Maar liefst 150 miljoen Pinterest gebruikers wereldwijd!

150 miljoen Pinterest gebruikers, blog door @suuswartenberghOngeveer een jaar geleden maakte Pinterest bekend dat zij 100 miljoen gebruikers had wereldwijd. Een goed jaar later is dat getal gestegen naar maar liefst 150 miljoen Pinterest gebruikers!

En dat heeft invloed op wie de ‘gemiddelde pinner’ is. De nieuwe gebruikers blijken namelijk niet vooral Amerikaan of vrouw te zijn 😉

Ik vertel je er graag meer over!

150 miljoen Pinterest gebruikers

In haar blog en business blog meldt Ben Silberman het ons zelf. Op 13 oktober kent Pinterest meer dan 150 miljoen gebruikers wereldwijd! Deze pinners gebruiken het platform ten minste eens per maand. Dat zijn flinke aantallen en een groei van 50% ten opzichte van vorig jaar. Indrukwekkend!

Natuurlijk, als je dit aantal vergelijkt met het aantal gebruikers van Facebook, Twitter of Instagram, is het aanzienlijk lager. Maar Pinterest wordt ook op een hele andere manier gebruikt. Het is geen social media platform. Het is een inspiratie zoekmachine. Je pint er vooral voor jezelf en bent er niet op zoek naar anderen.

150 miljoen Pinterest gebruikers, visual Pinterest

Wie zijn deze pinners?

Meer dan de helft van deze Pinterest gebruikers komen niet uit de VS! En dit geldt ook voor maar liefst 75% van de nieuwe gebruikers. Daarmee is het beeld dat Pinterest vooral een Amerikaans fenomeen is, verleden tijd.

Ook steeds meer mannen weten Pinterest te vinden. Maar liefst 40% van de nieuwe gebruikers is man! Dat is een stijging van 70% ten opzichte van vorig jaar.

En de jeugd weet Pinterest ook te vinden. 50% van de millennials in de VS heeft een Pinterest account!

Uiteraard groeit ook het aantal pins op het platform naar 75 miljard: “And we’ve got over 75 billion ideas waiting here for them to try.” Waarvan 75% afkomstig is van zakelijke Pinterest gebruikers! Hiermee kunnen pinners steeds meer inspiratie vinden op Pinterest.

De groei is er nog niet uit!

Als je het mij vraagt, is de groei er nog lang niet uit bij Pinterest. Het platform ontwikkelt zich steeds verder als tool waarmee je online inspiratie kunt vinden. En wordt steeds beter in wat het wil zijn voor haar gebruikers.

Wat denk jij? Zal Pinterest verder groeien? Ook in Nederland? En zullen ook steeds meer Nederlandse mannen het platform ontdekken? Laat het me weten via een reactie onder deze blog!

 

8 antwoorden
 1. Els Piekaar
  Els Piekaar zegt:

  Voor mij is de lol er beetje af met die aanbevolen pins, eerst zag je de mensen die je volgde de pins direct van voorbij komen en zag je voortdurend nieuwe pins nu zit ik steeds tegen die aanbevolen pins aan te kijken die nauwelijks ververst worden!

  Beantwoorden
 2. Anne
  Anne zegt:

  Wat een leuk blog heb je, zeg! (Heb hem net gevonden;)) Ik gebruik Pinterest al een tijdje persoonlijk om gewoon leuke ideeën te bewaren. Maar ik wil nu binnenkort met een zakelijk account beginnen en daar heb je goede tips voor!

  Leuk om te zien dat Pinterest ook buiten de VS populair wordt. Dat vroeg ik me al een tijdje af, namelijk.

  Ik vraag me bij Pinterest altijd één ding af: hoe zit het met auteursrecht? Want officieel mag je denk ik afbeeldingen van anderen niet zomaar delen (zelfs niet als je de link erbij zet). Of gaan mensen er veel van uit dat anderen het wel waarderen als ze hun afbeeldingen delen?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Dank je Anne! Fijn om te horen 🙂

   Auteursrecht, goede vraag! Pinnen doe je over het algemeen van websites. Zo lang je pint van de originele bron en de link aan de pin terug naar bronwebsite intact laat, doe je niets fout. Daarom is het belangrijk ook altijd even voordat je een pin repint te checken of een link aan een pin klopt.

   Wat niet mag, is afbeeldingen waar jij geen auteursrecht op hebt op je site plaatsen en die dan pinnen alsof de afbeeldingen van jou afkomstig zijn. Hetzelfde geldt wanneer je pins upload.

   Sommige mensen vinden het prettig als je hun afbeeldingen op Pinterest deelt zo lang de link naar hen maar klopt en mensen dus altijd de originele bron van een pin terug kunnen vinden. Anderen vinden het niet prettig.

   Daarom pin ik bijvoorbeeld nooit van een site waarbij de pin it knop in mijn browser niet werkt. De eigenaar van die site wil mogelijk niet dat zijn afbeeldingen op Pinterest gedeeld wordt. Sites waar eigen pin it/bewaar knoppen op staan, geven daarmee duidelijk aan dat ze het geen probleem vinden dat je de afbeeldingen pint. Daarvandaan kun je dus gerust pinnen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *