Sites met gratis stock foto’s voor je pins!

Sites met gratis stock foto's voor je pins!Het is niet altijd eenvoudig om zelf mooi sprekend beeld te maken dat als basis kan dienen voor je pins. Zeker als het voor jou geen optie is om een fotograaf in te zetten hiervoor.

Op Internet kun je zeker bruikbare foto’s vinden, maar die mag je meestal niet zo maar gebruiken voor jouw pins. Waar haal je dan beeld vandaan dat je als basis kunt gebruiken voor je pins?

Gelukkig zijn er ook flink wat internet sites waar je gratis foto’s kunt vinden die je wel vrij mag gebruiken. In deze blog een lijst met 12 sites met gratis stock foto’s voor je pins!

12 sites met gratis stock foto’s voor je pins!

Pexels bevat meer dan 10.000 stock foto’s. Alle foto’s zijn gratis te gebruiken, zowel privé als commercieel. Je mag ze bewerken op elke manier die je wilt en je hoeft de bron niet te vermelden.

Sites met gratis stock foto's voor je pins pexels

Plixs is ook een database met gratis foto’s te gebruiken onder ‘creative commons Zero CC0 license‘. Je mag de foto’s bewerken hoe je wilt en je hoeft de bron niet te vermelden.

Sites met gratis stock foto's voor je pins plixs

Death to the Stock Photo werkt net even iets anders. Deze site stuurt je elke maand gratis foto’s die je kunt gebruiken per mail. Wel je e-mail adres achterlaten dus.

Sites met gratis stock foto's voor je pins death to the stock photo

IM free bevat een kleine verzameling gecureerde beelden. Je kunt ze gebruiken hoe jij  wilt.

Sites met gratis stock foto's voor je pins IM free

Foter bevat meer dan 200.000.000 foto’s. Deze kun je gebruiken op je site of blog. Let op! Afhankelijk van de foto moet je wel aan bronvermelding doen. Je mag ook niet alle foto’s bewerken of voor commercieel gebruik inzetten. Dat staat duidelijk vermeldt bij elke foto. Interessant voor het vinden van foto’s voor je site die je vervolgens van je site kunt pinnen!

Sites met gratis stock foto's voor je pins foter

Pixabay Alles wat je vindt op Pixabay is vrijgesteld van copyrights onder Creative Commons CC0. Je mag het downloaden, aanpassen, verspreiden en royalty-free gebruiken. Ook commercieel. Bronvermelding is niet nodig.

Sites met gratis stock foto's voor je pins pixabay

Picjumbo de 22-jarige fotograaf Viktor Hanacek uit de ‘Czech Republic’. In 2013 heeft hij deze stock photo site met gratis foto’s opgezet. Je kunt alle foto’s vrij gebruiken. Hij waardeert het als je hem credits wilt geven 🙂

Sites met gratis stock foto's voor je pins picjumbo

Refe is een site met veel foto’s gratis en niet gratis. Je moet eerst even een account aanmaken, voordat je de gratis foto’s kunt downloaden en gebruiken.

Sites met gratis stock foto's voor je pins refe

Life of Pix bevat foto’s die je gratis en geheel naar eigen wens en inzicht kunt gebruiken.

Sites met gratis stock foto's voor je pins Life of Pix

Morguefile heeft ruim 300.000 gratis te gebruiken foto’s. En nog meer foto’s waar je wel voor moet betalen. Bij elke foto staat duidelijk vermeldt wat je er allemaal wel en niet mee mag doen.

Sites met gratis stock foto's voor je pins morguefile

Photoeverywhere speciaal voor foto’s van locaties. Meer dan 3000 afbeeldingen die je gratis mag gebruiken waarvoor jij wilt.

Sites met gratis stock foto's voor je pins photoeverywhere

Foodiesfeed speciaal voor foto’s van eten, zoals de naam al doet vermoeden.

Sites met gratis stock foto's voor je pins foodiesfeed

Als je dan een geschikte foto gevonden hebt, ben je er nog niet. Ik gebruik vervolgens vaak de tool Canva om precies de pin te maken die ik hebben wil. Hoe dat werkt lees je in mijn blog: Pinterest beelden maken met Canva, supertool!

Meer sites met gratis stock foto’s voor je pins?

Ik hoop dat je met deze sites foto’s kunt vinden waarmee jij precies die afbeeldingen kunt maken voor je pins die jij wilt!

Ken je deze sites al? Wat is je favoriet? Of gebruik jij hele andere sites voor het vinden van foto’s voor je pins? Deel ze gerust in een reactie onder deze blog. Dan maken we er met zijn allen een complete lijst van!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *