Herfst op Pinterest, ook daar is ie begonnen!

Herfst op PinterestHij heeft even op zich laten wachten, toch krijg ik de afgelopen dagen het gevoel dat hij eraan komt. De herfst! En ook de herfst op Pinterest is begonnen!

Niet alleen buiten verschijnen mooie herfstkleuren, ook op Pinterest zie ik ze steeds meer voorbij komen.

En wat blijkt, bij Pinterest zelf zien ze dat herfst pins trending worden. Getuige hun trending topics blog met onder andere ‘leaf-peeping destinations’. En hun business blog over trends in herfstmode.

Maar hoe zorg jij ervoor dat je met je zakelijke Pinterest account mee profiteert van deze herfst ‘pinning-spree’? Tijd voor een blog met herfst inspiratie!

Herfst pins

Waar denk je zelf aan als het gaat over herfst? Bij mij schieten de beelden van gekleurde bladeren, dikke coltruien, een regenjas en regenlaarzen, pompoensoep, warme appeltaart en open haarden in mijn gedachten voorbij. En laat ik nou niet de enige zijn.

Herfst op Pinterest, pinchatOok in de #PinChat van vorige week op Twitter kwamen deze gedachten voorbij. En als je even zoekt op Pinterest, zie je de herfst pins over deze onderwerpen in overvloed voorbij komen. Appels, pompoenen en herfstbladeren voeren de boventoon.

Pinners zoeken niet alleen naar recepten, maar ook naar herfst kleding, herfst trips, manieren om hun tuin en huis te versieren met behulpvan DIY pins waarmee je zelf leuke versiersels in elkaar kunt knutselen. Zoek maar eens met het zoekwoord herfst en zie wat Pinterest je aan suggesties geeft via hun guided search. Woorden als knutselen, decoratie, DIY, etc. Dat is wat pinners op Pinterest zoeken rondom het thema herfst.

Herfst op Pinterest, guided search

Pin mee met de herfst op Pinterest!

Hoe kan jij hier met jouw zakelijke account nu slim op aanhaken. Dat ligt natuurlijk voor de hand. Maak een herfst bord. Of maak er meer. Hoe specifieker hoe beter.

Herfst op Pinterest, bordenJe kunt een generiek bord maken met herfst in de naam en daar van alles op pinnen dat met de herfst te maken heeft én een connectie heeft met wat jij je doelgroep te bieden hebt. Of je maakt één of meer specifieke borden gebaseerd op de zoekwoorden die bijvoorbeeld vindt via guided search.

Werk je in de kleding branche dan kan een bord met herfst outfits niet ontbreken op je account. Doe je vanalles rondom voeding en gezond eten, dan kan een bord met gezonde herfst recepten niet ontbreken. Werk je met ouders en kinderen, maak dan een bord met herfst knutsel ideeën.

Als je niet 1,2,3 kunt bedenken hoe recepten, kleding of knutsel ideeen passen bij jou bedrijf, misschien kun je dan iets met herfst quotes. Ook daar staat Pinterest vol mee. Ongetwijfeld kun je zelf veel beter dan ik bedenken wat met betrekking tot de herfst past op jouw account en bij jouw doelgroep.

 

Herfst pins

Uiteraard kun je de herfst op Pinterest ook vieren met je eigen unieke herfst pins. Zorg er dan voor dat je beelden de sfeer van herfst ademen. Beelden met warme herfstkleuren zoals die van gekleurde herfstbladeren of kastanjes. Of beelden waarop letterlijk deze bladeren te zien zijn. Of een bos in volle herfst kleurenpracht.

En vergeet je beschrijvingen niet! Het woord herfst mag daar natuurlijk niet in ontbreken 😉 Maar denk ook aan andere herfst gerelateerde zoekwoorden. Ook met je teksten kun je de herfstsfeer oproepen!

Herfst op Pinterest, pins

Hoe vier jij de herfst op Pinterest?

Heb jij je herfstbord al klaar? Deel je bord gerust in een reactie onder deze blog! Of gebruik je Pinterest op een hele andere manier rondom de herfst? Of sla je de herfst over op Pinterest dit jaar? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

Veel herfst pin plezier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *