Pinterest koop-knop, online shoppen op Pinterest!

Pinterest koop-knop, online shoppen op Pinterest!De eerste van deze maand, kwam Pinterest met groot nieuws. Het is zo ver! Hij komt er nu echt aan, de Pinterest koop-knop!

Een knop waarmee je via de pin, die je net vond van je favoriete product, een product direct kunt kopen. Ideaal voor alle pinners die hun gepinde plannen eenvoudig en snel om willen zetten in actie.

Dat dit een reuze interessante ontwikkeling is voor iedereen die zich bezighoudt met e-commerce spreekt voor zich!

Wanneer gaat die koop-knop verschijnen en hoe gaat hij werken? Lees door!

De blauwe Pinterest koop-knop!

De Pinterest koop-knop werkt heel eenvoudig. Wanneer je een pin ziet met een blauwe prijs, dan weet je dat je via deze pin een product kunt kopen. Open de pin en één klik op de blauwe ‘buy it’ knop naast de rode ‘pin it’ knop start de online aankoop. Hoe dat werkt, legt Pinterest je uit via deze video:

Online shoppen via Pinterest en de Pinterest koop-knop is dus helemaal vergelijkbaar met winkelen in webshop. Je kan de kleur van het product kiezen of de maat. Je kan aangeven hoeveel je van het product wilt bestellen en filteren op prijs.

Betalen gaat via Apple Pay of credit card en Pinterest werkt samen met ervaren organisaties op het gebied van het veilig verwerken van online betalingen. Pinterest bewaart deze betaalgegevens niet. En als je een extreem duur product koopt via je credit card, is er gezorgd voor extra beveiligingen, zoals het opnieuw invoeren van je credit card wachtwoord. Na je betaling, ontvang je een bevestiging van de winkel waar je iets hebt gekocht. Net als wanneer je ‘gewoon’ via een webshop winkelt.

Pinterest koop-knop pins zoeken

Bron beeld: Pinterest

Wanneer verschijnt de koop-knop?

In Amerika zullen de eerste ‘buyable pins’ over een paar weken op Pinterest verschijnen. Daar zullen pinners die gebruik maken van de Pinterest iPhone en iPad apps deze pins als eerste spotten. Voor Android en web wordt de functionaliteit later uitgerold.

Om te beginnen zullen dit pins zijn van onder andere winkelketens als Macy’s en Nordstrom maar ook pins via online ecommerce platform Shopify (voor de volledige lijst zie Pinterest’s Business Blog). Deze partners zijn samen goed voor meer dan twee miljoen pins met koop-knop.

Pinterest koop-knop, je aankoop doen

Bron beeld: Pinterest

Hoe krijgen pins van jouw website een Pinterest koop-knop?

In Nederland zal je nog even geduld moeten hebben, voordat je ook jouw product pins kunt veranderen in pins met een Pinterest koop-knop. Om op de hoogte te blijven van de mogelijkheden kun je je aanmelden op de wachtlijst.

Vooralsnog zijn er geen kosten verbonden aan het activeren van de koop-knop op je pins. Pinterest vraagt geen deel van de omzet. Ook blijf je de baas over de online winkel ervaring van je klanten, het verzenden van je product en de klantenservice.

Pinterest koop-knop wachtlijst

Wat vind jij van de Pinterest koop-knop?

Tijdens de MIT’s Emtech Digital conferentie vertelde Pinterest’s ‘head of partnerships’, Tim Kendall, voor het eerst meer over de actie knoppen die op Pinterest zouden kunnen verschijnen. Een dag later is de Pinterest koop-knop de eerste die gelanceerd wordt. Maar in de toekomst kun je ook denken aan knoppen als ‘voeg toe aan verlanglijstje’. Pinterest laat al weten dat de bestaande Rich Pins een nieuwe look krijgen met nieuwe knoppen als ‘maak het’, ‘bezoek het’ en ‘lees het’.

Pinterest koop-knop andere knoppen

Bron beeld: Pinterest

Doel van Pinterest is, om pins relevanter te maken voor pinners. Om het pinners zo gemakkelijk mogelijk te maken om ideeën op te doen via Pinterest en ze vervolgens ook via Pinterest te realiseren. De koop-knop is iets waar niet alleen vanuit bedrijven naar gevraagd is, maar ook vanuit pinners zelf. Hoe gemakkelijk is het als je een recept vind via Pinterest en je vervolgens via de recept pin direct alle ingrediënten online kunt bestellen bij bijvoorbeeld de Albert Heijn?

Ook al vraagt Pinterest bedrijven geen geld voor het activeren van een koop-knop op hun product pins, het zal er wel toe leiden dat er meer verkoop genegeerd wordt via Pinterest. Daarvoor zal er meer content gemaakt worden specifiek voor Pinterest. Deze content zal pinners sneller naar het platform brengen en er langer vasthouden. Dat heeft weer effect op hoeveel bedrijven zouden willen betalen (middels promoted pins bijvoorbeeld) om hun pins onder de aandacht te brengen bij pinners.

Als je het mij vraagt een slimme combi tussen het vervullen van je missie, waarde bieden aan pinners en daar ondertussen geld aan kunnen verdienen, zodat je als bedrijf kunt blijven bestaan. Wat vind jij? Zou jij de Pinterest koop-knop toe willen voegen aan je pins? Laat het me gerust weten in een reactie onder deze blog!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *