Eigen beeldmateriaal uploaden op Pinterest

Eigen beeldmateriaal uploaden op PinterestDe laatste tijd krijg ik regelmatig de volgende vraag: Hoe kun je eigen beeldmateriaal uploaden op Pinterest? Met andere woorden hoe kan je foto’s van je laptop of gemaakt op je telefoon plaatsen op Pinterest.

En is dat zakelijk handig om te doen?

In deze blog laat ik je zien hoe dat werkt en waarom dat wel of niet verstandig is als je Pinterest zakelijk in wilt zetten.

Het gebeurt nu eenmaal niet zo veel. Eigen foto’s op Pinterest plaatsen. En dat heeft een reden!

Hoe pin je eigen beeldmateriaal?

Zowel op het web, dus via je laptop, als met de Pinterest apps, dus via je telefoon of tablet, kun je eigen foto’s op Pinterest plaatsen. Foto’s uploaden dus. Hoe werkt dat?

– Mobiele apparaten:

 1. Open de Pinterest app en ga via het icoon met het poppetje rechtsonder in beeld naar je account pagina.Eigen beeldmateriaal uploaden op Pinterest stap 1
 2. Daar vind je rechtsvan het midden boven in beeld een + knop. Klik daarop. Eigen beeldmateriaal uploaden op Pinterest stap 2
 3. Kies in het venster dat vervolgens opent voor de optie ‘Foto’s’. Eigen beeldmateriaal uploaden op Pinterest stap 3
 4. Selecteer dan via je filmrol of andere fotomap op je apparaat de foto die je wilt pinnen en klik op de pin it knop rechtsboven in beeld. De rest wijst zich vanzelf.
  Eigen beeldmateriaal uploaden op Pinterest stap 4  Eigen beeldmateriaal uploaden op Pinterest stap 5

 Via het web: 

 1. Klik rechtsonder in beeld op de + knop. Eigen beeldmateriaal uploaden op Pinterest 6
 2. Klik in het venster dat opent op ‘een pin uploaden’. Eigen beeldmateriaal uploaden op Pinterest 7
 3. Klik dan op afbeelding kiezen en selecteer de afbeelding die je wilt pinnen. Eigen beeldmateriaal uploaden op Pinterest
 4. Kies het bord waarop je wilt pinnen en maak de beschrijving van de pin. De rest wijst zich weer vanzelf. Eigen beeldmateriaal uploaden op Pinterest

Voordelen eigen beeldmateriaal uploaden op Pinterest

Op deze manier kan je natuurlijk elke foto die je gemaakt hebt op Pinterest plaatsen. Handig direct vanaf je telefoon bijvoorbeeld. Ideaal wanneer je net foto’s hebt gemaakt van  de nieuwe producten in je webwinkel of het resultaat van je werk bij bijvoorbeeld het inrichten van een woning bij een klant. Noem maar op.

Je kan de foto’s nog bewerken voordat je ze upload ook. Ze simpelweg mooier maken, aanpassen aan de ideale pin formaten of je logo en website er via een watermerk aan toevoegen. Handig en snel!

Je weet zo zeker dat je origineel beeld pint. Unieke pins doen het vaak goed op Pinterest.

Maar zakelijk gezien is het niet per se slim…

Nadelen eigen beeldmateriaal uploaden op Pinterest

Hèt grote nadeel is dat deze pins de pinner nergens naartoe leiden. Doorklikken op de pin brengt ze niet naar je website of een plek waar ze kunnen ontdekken hoe ze contact met je op kunnen nemen. Gemiste kans! Datzelfde geldt ook voor elke repin van deze pin…

Dit kan je oplossen door de pin na het pinnen te bewerken en er een url aan toe te voegen. Let op! Doe dit niet zomaar!

Eigen beeld uploaden op Pinterest url aanpassen

Een pinner verwacht dat hij/zij bij doorklikken op een pin uitkomt op de website waar de afbeelding daadwerkelijk te vinden is. Als dit niet het geval is, loop je het risico dat je pins als spam aangemerkt worden door pinners. En dat in het uiterste geval je account door Pinterest geblokkeerd wordt als dit vaak gebeurt. Dat wil je niet natuurlijk!

Mijn advies: Maak zelf mooie foto’s die je wilt pinnen en plaats ze op je website. En pin ze vervolgens vanaf je website. Dat gaat snel en je hebt direct de link naar je website gekoppeld aan je pin. Misschien iets meer moeite, maar absoluut de moeite waard!

Upload jij pins?

Maak jij gebruik van de upload functie van Pinterest? Als je Pinterest zakelijk inzet? Wat is daarvoor jouw reden en werkt dat voor je? Vertel het me in een reactie onder deze blog!

36 antwoorden
 1. Lenie
  Lenie zegt:

  Wij maken heel af en toe gebruik van de upload functie. Maar t werkt net zoals u hierboven beschreef. T lijkt korter maar omdat je de link op moet zoeken kost het evenveel tijd.

  succes gr Lenie

  Beantwoorden
 2. Nienke
  Nienke zegt:

  Ik ben erg blij met deze mogelijkheid van pinterest, ik gebruik het voor hobby doeleinden, als ik zelf iets gemaakt heb maak ik er een pin van! Nu echter reageert het icoontje foto niet meer en ik weet niet hoe ik dat goed moet krijgen…. Is misschien de filmrol vol en hoe leeg ik deze, groet nienke

  Beantwoorden
 3. Trudi
  Trudi zegt:

  Hallo Suzanne,
  Zoals beschreven heb ik het geprobeerd maar lukte niet. Ik heb toen vanuit mijn foto,s gekopieerd en via klembord op pinterest geplaatst. Ik werk op een iPad misschien is er een verschil tussen iOS en Android?
  Groet, Trudi

  Beantwoorden
 4. Marjolijn
  Marjolijn zegt:

  Geweldig dat stappenplan!
  Nu weet ik niet hoe ik een paar foto’s tegelijk kan plaatsen.
  Bijv een stappenplan van een vouwwerkje.
  Weet jij hoe dat moet?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Marjolijn,

   Als je een stappenplan wilt maken, dan is het handigst als je dat buiten Pinterest maakt. Bijvoorbeeld met Canva, powerpoint of photoshop. Maak daar een langgerekte afbeelding door meerdere foto’s onder elkaar te plakken. Als je die als 1 afbeelding opslaat, kun je deze in Pinterest uploaden. In Pinterest zelf kun je niet meerdere foto’s in 1 pin plaatsen.

   Succes en pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 5. Diana
  Diana zegt:

  Ik zat te denken aan privé foto opslag met foto’s van mijn kinderen, je kunt het instellen of anderen het kunnen zien of niet, maar hoeveel kun je opslaan?
  en ik weet niet of dit veilig is?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Diana,

   Dat kan op zich. Weet wel dat Pinterest daar in principe niet op is ingericht, voor is gemaakt. Je kunt borden inderdaad verborgen maken, zodat anderen ze niet kunnen zien, maar weet wel, wat je online zet, staat online. En blijft online staan. Er is altijd een ‘grens’ aan hoe veilig het is. De enige manier om zeker te zijn dat je foto’s privé blijven, is ze niet online plaatsen.

   Je kunt op Pinterest op een account maximaal 500 borden maken en 200.000 pins plaatsen. Zie ook het helpcentrum van Pinterest.

   Tools die wel gemaakt zijn voor opslag van foto’s zijn bijvoorbeeld flickr of picasa. Die zou je ook kunnen proberen.

   Succes!
   Suzanne

   Beantwoorden
 6. Elsa
  Elsa zegt:

  Wat een nuttige site heb je! Wel een vraag, voor zakelijk pinterest gebruik; hoe kun je nou je url in de pin te zien krijgen, bij mouse over (met een wereldbolletje ervoor, en dan meer informatie…..die bedoel ik).

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Elsa,

   Dank je wel! 🙂

   Op elke pin die van een website is gepind, verschijnt dat wereldbolletje. Bij pins die zijn geupload zie je dat niet. Als je dus wil dat een pin de url van jouw website toont, zal je afbeeldingen van je eigen website moeten pinnen. Pinterest plaatst die link automatisch.

   Als je nog meer verwijzing naar je website wilt, is het het overwegen waard om Rich Pins aan je site toe te voegen als dat relevant is voor je. Pin maar eens een afbeelding van een blog van mijn site, dan zie je wat er dan gebeurt.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 7. wouter Vanspeybrouck
  wouter Vanspeybrouck zegt:

  Dag Suzanne,

  kan je vanuit je computer meerdere foto’s tegelijk uploaden of moet dat 1 voor 1 gebeuren? Als je bijvoorbeeld meer dan 100 foto’s wilt uploaden, duurt dit dan zeer lang.
  m.v.g. Wouter

  Beantwoorden
 8. Anton de Wijk
  Anton de Wijk zegt:

  Goedemorgen,
  Sinds enkele dagen mis ik naast het pinvenster de schuifbalk waarmee ik kan scrollen om de pins op te slaan.
  Het is mij niet duidelijk hoe dit tot stand is gekomen. Ik heb al opnieuw ingelogd maar dat lost het probleem ook niet op. Kunt u mij een tip geven hoe ik dit kan herstellen? Bij voorbaat heel hartelijk dank.

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Anton,

   Wat vervelend! Bedoel je de balk waarmee je kunt scrollen om het juiste bord uit te kiezen waarop je de pin wilt opslaan? Dat klinkt in mijn oren in eerste instantie als een bug van Pinterest. Daar kun je dus niets aan doen en dat zou snel opgelost moeten zijn. Je zou even in het Pinterest hulpcentrum kunnen kijken of dit een bekend probleem is bij Pinterest. Zo niet, dan kun je dat daar melden.

   Als ik naar mijn penvenster kijk, zie ik de scroll balk in eerste instantie ook niet, maar ik kan wel gewoon scrollen. Zodra ik begin met scrollen verschijnt hij gewoon. Geen idee of dat bij jou ook het geval kan zijn.
   Heb je het ook al eens geprobeerd in een andere browser? Of pin je via de apps?

   Succes en fijne Pasen!
   Suzanne

   Beantwoorden
 9. @mamamupper
  @mamamupper zegt:

  Een foto plaatsen kon ik al, maar nu ga ik zoeken en zie ik mijn geüploade foto niet in de zoekmachine. Op mijn account staat hij wel. Wat doe ik fout?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Malinda,

   Je doet niets fout. Als eerste moet de zoekmachine je geüploade foto/pin indexeren. Dat kan even duren. Ten tweede gaat je pin de ‘concurrentie’ aan met allerlei andere pins die dezelfde zoekwoorden bevatten. Het is dan niet gezegd dat jouw pin het beste gevonden wordt. Dat werkt op een vergelijkbare manier als wanneer je zoekt in google. Waar de ene website ook beter gevonden wordt dan de andere. Gebruik dus de juiste zoekwoorden in de beschrijving van de pin, in de naam van de afbeelding die je upload, in het bord waar je de pin op plaatst, bevestig eventueel je website en maak gebruik van Rich pins als dat kan. Al deze dingen helpen bij het beter gevonden worden in Pinterest.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 10. Anne
  Anne zegt:

  Dag Suzanne,

  Ik heb een pinbord gemaakt voor mijn eigen grafische studio. Ik upload dus pins vanuit mijn filmrol, zet er zoekwoorden bij maar als ik dan met mijn persoonlijk profiel ga zoeken op die specifieke zoekwoorden verschijnen er geen pins vanuit de pagina van mijn grafisch bureau. Weet u aan wat dit kan liggen?

  Alvast bedankt voor uw reactie

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Anne,

   Dat kan kloppen. Ten eerste duurt het zo’n 7 dagen voordat Pinterest je pins heeft geïndexeerd en ze daarmee vindbaar worden in de zoekmachine van Pinterest. Als je de foto’s vandaag pint, duurt het dus een paar dagen voordat ze naar voren kunnen komen bij de zoekresultaten.

   Ten tweede concurreren je pins met pins van anderen die dezelfde zoekwoorden bevatten. Een pin met een link naar een website, scoort dan in de zoekmachine van Pinterest beter dan een pin van een geuploade foto zonder link naar een website. Hoe meer nuttige informatie in de pin, hoe hoger Pinterest ze scoort. En een pin die hoger scoort, wordt door Pinterest eerder getoond als zoekresultaat. Het kan dus slim zijn afbeeldingen van je werk op je website te plaatsen en ze daarvandaan te pinnen. In plaats van ze uploaden als foto.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 11. Lia
  Lia zegt:

  Mooi en duidelijk. Nu was ik er al best handig in, maar heb toch een vraag.
  Ik houd een zakelijke Pinterest site bij voor iemand waarvoor ik ook foto’s maak. Ik zet de foto’s ook op Instagram en het lukte me altijd om de foto’s dan vanuit de drive op Pinterest te plaatsen. Dat lukt nu ook nog steeds, maar op het bord waar ik ze op zet zie ik ze niet, dat blijft dan een gekleurd plaatje maar geen foto. Maar bij de hoofdpagina zie ik ze wel, en als ik op mijn mobiel kijk zie ik ze ook. Weet jij soms wat ik fout doe?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Lia,

   Je doet niets fout 🙂 Waarschijnlijk heeft dit te maken met je browser. Heb je al eens geprobeerd de foto’s te bekijken via een andere browser? Of je cache en zoekgeschiedenis geleegd? Dat wil wel eens helpen. Meestal is dit ‘fenomeen’ van tijdelijk aard.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 12. Joleen
  Joleen zegt:

  Vaak als ik iets pin van Internet af, is er geen afbeelding beschikbaar en krijgt deze pin een gekleurd vlak met een korte omschrijving als afbeelding. Hoe kan ik áchteraf deze pin (afbeelding) bewerken/aanpassen?

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Beste Joleen,

   Dat kan niet. Je kunt een afbeelding (in dit geval het beeld met de tekst) nooit bewerken op Pinterest.
   Als er ondertussen een afbeelding aan site is toegevoegd waarvandaan je gepind hebt, dan zal je deze opnieuw moeten pinnen.

   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 13. Danielle Puma
  Danielle Puma zegt:

  Hallo Suzanne,
  Ik heb vandaag een aantal foto’s geüpload op Pinterest, maar zodra ze geplaatst waren, was de kleur heel anders. Alsof er een grijs filter overheen was gelegd. Heb jij enig idee wat er aan de hand is? Foto’s waren 72 dpi en op mijn eigen website en bijvoorbeeld Instagram zien ze er prima uit. Op LinkedIn kreeg ik ook het grijze filter. Dank alvast voor je reactie!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Danielle,
   Dat kan inderdaad kloppen. Veel social media platformen doen automatisch iets met je foto wanneer je ze upload. Bijvoorbeeld zo grijs filter. Ik kan me voorstellen dat je dat jammer vindt. Helaas is dat niet iets waar je wat aan kunt doen. Het was me bij Pinterest zelf niet eerder opgevallen. Maar dat komt misschien ook omdat ik zelden foto’s upload, maar meestal pin vanaf een website.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden
 14. Tanja
  Tanja zegt:

  Iemand een idee tot hoe groot de foto’s mogen zijn? Mijn foto’s zijn kleiner dan alle anderen… ik gebruik de foto’s die ik ook op mn website staan heb.. maak ik ze best groter en zullen ze dan ook groter worden weergegeven!

  Alvast bedankt!!

  Beantwoorden
  • Suzanne Wartenbergh
   Suzanne Wartenbergh zegt:

   Hoi Tanja,
   Als ik je Pinterest account bekijk, zie ik dat je alleen liggende foto’s pint. Daar zit het em in. Pinterest toont staande foto’s groter dan liggende foto’s. Dat heeft te maken met het grid van Pinterest. Een foto heeft altijd een vaste breedte in dat grit. De hoogte kan variëren. Daardoor zijn staande foto’s groter zichtbaar dan liggende foto’s.
   Een trucje: maak van je liggende foto een staande uitsnede en pin die. Koppel vervolgens de juiste link naar je website aan die pin. Dan heb je een pin met een staande foto en een link naar je website.
   Pin ze!
   Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *