Aanbevolen pins uitzetten, pins versturen en meer Pinterest nieuws!

Aanbevolen pins uitzetten, pins versturen en meer Pinterest nieuws! Blog door @suuswartenberghHeb je het al gezien of gemerkt? Een aantal nieuwtjes op Pinterest waarvan ik zeker weet dat sommige pinners daar heel blij van worden. Je kunt nu bijvoorbeeld aanbevolen pins uitzetten, zodat ze niet meer in je nieuwsoverzicht worden getoond.

Ook heb je meer mogelijkheden bij het versturen en delen van pins binnen en buiten Pinterest. En pinners uitnodigen om te pinnen op groepsborden, is ook een stuk eenvoudiger geworden.

Ik vertel je graag hoe je van deze Pinterest nieuwtjes gebruik kunt maken!

3 nieuwtjes van Pinterest

Misschien heb je de blog van Pinterest al voorbij zien komen, waarin ze vertellen over drie kleine, maar oh zo fijne veranderingen op Pinterest. Veranderingen geïnspireerd door pinners zelf. Graag loop ik ze alle drie met je door en laat ik je zien, hoe je ervoor kunt zorgen dat je ze ook echt kunt gaan gebruiken!

Aanbevolen pins uitzetten

Zo ontzettend vaak heb ik de vraag gekregen, ‘kan ik die aanbevolen pins van Pinterest in mijn smart feed uitzetten? Ik wil ze helemaal niet zien.’ Tot voor kort moest ik dan zeggen, ‘Jammer maar helaas. Dat kan niet.’

Dat is nu verleden tijd! Via de instellingen van je account, kun je nu bij ‘Startpagina’ door het simpelweg verzetten van een schuifje alle aanbevolen pins uit je smart feed verwijderen. Zet het schuifje zo dat ‘Nee’ zichtbaar is en de aanbevolen pins verdwijnen.

Aanbevolen pins uitzetten, pins versturen en meer Pinterest nieuws, aanbevolen pins uitzetten

Pins en berichten versturen binnen en buiten Pinterest

Als je een Facebook of Twitter account gekoppeld hebt aan je Pinterest account, weet je waarschijnlijk wel dat het mogelijk is om jouw pins of pins van anderen ook daar te delen. Pinterest geeft je nu de mogelijkheid pins ook via Facebook Messenger, whatsapp, sms, mail, noem maar op te versturen.

Klik op het teken van het papieren vliegtuig en al je opties verschijnen. Dit werkt op het web en in de mobiele apps.

Aanbevolen pins uitzetten, pins versturen en meer Pinterest nieuws, pins delen

Ook binnen Pinterest kun je pins en berichten versturen aan andere pinners. Nu was het altijd zo dat je tenminste één bord van een pinner moest volgen en hij of zij één bord van jou moest volgen, voordat dit kon. Dit om spamberichten tegen te gaan.

Dat is geschiedenis! Je kunt nu elke pinner berichten sturen binnen Pinterest. Los van of je deze persoon volgt of niet en los van of hij of zij jou volgt. Pinterest zegt eventuele problemen met spammers nu op een andere manier te kunnen aanpakken. Fijn!

Aanbevolen pins uitzetten, pins versturen en meer Pinterest nieuws, berichten versturen

Pinners uitnodigen voor groepsborden

Ook wanneer je iemand wilde uitnodigen om samen met jou te pinnen op een groepsbord, moest je tenminste één bord van een pinner volgen en hij of zij één bord van jou.

Ook dat is verleden tijd! Je kunt nu elke pinner uitnodigen om samen met je te pinnen op jouw groepsborden!

Aanbevolen pins uitzetten, pins versturen en meer Pinterest nieuws, uitnodigen groepsborden

Wat een verbeteringen!

Als je het mij vraagt, zijn dit stuk voor stuk verbeteringen aan Pinterest. Hoewel klein misschien, ze maken het leven van een pinner een stuk eenvoudiger!

Geen irritaties meer vanwege pins waar je niet op zit te wachten in je Smart Feed. Je aanbevolen pins uitzetten en klaar!

En geen gedoe meer met volgen en terugvolgen, voordat je iemand een bericht kunt sturen of kunt uitnodigen deel te nemen aan een groepsbord. Ideaal. Zakelijk gezien helemaal!

Het maakt Pinterest wel spam-gevoeliger als je het mij vraagt. Maar ik vertrouw erop dat Pinterest hier goed over heeft nagedacht, voor het doorvoeren van deze veranderingen.

Het is aan ons als zakelijke pinners om te profiteren van het verwijderen van de drempels voor het versturen van berichten en uitnodigingen voor groepsborden. En dat vooral op een correcte manier te doen. Ons dus niet als spammers te gaan gedragen door te pas en te onpas pinners lastig te vallen met berichten en uitnodigingen. Maar dat komt vast goed!

Wat vind jij? Word je blij van deze veranderingen of juist niet? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

BewarenBewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *