Pinterest groepsborden, hoe vind je ze en pin je mee?

Pinterest groepsborden, hoe vind je ze en pin je mee? Blog door @suuswartenberghHet is een veel genoemde tip als je aan de slag gaat met Pinterest. Ga pinnen op relevante Pinterest groepsborden. Dat scheelt je tijd, omdat je een bord niet alleen hoeft te vullen. En het vergroot het bereik van je pins als je ze kunt pinnen op een relevant en populair groepsbord.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe ontdek je groepsborden die voor jou interessant zijn? En hoe zorg je vervolgens dat je mee kunt pinnen op zo’n bord?

Dat vertel ik je graag in mijn blog van vandaag. Het is even een klus, maar dan weet je ook zeker dat je die Pinterest groepsborden te pakken hebt, die voor jou kunnen werken!

Hoe vind je Pinterest groepsborden?

Je kunt op Pinterest met behulp van de zoekmachine op zoekwoorden zoeken naar borden. Pinterest geeft je echter niet de mogelijkheid om de zoekresultaten te filteren, zodat er alleen groepsborden tevoorschijn komen. Dat maakt het zoeken naar voor jou relevante groepsborden misschien wat omslachtiger, maar zeker niet onmogelijk. Er zijn verschillende manieren om ze toch te ontdekken!

Gebruik de Pinterest zoekmachine

Aardig wat groepsborden hebben het woord groepsbord of ‘group board’ in hun titel of beschrijving staan. Als je deze woorden dus gebruikt in de zoekmachine in combinatie met een woord over een onderwerp waarover je een groepsbord zoekt, ontdek je flink wat borden. Zie bijvoorbeeld de zoekopdracht met de woorden DIY group board.

Pinterest groepsborden, hoe vind je ze en pin je mee? zoekmachine

Oh ja, groepsborden herken je natuurlijk aan het icoontje van de twee grijze poppetjes rechts naast de titel van het bord 😉

Je kan uiteraard ook met zoekwoorden zoeken zonder dat je er groepsbord of ‘group board’ aan toevoegt. Je vindt dan ook niet groepsborden, maar in de lijst van borden die je als zoekresultaat krijgt, staan ongetwijfeld ook groepsborden.

Zoeken via accounts van invloedrijke pinners

Zoeken via de zoekmachine is een beetje met hagel schieten. Je zoekt gericht op een onderwerp, maar je ontdekt een overvloed aan borden. Niet alleen actieve en populaire groepsborden. En die laatste zijn juist relevant.

Een manier om dergelijke actieve borden te ontdekken is het bekijken van accounts van invloedrijke pinners in jouw branche. Welke groepsborden vind je op hun accounts? Zijn dat borden waar jij waarde kunt vinden en aan toe kunt voegen? Zouden deze borden een aanvulling zijn op je Pinterest account?

Hetzelfde geldt voor groepsborden op de accounts van je collega’s, concurrenten, enz.

Op deze manier ontdek je vaak sneller een populair en actief groepsbord over een onderwerp in jouw branche.

Pingroupie

Er is zelfs een aparte tool die je helpt bij het vinden van groepsborden: Pingroupie. Dit is eigenlijk een zoekmachine die voor jou alle groepsborden op Pinterest doorzoekt. Je kunt een zoekopdracht geven met zoekwoorden die je terug wilt vinden in de titel van een bord en/of de omschrijving. En je kan zoeken op de categorie van een bord. Vervolgens kun je de resultaten sorteren op volgorde van aantal pins, pinners, volgers, vind-ik-leuks of repins. Zo ontdek je direct welke borden een groot bereik hebben en actief zijn.

Pinterest groepsborden, hoe vind je ze en pin je mee? pingroupie

Criteria voor een groepsbord om in Pingroupie te verschijnen: “Minimum criteria for group boards: 5 collaborators AND 50 pins AND 250 followers”.

Hoe pin je mee op Pinterest groepsborden?

Als je een bord gevonden hebt dat voor jou interessant is, actief is en, niet te vergeten, niet spammerig, dan is stap twee ervoor zorgen dat je mee kunt pinnen op dat bord. Hoe doe je dat?

Allereerst ga je het bord volgen en kijk je naar de beschrijving van het bord. Als het een bord is dat nieuwe pinners accepteert, dan vind je daar vaak wat je moet doen om uitgenodigd te worden om mee te pinnen op het bord. Je vind bijvoorbeeld een e-mail adres waar je je verzoek om mee te pinnen naar toe kunt sturen. Zoals bij het bord in de afbeelding hieronder.

Pinterest groepsborden, hoe vind je ze en pin je mee? beschrijving bord

Zet in deze mail in ieder geval de reden waarom je mee wilt pinnen, een link naar je Pinterest account en je contactgegevens. Zo kan de eigenaar van het groepsbord makkelijk beslissen of hij of zij je wil uitnodigen voor deelname aan het groepsbord en ben je snel te benaderen.

Kun je niet achterhalen hoe je deel kunt nemen aan het groepsbord, probeer dan of je contact kunt leggen met de eigenaar van het groepsbord. Dat is de eerste persoon die linksboven de pins op het bord getoond wordt als pinner.

Kun je via het account van die persoon een website adres achterhalen waar je bijvoorbeeld een e-mail adres kunt vinden of een contactformulier in kunt vullen? Of kun je een gekoppeld twitteraccount of Facebook account vinden waarop je deze persoon kunt benaderen? In geval van bovenstaand groepsbord, is deze informatie snel gevonden:

Pinterest groepsborden, hoe vind je ze en pin je mee? contactinformatie

Of volg tenminste één bord van deze pinner en stuur hem of haar een direct bericht via Pinterest. Sowieso slim om het groepsbord te volgen waarop je mee wilt pinnen natuurlijk! Of reageer op een recente pin op het groepsbord van de eigenaar van het groepsbord.

Accepteer je uitnodiging!

Als je dan uitgenodigd wordt, hoef je deze alleen nog maar te accepteren en kun je gaan pinnen. Gedraag je wel netjes! Spam niet en voeg waarde toe aan het bord. Op deze manier kun je profiteren van de voordelen van het groepsbord en loop je niet het risico er weer af gegooid te worden. Dat zou jammer zijn van al je werk 😉

Werken groepsborden voor jou?

Maak je veel gebruik van Pinterest groepsborden? Borden die je zelf hebt aangemaakt of pin je mee op borden van anderen? En wat is je favoriet? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

9 antwoorden
 1. Diane
  Diane zegt:

  Bedankt voor deze nuttige post! Waar ik nog wel benieuwd naar ben: met een Nederlandse blog kan je misschien niet veel waarde toevoegen aan een Engelstalig groepsbord? Richt jij je dan alleen maar op Nederlandse groepsborden of ook andere? Naar Nederlandstalige artikelen verwijzen lijkt mij niet handig als niemand het kan lezen?
  Groetjes, Diane

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Diane,
   Dank 🙂 Het is precies zoals je zegt. Als je doelgroep Nederlandstalig is, is het slim de pins van je Nederlandse blogposts te delen op Nederlandse groepsborden. Ze voegen inderdaad niet zo veel toe aan Engelse groepsborden.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 2. Sambrink
  Sambrink zegt:

  Hoi Suzanne,
  Leuke post. Ik kwam erop omdat ik met de volgende vraag zit. Ik zit op een groepsbord. Als ik daar een pin op plaatst met mijn tablet zie ik de pin wel bij het overzicht van mijn borden maar niet wanneer ik het bord open. Open ik het bord op mijn telefoon staat de pin er wel bij. Ook mijn oudere pins laat het bord niet zien op mijn tablet maar wel op mijn telefoon. Weet jij hoe dit kan?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Dank je wel!
   Dit klinkt als een bug. Heb je al een keer uitgelogd en weer ingelogd op je tablet? Dat wil wel eens helpen.
   Pin ze!

   Beantwoorden
 3. Leonie
  Leonie zegt:

  Hallo
  De tip is heel duidelijk. Ik ben al een maand groepsborden aan het zoeken en benaderen om uitgenodigd te worden, maar krijg geen enkele respons op berichten of e-mail dit vind ik erg jammer. Wat kan ik nog meer doen dan volgen en berichten sturen?
  Ik wil graag via pinterest meer doen, maar dit houdt wel tegen.
  Alvast bedankt

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Leonie,
   Wat jammer zeg! Ik snap dat dit niet fijn is. Helaas heb ik geen idee wat je nog meer kunt doen. Iemand anders wel misschien?
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *