, verschuiven naar het tabblad ‘Nieuws’.

een update voor Pinterest meldingen

Bron afbeelding: Pinterest blog

De meldingen zelf verdwijnen dus niet. Ze krijgen wel een visuele update en worden gedeeltelijk samengevoegd. Dit om ze overzichtelijker te maken.

Ook het tabblad ‘Ontvangen’ krijgt een update. Pinterest kondigt zelfs aan dat er meer veranderingen aankomen met betrekking tot je Pinterest meldingen. Dit om je meldingen waardevoller te maken.

De komende weken worden deze nieuwe meldingen uitgerold voor alle pinners.

Wat vind jij van deze nieuwe Pinterest functionaliteit ‘Geprobeerd’?

De optie om aan te vinken of je een pin geprobeerd hebt, en vooral om feedback te geven op die pin, is er in mijn ogen één die Pinterest als inspiratie platform nog interessanter gaat maken. Het zal de kwaliteit van DIY pins, recepten pins, etc., verbeteren. Pins van lage kwaliteit in de ogen van pinners, kunnen nu namelijk genadeloos worden afgerekend. Daarmee zal de kwaliteit van de inspiratie zoekmachine alleen toenemen.

Een uitdaging aan ons om de kwaliteit van onze pins verder te laten toenemen. Een nieuwe kans om te leren van pinners over wat zij verlangen van pins op Pinterest en deze informatie goed te gebruiken voor je toekomstige pins en daarmee nog beter aansluiting te vinden bij jouw doelgroep op Pinterest.

Wat denk jij? Gaat het wat worden ‘Geprobeerd’ op Pinterest? Heb je pins met feedback in de sectie Geprobeerd al gespot? Laat het me weten in een reactie onder mijn blog!