Pins leuk vinden, waarom eigenlijk?

Pins leuk vinden, waarom eigenlijk? Blog door @suuswartenberghJe kunt op allerlei manieren interactie aan gaan met pins op Pinterest. Je kunt pins repinnen, je kunt pins leuk vinden, je kunt op pins reageren, enz. Als je Pinterest zakelijk inzet, wat is dan het nut hiervan?

Het nut van repinnen is wel duidelijk. Je borden vullen. Ook reageren op pins spreekt voor zich. Ook al doe je dit misschien minder vaak, dit is de manier om direct in contact te komen met de pinner van de pin. Maar waarom zou je pins leuk vinden? Zakelijk gezien?

Ik zie aardig wat accounts voorbij komen waarop duidelijk te zien is, dat ze nauwelijks gebruik maken van de mogelijkheid om pins leuk te vinden. Gemiste kans! Ik leg je graag uit waarom.

Pins leuk vinden, is dank je wel zeggen

Als je pins van een andere pinner leuk vindt, via de knop met het hart, zeg je ‘dank je wel voor het delen’. De pin spreekt je aan en dat wil je de pinner ervan laten weten. Je weet dat pinner een melding ontvangt van jouw actie en dat je bedankje dus ontvangen wordt. En wie vindt het nou niet leuk om waardering te krijgen voor al zijn of haar harde pin werk?

Pins leuk vinden, waarom eigenlijk? leukVeel pinners vinden een pin leuk wanneer ze hem niet direct op hun eigen borden kunnen bewaren. Maar de pinner toch willen laten weten dat het mooie of inspirerende pin is. Of ze doen dit voordat ze een pin repinnen. Gewoon om een andere pinner een extra beetje erkenning te geven.

Als je weet dat dit zo werkt, kun je daar met je zakelijke account natuurlijk ook gebruik van maken. Vind pins leuk van trouwe volgers op Pinterest of van loyale klanten en geef ze zo een blijk van erkenning. Een beetje Pinterest waardering. Dat is gewoon aardig.

Jezelf in beeld spelen

En terwijl je dat doet, speel je jezelf in beeld bij pinners. Want een pinner ontvangt een melding wanneer jij één van zijn of haar pins leuk vindt. Ze zien dus precies van wie ze leuks op hun pins ontvangen.

Pins leuk vinden, waarom eigenlijk? meldingenPinners zijn nieuwsgierig genoeg om te kijken wie er achter dat account zit dat hun pins leuk vindt. Zo nieuwsgierig dat ze met enige regelmaat het account zullen bekijken van de pinner die hun pin leuk heeft gevonden. ‘Wie is dat? Pint hij of zij dingen die ik interessant vind?’ Dat gebeurt ook doen met jouw account als je pins van anderen leuk vindt. En als jouw account hen aanspreekt, levert je dat misschien nieuwe volgers op.

Je laat zien dat je actief bent op Pinterest

Wanneer pinners je account bekijken, kunnen ze precies zien hoeveel en welke pins van anderen je leuk hebt gevonden. Als dat een serieus aantal pins is (zeg meer dan 1000), zien ze dat je actief deelneemt aan Pinterest. En niet alleen om je eigen pins te plaatsen. Ze zien dat je ook waardeert wat anderen op Pinterest delen. Da’s wel zo sociaal 😉

Pins leuk vinden, waarom eigenlijk? profiel pagina leuks

Soort van bookmarken

Verder is het leuk vinden van pins ook op een hele andere manier handig. Stel je ziet een pin en die past zeker op één van je borden. Je zou hem graag repinnen. Maar je wil niet willekeurig elke pin op je borden plaatsen. Je wil er zeker van zijn dat de link aan die pin klopt. Bij doorklikken op de pin, moet je uitkomen op de website waar de afbeelding vandaan komt. Zo niet, dan hoort deze pin niet thuis op jouw borden. Je wil niet spammen en Pinterest schoon en waardevol houden voor pinners.

Je wil de link dus controleren voordat je repint, maar daar heb je nu geen tijd voor. Oplossing: vind de pin leuk! Op een moment dat je wel tijd hebt, ga je via je profiel naar de pins die je leuk hebt gevonden. Dan kun je ze één voor één controleren en bepalen wat je ermee doet. Repinnen of niet? En zo ja, op welk bord? Handig!

Pins leuk vinden, waarom eigenlijk? bron controleren

Het kan wel handig zijn de ‘leuk’ na het repinnen weer te verwijderen van de pin, door opnieuw op de knop met het hart te klikken. Dan verdwijnt de pin weer uit je overzicht van pins die je leuk gevonden hebt en weet je dat je deze ‘verwerkt’ hebt.

Oh en de pinner die de pins plaatste krijgt geen melding dat je de pin niet langer leuk vindt. Je geeft hem of haar nu nog steeds erkenning voor de pin alleen op een andere manier. Namelijk met een repin!

Pins leuk vinden, doe jij het?

Vind jij pins van anderen leuk via je zakelijke Pinterest account? Om bovenstaande redenen of om nog hele andere redenen? Of gebruik je deze mogelijkheid eigenlijk nooit? Maar ga je hem nu wel gebruiken? Laat het me gerust weten in een reactie onder deze blog! En pin ze!

2 antwoorden
  1. Thea
    Thea zegt:

    Kun je een pin die je al bewaard hebt, niet meer leuk vinden?
    Moet je dus eerst een pin leuk vinden en dan eventueel later bewaren of zie ik dat verkeerd?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *