100 miljoen Pinterest gebruikers! En hoofdstuk 3 PIN IT! online

100 miljoen Pinterest gebruikers en PIN IT! hoofdstuk 3 online: Waarom Pinterest?Vorige week kwam Pinterest met nieuws. Interessante Pinterest cijfers! Er zijn wereldwijd op dit moment maar liefst 100 miljoen Pinterest gebruikers! Natuurlijk vertel ik je daar in deze blog meer over.

En hoofdstuk 3 van ‘PIN IT! In vijf stappen naar een Pinterest strategie die werkt!’ staat online!

‘Waarom Pinterest?’ In dit hoofdstuk vertel ik je waarom Pinterest zakelijk gezien zo interessant is. Wat het je kan brengen en waarom dat zo werkt.

100 miljoen Pinterest gebruikers!

De laatste getallen over het aantal Pinterest gebruikers waren al weer ruim een jaar oud. Overal las je dat er wereldwijd zo’n 70 miljoen pinners actief waren. Nu komt Pinterest op haar Business blog met een update van deze cijfers. Pinterest kent maar liefst 100 miljoen Pinterest gebruikers, die maandelijks actief zijn op het platform. En dat in vijf jaar tijd. Wow!

100 miljoen Pinterest gebruikers!

Deze mensen bezoeken Pinterest niet alleen om inspiratie op te doen. 70% van deze pinners slaat de gevonden inspiratie ook op, klikt door voor meer informatie of om actie te ondernemen op de pin.

Daarnaast is het aantal zoekopdrachten het afgelopen jaar met 81% toegenomen! Pinterest wordt inderdaad meer en meer gebruikt voor het vinden van inspiratie. De kans dat jouw pins gevonden worden, wordt dus steeds groter. Mooi Pinterest nieuws als je het mij vraagt!

PIN IT! Hoofdstuk 3 online: Waarom Pinterest?

Graag geef ik je weer een korte indruk van wat je kunt verwachten in dit derde hoofdstuk van ‘PIN IT! In vijf stappen naar een Pinterest strategie die werkt!’ Waarom Pinterest?

Hoofdstuk 3 van PIN IT! In vijf stappen naar een Pinterest strategie die werkt! 3. Waarom Pinterest?

 1. Pinterest is een traffic kanon! Waarin ik je vertel over de kracht waarom Pinterest bekend staat, zakelijk gezien.
 2. De kracht van beeld. Je leest waarom beeld zo aanspreekt en hoe dat op Pinterest werkt.
 3. Toegankelijk en eenvoudig. Als je Pinterest vergelijkt met andere social media kanalen, hoe lastig is het dan om Pinterest onder de knie te krijgen?
 4. Tijdsbesteding. Hoeveel tijd gaat je dat kosten, de inzet van Pinterest?
 5. Lange levensduur van pins. Je leest hoe uitzonderlijk de levensduur van content, een pin op Pinterest is.
 6. Bereik van pins. Hoeveel mensen bereiken pins op Pinterest eigenlijk? Is dat bereik wel interessant genoeg om met pinnen te beginnen?
 7. De Pinterest mindset. Hier vertel ik je meer over de unieke Pinterest mindset van pinners.
 8. Pinterest werkt verslavend. Hoe krijgt Pinterest het voor elkaar om de aandacht van pinners vast te houden?
 9. Pinterest versus Google. Als Pinterest meer een zoekmachine is dan een social media kanaal, waarom zou het dan interessanter zijn dan bijvoorbeeld Google?
 10. Pinterest en de koopbeslissing. Zijn pinners ook kopers? En daarmee klanten?
 11. Pinterest en nieuwe klanten. Levert Pinterest je inderdaad nieuwe klanten op?
 12. Er wordt al gepind van je website! Wat te doen als er al gepind wordt van je site, zonder dat je er zelf iets voor doet? Gebeurt dat überhaupt?
 13. Pinterest en andere communicatiekanalen. Is de inzet van Pinterest te combineren met je andere online communicatiekanalen?
 14. Waarom zou ik nu beginnen met Pinterest? Ik leg je uit waarom het interessant is om niet langer te wachten met het inzetten van Pinterest voor jouw bedrijf en nu te gaan pinnen.

Wederom veel  lees en pin plezier!

En als je reacties hebt op de inhoud van PIN IT! tot nu toe, laat het me gerust weten in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *