Wat is hot op Pinterest rond Kerst? En hoofdstuk 15 van PIN IT!

Wat is hot op Pinterest rond Kerst? En hoofdstuk 15 van PIN IT!De kerst komt eraan. Dat pinners actief zijn op Pinterest rondom de feestdagen is geen verrassing. Maar wat is hot op Pinterest rond Kerst?

Interessant om te weten is wat pinners er zoal zoeken met betrekking tot kerstmis. En welke zoekwoorden ze daarvoor gebruiken. Zoekwoorden die niet mogen ontbreken in jouw pin beschrijvingen. Ahalogy deed onderzoek. Ik deel de resultaten graag met je!

En deze week al weer het op één na laatste hoofdstuk van “PIN IT! In 5 stappen naar een Pinterest strategie die werkt!’ online. Het hoofdstuk ‘Wat kan er mis gaan?’.

Wat is hot op Pinterest rond Kerst?

Afgelopen week publiceerde Ahalogy de resultaten van een onderzoek naar pinnen rond de kerstdagen. Waar gebruiken pinners Pinterest vooral voor en welke zoekwoorden mogen rond de feestdagen niet ontbreken in jouw pin beschrijvingen.

Maar liefst 34% van de actieve pinners gebruikt Pinterest voor het maken van plannen rondom de feestdagen. Ze pinnen onder andere in de categorieën ‘Eten en drinken’, ‘Damesmode’, ‘Herenmode’ en ‘Huisdecoratie’.

Wat is hot op Pinterest rond Kerst?

Dat pinners op zoek gaan naar recepten voor het Kerstdiner en het Kerstontbijt, zal je waarschijnlijk niet verbazen. Kalkoen en Cranberry zijn woorden die bij zoekopdrachten in het oog springen. En als het gaat over (warme) dranken doen warme chocolademelk en ‘eggnog’ het goed.

Met betrekking tot kleding wordt er vooral gezocht naar patronen om zelf creatief aan de slag te gaan, maar ook woorden als sjaal en laarzen doen het goed. Populaire kado’s om te geven misschien?

Natuurlijk ontbreekt het woord kerstboom ook niet in dit rijtje. Welke pinner wil zijn huis niet in de feestsferen aankleden? Maar let op. Zoekwoorden die betrekking hebben op van alles wat met sneeuw te maken heeft, zijn pas in januari populair!

Wat is hot op Pinterest rond Kerst? kerstboom

Meer weten? Download het volledige ‘Holiday Trend Report‘ van Ahalogy voor meer ins and outs over pingedrag rond de feestdagen.

Wat is hot op Pinterest rond Kerst volgens jou?

Hoewel er voor het onderzoek miljoenen pins en repins zijn bekeken, geven de resultaten vooral weer wat er in Amerika populair is. Daar wonen nu eenmaal de meeste pinners op dit moment. Wat is er volgens jou in Nederland hot op Pinterest rond de kerst? Wat zie jij steeds maar weer voorbij komen? Deel het met me in een reactie onder deze blog!

PIN IT! hoofdstuk 15 online: Wat kan er mis gaan?

Succes behalen op Pinterest gaat niet over één nacht ijs. Dat heb je ondertussen wel begrepen. Ook met je strategie op zijn plek, duidelijke doelen en enthousiaste, consequente inzet, kan je het gevoel hebben dat er iets niet werkt. De gewenste resultaten blijven uit. Er kan van alles mis gaan op en met Pinterest. Maar dat hoeft jouw succes niet in de weg te staan. Als je op tijd opmerkt dat er iets niet lijkt te gaan zoals je wilt, dan kun je bijsturen zoals je hebt gezien.

Daarom geef ik je in hoofdstuk vijftien van ‘PIN IT! In 5 stappen naar een Pinterest strategie die werkt!’: Wat kan er mis gaan?, tips over wat te doen als er iets mis lijkt te gaan op Pinterest. Het hoofdstuk staat online en is te downloaden! Een opsomming van wat je kunt verwachten in dit hoofdstuk: Wat kan er mis gaan?

15 PIN IT! Wat kan er mis gaan?

 1. Problemen oplossen. In hoofdstuk 15 bespreek ik oplossingen met je voor de volgende Pinterest problemen:
 2. Je krijgt geen volgers
 3. Je krijgt geen interactie
 4. Je krijgt geen traffic naar je site
 5. Er wordt niet van je website gepind
 6. Je account wordt niet gevonden
 7. Je pins worden niet gevonden
 8. Pinterest functionaliteit werkt niet
 9. Het bevestigen van je website lukt niet
 10. Het installeren van Rich Pins lukt niet
 11. Je website is als spam aangemeld of je account is geblokkeerd
 12. Wat doe ik als ik geen Pinterest inspiratie heb? Dat kan natuurlijk ook gebeuren. Geen nood!
 13. Gewenst resultaat blijft uit. Een signaal om terug te gaan naar je Pinterest strategie.
 14. Ideeën voor functionaliteit melden bij Pinterest. Je mist iets op Pinterest wat je heel goed zou kunnen gebruiken. Meld het bij Pinterest.

Veel lees en vooral pin plezier!

Als je reacties hebt op de inhoud van de eerste vijftien hoofdstukken van PIN IT!, laat het me gerust weten in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *