Hot news! Visueel zoeken op Pinterest! en hoofdstuk 11 PIN IT online

Visueel zoeken op Pinterest! en hoofdstuk 11 PIN IT! onlineSinds kort kun je op Pinterest niet alleen meer zoeken met behulp van zoekwoorden, maar ook met beeld. Je kunt visueel zoeken op Pinterest. Handig als je met woorden niet kunt omschrijven wat het is dat je zoekt, maar het wel aan kunt wijzen in een pin. Ik laat je graag zien hoe dat werkt. Ik kan alleen maar zeggen: Wauw!!

Deze week staat hoofdstuk 11 van ‘PIN IT! In 5 stappen naar een Pinterest strategie die werkt!’ voor je online. Het gaat over Pinterest etiquette. De regels met betrekking tot pinnen. Zowel die helder op papier staan, geschreven door Pinterest zelf, als de niet uitgesproken regels tussen pinners onderling. Lees, pin en zoek ze!

Visueel zoeken op Pinterest!

Misschien wel de meest interessante uitbreiding van de Pinterest zoekmachine als je het mij vraagt. Zoeken met behulp van afbeeldingen in plaats van tekst. Visueel zoeken op Pinterest. Ik ben onder de indruk!

Het is vaak zo veel makkelijker om aan te wijzen wat je bedoelt in een afbeelding dan in woorden te omschrijven waar je naar op zoek bent. En daar heeft Pinterest nu dus een oplossing voor. Die werkt zo:

Je gaat naar een pin in je feed die je aanspreekt. Een pin waar je iets op ziet waar je naar op zoek bent. Open de pin. Je ziet nu rechtsonder op de afbeelding een vierkant icoontje met een vergrootglas verschijnen.

Visueel zoeken op Pinterest, icoon

Vervolgens verschijnt er een vlak dat je over de afbeelding heen kunt schuiven en groter of kleiner kunt maken. Selecteer dat deel van de afbeelding waar datgene op staat waar je naar op zoek bent. Rechts naast de afbeelding verschijnen pins met vergelijkbare afbeeldingen. Je visuele zoekresultaten!

Visueel zoeken op Pinterest, selectie en resultaat

Je ziet het. Als ik zoek naar de lamp (afbeelding hierboven) krijg ik hele andere resultaten dan wanneer ik inzoom op het kussen:

Visueel zoeken op Pinterest, selectie en resultaat 2

Ook zie je rechtsboven suggesties voor zoekwoorden waar je verder mee kunt zoeken op Pinterest. Als ik bijvoorbeeld klik op het zoekwoord ‘pillow covers’ geef ik Pinterest een nieuwe zoekopdracht. Nu op basis van tekst. En krijg ik nieuwe zoekresultaten. Zie afbeelding hieronder:

Visueel zoeken op Pinterest, zoekwoord

Het visueel zoeken wordt stap voor stap uitgerold op Pinterest. Op het web en in de apps. Op het moment dat ik deze blog schrijf, werkt het in mijn apps nog niet, maar op het web wel (als ik mijn instellingen op Amerika zet).

Het lijkt me dat Pinterest met deze ontwikkeling zichzelf verder aan de top van de lijst zet als het gaat om online zoekmachine voor het vinden van inspiratie. Heel sterk als je het mij vraagt!

Overigens, vooralsnog lijkt het zo te zijn dat in de zoekresultaten van het visueel zoeken geen promoted pins zullen verschijnen. Dat zou zakelijk gezien natuurlijk helemaal interessant zijn!

Wat denk jij? Word je ook blij van deze nieuwe functionaliteit op Pinterest? Ga je het gebruiken? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

PIN IT! hoofdstuk 11 online: Pinterest etiquette

Hoofdstuk elf van ‘PIN IT! In 5 stappen naar een Pinterest strategie die werkt!’ staat online: ‘Pinterest etiquette’. Nu na stap 5 van PIN IT! je complete Pinterest strategie staat, zijn er nog een aantal andere zaken van belang voor het aanscherpen van je Pinterest activiteiten. In het hoofdstuk etiquette behandel ik de geschreven en niet geschreven regels voor het pinnen op Pinterest. Een opsomming van wat je kunt verwachten van dit hoofdstuk: Pinterest etiquette.

11 PIN IT! Pinterest etiquette

 1. Wat kan wel en wat niet op Pinterest? In dit hoofdstuk meer over gepast Pinterest gedrag.
 2. Pinterest gebruiksvoorwaarden. Welke regels stelt Pinterest zelf op in relatie tot het gebruik van Pinterest?
 3. Bronvermelding op Pinterest. Over hoe je ervoor zorgt dat de bron van je content op een juiste manier erkenning geeft.
 4. Pinnen met respect. Iedereen moet plezier kunnen beleven aan pinnen in een vriendelijke, open en veilige omgeving.
 5. Pinterest en veiligheid. Veilig pinnen en je veilig voelen terwijl je pint is een belangrijk goed voor Pinterest.
 6. Illegale content. Wat is illegale content op Pinterest?
 7. Bedrog op Pinterest. Wat verstaat Pinterest onder bedrog op het platform?
 8. Seksueel getint beeldmateriaal. Over hoe Pinterest omgaat met seksueel getint beeld.
 9. Ongewenst gedrag rapporteren. Ook jij kunt bijdragen aan het ‘schoon’ houden van Pinterest.
 10. Welke niet uitgesproken regels kent Pinterest? Deze zijn het lastigst om te achterhalen.
 11. Pin met mate. Waarom een overdaad aan pins plaatsen niet per se een goed idee is.
 12. Promotie van je producten of diensten. Hoe commercieel kan je zijn op Pinterest.
 13. Beschrijvingen van pins. Wat kun je hierin beter wel en niet doen.
 14. Omgang met je volgers. Hoe behandel je jouw volgers op een Pinterest waardige manier.
 15. Een betrouwbare pinner zijn. Hoe wordt je dat? Een respectabele pinner?

Veel lees en vooral pin plezier!

Als je reacties hebt op de inhoud van de eerste elf hoofdstukken van PIN IT!, laat het me gerust weten in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *