Nieuwtjes op Pinterest, al gespot? Volg knop in Rich pins!

Nieuwtjes op Pinterest, al gespot? Volg knop in Rich pins! Pinterest werkt continue aan verbeteringen voor het platform. Nieuwtjes op Pinterest. Soms zijn ze groot en opvallend. Soms zijn ze klein en subtiel, maar daardoor zeker niet minder interessant voor pinners.

De laatste tijd heb ik een aantal nieuwtjes voorbij zien komen op Pinterest in deze laatste categorie. In de app en op het web.

In deze blog laat ik je er drie zien. Eén daarvan kan enorme gevolgen hebben voor het krijgen van nieuwe volgers voor je account!

Aanbevolen pins

nieuwtjes op Pinterest, bord suggestiesJe vindt ze geweldig of je vindt ze vreselijk. De suggesties die Pinterest je geeft in je smart feed voor pins die mogelijk voor jou interessant zijn. Gebaseerd op je pin- en online zoekgedrag.

Het lijkt erop dat ze deze functionaliteit aan het verfijnen zijn. Waar ik voorheen gewoon een melding kreeg voor een aanbeveling van een pin, krijg ik nu zelfs een suggestie voor een specifiek bord. Pinterest vertelt je voor welk van jouw borden ze denken dat de pin interessant is. Zie onderaan de pin op de afbeelding hiernaast.

Snel zien wie en wat je volgt

In de (iOS) app is een nieuw ‘knopje’ verschenen. Rechts bovenaan in je smart feed zie je een roostertje met negen blokjes. Als je daarop klikt kom je in een scherm terecht waarop je precies kunt zien welke borden, onderwerpen en pinners je volgt. Handig!

Nieuwtjes op Pinterest, wat volg je

Volg knop in pins!

nieuwtjes op Pinterest, volg knop in artikel rich pinEn dan de klapper als je het mij vraagt. Een grote rode ‘volg’ knop in een Rich Pin voor het account van de maker van de content. Zie de Rich Pin vanaf mijn site hiernaast.

Deze pin is gepind vanaf mijn website. Doorklikken brengt je naar de blog waar de afbeelding in te vinden is.

Omdat het een artikel Rich pin is, herkent Pinterest de link tussen mijn website en mijn Pinterest account. Pinterest voegt onder de ‘lees dit’ knop automatisch een rode ‘volg’ knop toe richting mijn Pinterest account.

Ik zie deze volg knop alleen in de apps, niet op het web. Op het web zie ik wel dat mijn naam links onder de pin klikbaar is en je naar mijn Pinterest account brengt.

Dit is uiteraard heel interessant voor het krijgen van nieuwe volgers! Pinterest helpt je een handje. Aan ons dus de taak om nog meer Pinterest waardige content te maken, zodat deze gepind wordt van je site en je niet alleen traffic kan opleveren naar je site, maar ook volgers op je Pinterest account!

Wat vind jij van deze nieuwtjes op Pinterest?

Het zijn kleine aanpassingen, maar in mijn ogen alle drie interessante aanpassingen, vooral de laatste! Ze vergroten het pin-gemak en ze helpen je bij het vinden van pinners om te volgen. En andersom bij het krijgen van meer volgers die specifiek jouw content interessant vinden.

Wat vind jij? Word je blij van deze nieuwtjes op Pinterest of doet het je niet zo veel? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *