Nieuwe algemene voorwaarden en privacybeleid Pinterest

Nieuwe algemene voorwaarden en privacybeleid PinterestWaarschijnlijk heb je het bericht van Pinterest ook ontvangen afgelopen week. Een mail met een aankondiging van nieuwe algemene voorwaarden en het nieuwe privacybeleid Pinterest. Ze gaan in op 1 november.

Als je Pinterest blijft gebruiken, betekent dit dat je akkoord gaat met deze voorwaarden. Klinkt heftig allemaal, maar is dat ook zo? En wat betekent het voor jou als zakelijk pinner? Tijd voor een blog!

Inkijken nieuwe algemene voorwaarden en privacybeleid Pinterest

Je kunt de nieuwe voorwaarden die per 1 november in gaan nu al lezen. Er zijn nieuwe algemene voorwaarden, nieuwe zakelijke voorwaarden en er is een nieuw privacybeleid Pinterest. Zeker de moeite waard om ze goed door te nemen. Dan weet je waar je aan toe bent en waar je je aan te houden hebt als je Pinterest zakelijk gebruikt.

Als reden voor de wijziging geeft Pinterest de internationale groei van het platform op:

Omdat Pinterest nu echt doorgroeit tot een wereldwijde dienst vinden we het belangrijk om duidelijk te maken hoe we omgaan met gegevens en wie er verantwoordelijk is voor je informatie.

Belangrijkste wijzigingen volgens Pinterest

In je dagelijkse pin activiteiten zal je niet veel merken van de veranderingen. Het gaat vooral om een ‘juridische’ aanpassing met betrekking tot je informatie:

“Als je buiten de Verenigde Staten verblijft worden onze producten en diensten aangeboden door Pinterest Europe Limited, een bedrijf in Dublin, Ierland. Maak je geen zorgen, het is hetzelfde Pinterest dat je kent — dit is gewoon onze officiële internationale tak. Als je vragen hebt over je gegevens moet je contact opnemen met Pinterest Europe Limited. Het adres is Palmerston House, tweede verdieping, Fenian Street, Dublin 2, Ierland.”

Nieuw: Pinterest cookie beleid

Wat ik het opvallendst vind, is dat Pinterest een nieuw beleid invoert. Het cookie beleid.

Nieuw privacybeleid Pinterest, cookie beleid

Uiteraard gebruikt Pinterest cookies om je Pinterest ervaring te personaliseren door het volgen van je pin gedrag op Pinterest. Ook zorgen cookies voor het onthouden van je Pinterest instellingen en voorkeuren. Bijvoorbeeld in welke taal je Pinterest wilt gebruiken.

Maar Pinterest gebruikt ook cookies in relatie tot advertenties en adverteerders:

“We gebruiken cookies ook om adverteerders te helpen je interessante advertenties te laten zien. Een adverteerder bij wie jij een tent hebt gekocht kan ons bijvoorbeeld vragen je een advertentie te laten zien voor een slaapzak.”

Als je precies wilt zien welke informatie adverteerders met Pinterest kunnen delen of verzamelen op Pinterest, dan helpt het helpcentrum je verder (even naar beneden scrollen).

De cookies worden gebruikt op pinterest.com, in de mobiele appls en in Pinterest producten en diensten (zoals advertenties, e-mails en applicaties). Ze worden ook gebruikt op websites van partners die de Pinterest-bewaarknop, Pinterest-widgets of advertentiehulpmiddelen zoals conversietracking gebruiken.

Heb je als pinner zelf een keuze of Pinterest deze informatie mag verzamelen? Zeker! Zo kun je in je instellingen bij ‘Personalisatie’ zelf aangeven of Pinterest informatie van haar partners en andere diensten mag gebruiken om Pinterest voor je te personaliseren.

Nieuw privacybeleid Pinterest, instellingen

De meeste internet browsers hebben ook cookie instellingen. Zo kun je bijvoorbeeld ‘cookies van derden’ blokkeren of kiezen voor de instelling ‘Do not track’. Pinterest ondersteunt dit.

Het draait om Pinterest advertenties dus

Deze wijzigingen lijken in mijn ogen vooral te draaien om het uitbreiden van de mogelijkheden voor Pinterest advertenties en adverteerders. En het gericht tonen van promoted pins aan pinners. Logisch. Als Pinterest haar Promoted pins wil uitrollen buiten de VS, Canada en de UK, zal dit in haar voorwaarden goed geregeld moeten zijn.

Wat betekent dit voor jou?

In je dagelijkse Pinterest ervaring niet zo veel. Zeker omdat promoted pins nog niet actief zijn in Nederland. Maar heel kort door de bocht is dit wel een kleine stap in de richting van de uitrol Promoted Pins buiten de VS en dus in Nederland 😉 Interessant als je zakelijk pint! Vind je niet? Laat het me gerust weten in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *