How-to pins, nieuw op Pinterest!

How-to pins, nieuw op Pinterest!Vorige week kondigde Pinterest de komst van een nieuwe soort Rich pin aan. Een Rich pin die van alles te maken heeft met de ongelofelijke hoeveelheid DIY (do-it-yourself) pins op het platform. De How-to pins!

Een pin met stap voor stap informatie voor het komen tot het resultaat dat wordt getoond in de pin. Normaal vind je deze stappen vaak pas wanneer je doorklikt op een pin en terecht komt op de website waar de pin vandaag komt. Vanaf nu vind je de stappen gewoon in de pin binnen Pinterest!

Hoe dat eruit ziet laat ik je graag zien in deze blog!

How-to pins in plaats van beeldstrips

Je bent ze ongetwijfeld tegengekomen op Pinterest. DIY pins met lange afbeeldingen, ofwel beeldstrips die stap voor stap in beeld brengen hoe je dit lekkere recept kunt maken. Of hoe je het knutsel idee in de praktijk kunt brengen. Voor deze pins heeft Pinterest iets nieuws bedacht. De How-to pins!

Een nieuwe Rich pin waar je niet langer een afbeelding met beeldstrip voor nodig hebt. De How-to pins geven je de mogelijkheid de stappen pas te tonen als de pin wordt uitgeklapt. Je kunt dan niet alleen met beeld maar ook met tekst een toelichting geven bij elke stap in het proces. En je kunt een lijst van benodigdheden toevoegen. Handig voor pinners! Alle informatie beschikbaar binnen Pinterest. Dat betekent een waardevollere pin.

Het werkt heel eenvoudig. Je opent de pin. Klikt op ‘see more’ en de pin klapt open. Een lijst met benodigdheden en het stappenplan verschijnen in beeld. Zie screenshots van deze How-to pin van ‘The Home Depot’ hieronder.

How-to pins nieuw op Pinterest pin openen

How-to pins zakelijk inzetten

Duidelijk mag zijn dat deze pins een pinner absoluut gelukkig maakt. Met deze pins zijn de stappen van een knutselproject meteen gevonden. Ze lopen niet het risico dat ze bij doorklikken op de pin op een site terecht komen waar dan toch net niet uitgelegd wordt hoe je het knutselproject zelf aan kunt pakken.

Zakelijk gezien bieden deze pins kansen, omdat je pinners nog beter waardevolle inspiratie kunt aanbieden. De noodzaak tot doorklikken naar je site via deze How-to pins wordt wel kleiner. Alle informatie is immers binnen de pin beschikbaar. Dat zou kunnen resulteren in minder traffic naar je site. Jammer, als dat nu juist je doel is.

Neemt niet weg dat de pins bij doorklikken pinners wel gewoon naar je site brengen. En ze zijn uitgerust met een volgknop voor je Pinterest account. Ze helpen je dus zeker met het bouwen aan je Pinterest community!

How-to Rich pins zijn op dit moment gratis beschikbaar voor bedrijven in de VS, Frankrijk, Engeland en Duitsland. In de Android apps en op het web. Op dit moment werken zo’n 25 merken al met deze pins. Bij succes zal uitrol naar andere landen en bedrijven zeker volgen.

Wat vind jij van deze How-to pins?

Weer een nieuwe functionaliteit waar ik als pinner heel blij van wordt. Deze pins gaan Pinterest als inspiratiebron nog waardevoller maken als je het mij vraagt. En pinners langer vasthouden op het platform.

Ook zakelijk maken deze pins het mogelijk je community nog beter te bieden wat ze zoekt op Pinterest. Een nieuwe manier om de interactie aan te gaan met jouw doelgroep.

Wat denk jij? Ben je vooral bang voor traffic verlies? Of zie je legio nieuwe mogelijkheden? Vertel het me gerust in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *