21 antwoorden
 1. Jorien
  Jorien zegt:

  Ik heb een pinterestpagina voor mijn bedrijf. Als een tijdje geleden gemaakt en ik weet niet of het een privé-account of een zakelijk account is. Waar kan ik dat nagaan?
  Ik voel nl wel wat voor jouw argumenten om het zakelijk te doen/maken.
  Bedankt, Jorien

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Jorien,

   Dat kun je heel eenvoudig zien bij je account instellingen. Moet je een voor- en achternaam invullen, dan heb je een persoonlijk account. Kun je 1 bedrijfsnaam invullen en wordt er gevraagd om de naam van een contactpersoon, dan heb je een zakelijk account!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 2. Anasta
  Anasta zegt:

  Wat ons tegen houdt om het account om te zetten naar een zakelijke is dat wij bang zijn dat we uiteindelijk te maken krijgen met kosten om Pinterest te mogen blijven gebruiken als bedrijf. Vergelijk de discussie met Facebook een tijdje terug. Hoe schat jij dat in? Benieuwd naar je reactie.
  Groet, Anasta

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Anasta,

   Begrijpelijk, maar ik denk dat je daar niet bang voor hoeft te zijn. Ook het hebben van een Facebookpagina kost geen geld. Alleen het adverteren op Facebook. Ik verwacht niet dat, dat voor Pinterest anders zal worden. Het aanmaken van geen enkel zakelijk social media account kost geld voor zover ik daarvan op de hoogte ben. Dus als dat de enige reden is om niet om te zetten, zou ik zeggen, gewoon doen!

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 3. Ingrid Thoonen
  Ingrid Thoonen zegt:

  Ik heb al langer een persoonlijk account (waar ik ook zakelijke borden op had staan) en recentelijk ook een zakelijk account. Kan ik op een eenvoudige manier een paar borden van de borden op mijn persoonlijke account overzetten naar het zakelijke account?
  Ik ben vanuit het zakelijke account gaan zoeken naar mijn priveborden maar als ik ze dan op wil slaan op mijn zakelijke account dan zegt hij dat ik die al opgeslagen heb (op mijn persoonlijke account). Ik gebruik wel 2 verschillende emailadressen.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Ingrid,

   In principe moet je pins van je persoonlijke account gewoon kunnen repinnen op je zakelijke account. Dan moet je wel ingelogd zijn via je zakelijke account. Log voor de zekerheid even uit en weer opnieuw in op Pinterest.

   Als je wilt pinnen op een groepsbord waar je vanuit je persoonlijke en je zakelijke account op kunt pinnen, dan kan het wel zijn dat Pinterest je de melding geeft dat je een pin al hebt opgeslagen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 4. Gisele
  Gisele zegt:

  Hai Suzanne,

  Ik heb al heel lang een persoonlijk account en sinds ongeveer een half jaar ook een zakelijk account. Maar dat heb ik eigenlijk helemaal niet nodig, zakelijk gezien. Al mijn borden staan dan ook verborgen. Is het mogelijk om in 1x alle zakelijke borden over te zetten naar mijn persoonlijk account? Zodat ik niet pin voor pin opnieuw hoef te pinnen? Want dat is nogal een klus…

  Alvast bedankt voor je antwoord!

  Loren

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Loren,

   Het is helaas niet mogelijk borden van het ene account over te zetten naar het andere account…
   Wat je zou kunnen proberen, is het volgende. Van al die borden groepsborden maken. Dus je persoonlijke account uitnodigen om te pinnen op de borden van je zakelijke account. Dan op je persoonlijke account nieuwe borden maken. Dan kun je in bulk pins van de groepsborden verplaatsen naar de nieuwe borden op je persoonlijke account. Ik weet niet helemaal zeker of dat Pinterest dit je laat doen aangezien het persoonlijke account geen ‘eigenaar’ is van de groepsborden. Maar dit is de enige manier die ik kan bedenken. Iemand anders nog goede ideeën?

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
   • Gisele
    Gisele zegt:

    Dank je, zo heb ik het inderdaad intussen gedaan. Alleen helaas geen bulk pins, maar stuk voor stuk. Maar het is gelukt, dat is wel fijn.

    Groetjes!

    Beantwoorden
 5. Inge
  Inge zegt:

  Waarschijnlijk een domme vraag maar ik ben een beginner…Kan ik een tweede account aanmaken zonder dat mijn pins van mijn eerste account ‘verdwijnen’. Ik bedoel: als ik uitlog op mijn eerste account, blijven mijn pins dan ‘actief’? En hoe ga ik dan van de ene account naar de andere?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Inge,

   Ja dat kan als je daar maar een ander e-mail adres voor gebruikt. Als je uitlogt van een account, gebeurt er niets me de pins op dat account. Die blijven gewoon staan. Switchen van het ene naar het andere account kan alleen als je uitlogt op het ene account en inlogt op het andere account (elk gekoppeld aan een eigen e-mailadres en wachtwoord).

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 6. Evita
  Evita zegt:

  Hoi,
  Ik heb mn account overgezet naar een zakelijk account, maar ik wil het graag terugzetten naar een persoonlijke. Hoe moet dit?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Evita,
   Dat kun je niet zelf doen. Daarvoor moet je contact opnemen met Pinterest zelf. Zij kunnen dat mogelijk voor je terugzetten.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Anna,
   Dat kun je niet zelf regelen. Hiervoor moet je contact opnemen met Pinterest zelf. Zij kunnen het voor je terugzetten.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 7. Sofie
  Sofie zegt:

  Hey Suzanne,
  Kan ik op dezelfde moment met mijn persoonlijke én zakelijke account ingelogd blijven? (zoals je op instagram gewoon kan twitchen tussen twee accounts?) ik vind het nl niet, maar ik hoop dat het mogelijk is.
  groetjes

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *