Pinterest en kerst, de perfecte combinatie!

Pinterest en KerstDe feestdagen komen er aan. Dat je social media in kan zetten om je bedrijf en je producten in deze tijd van het jaar in de picture te spelen, is je vast niet onbekend. Maar wist je dat Pinterest bij uitstek het platform is om dat te doen zo rond de Kerst?

Pinterest en kerst gaan perfect samen! Denk eens aan al die mensen die ideeën zoeken voor versieringen, recepten, cadeaus, etc. Waar kunnen ze die beter vinden dan op Pinterest?

Hoe jij daarop kan inspelen, vertel ik je graag!

Pinterest en kerst

Pinterest is één grote bron van inspiratie. Ook rondom de feestdagen. Pinterest staat vol met de heerlijkste recepten voor eerste en tweede kerstdag. Er zijn legio pins te vinden met DIY tips voor de versiering van de kerstboom of om het huis in kerstsferen te brengen. En niet in de laatste plaats staat Pinterest vol met mogelijke kerstcadeaus.

Pinners in de kerstsferen zijn op zoek naar al deze ideeën op Pinterest. Door hierop aan te haken met jouw pins, kan je ervoor zorgen dat je jouw bedrijf en jouw producten in de beeld krijgt bij pinners. Dat kan je direct nieuwe klanten opleveren.

Pinterest en kerst borden

Maak seizoensborden en -pins

Pinterest en kerst DIYOm zichtbaar te worden op Pinterest rond de feest-dagen is het belangrijk om seizoensborden en -pins te maken. Voor de hand ligt natuurlijk een bord vol met ideeën voor kerstcadeaus, zeker als dat producten zijn die jij verkoopt.

Maar onthoudt dat het rondom de kerst juist niet alleen draait om cadeaus. De hele kerstsfeer geeft je kansen om waardevolle pins te plaatsen voor jouw klanten.

Denk aan een bord met heerlijke kerstrecepten of ideeën voor kerstversieringen. Maar denk ook verder en maak bijvoorbeeld een bord met ideeën voor prachtig gedekte kersttafels. Of maak een bord met sfeervolle kerstmuziek. Hoe specifieker, hoe beter.

Zoek hierbij naar onderwerpen waarmee je haakjes kunt maken naar wat jij als bedrijf te bieden hebt. Dan kun je tussen al deze ideeën en suggesties ook pins plaatsen die direct naar jou website leiden.

Slimme beschrijvingen

Pinterest en kerst zoekwoordenOm ervoor te zorgen dat deze kerstpins en -borden gevonden worden, is het belangrijk de juiste zoekwoorden te gebruiken in de beschrijvingen van deze pins en borden. Zoekwoorden die van alles te maken hebben met kerst. Gebruik dus niet alleen recept, maar ook kerstrecept. En ga zo maar door. Of kerstballen, kerstcadeaus, kerstsfeer, kerstmuziek, kerst, kerstmis, enz.

Zorg voor een duidelijke call to action als het een pin betreft van een product dat jij verkoopt. Verleid mensen om door te klikken op de pin, zodat ze op je website belanden.

Als je jouw producten pint, plaats dan ook de prijs in de beschrijving van de pin.

Kerst acties

Als je niet direct een product verkoopt dat gerelateerd is aan de feestdagen, kun je naast borden met kerst inspiratie ook denken aan pins met kerstacties. Pin bijvoorbeeld een coupon of kortingscode die alleen geldig zijn tijdens jouw kerstactie. Maak er wel een mooi plaatje van!

Product pins

Als jij producten verkoopt die bij uitstek met kerst verkocht worden, zorg er dan voor dat je ‘product pins‘ activeert voor je website. Deze vorm van verrijkte pins (ofwel Rich Pins) voegt automatisch extra informatie toe aan de pin, die een pinner niet kan wijzigen. Zoals de prijs van een product of de beschikbaarheid.

Pinterest toont deze Rich Pins hoger in de zoekresultaten als pinners zoeken op Pinterest. Simpelweg omdat Pinterest deze pins hoger waardeert, omdat ze met deze extra informatie geacht worden waardevoller te zijn voor pinners.

Daarnaast verschijnen product pins ook in de speciale Pinterest categorie ‘cadeaus’. Deze wordt zeker door pinners gebruikt voor het vinden van ideeën voor kerstcadeaus!

Pinterest en kerst cadeau feed

Tips tot slot

Pin ook kerstpins op je bestaande borden als ze passen bij het onderwerp van dat bord. Op deze borden heb je al volgers en als je zoekwoorden gebruikt gerelateerd aan de feestdagen worden ze ook via de zoekmachine gevonden.

Zet Pinterest statistieken in om te zien welke van je kerstpins populair zijn. Verspreid deze populairste kerstpins ook via je andere communicatie kanalen, social media en bijvoorbeeld je nieuwsbrief. Dat vergroot het succes van je kerstpins!

Pinterest en kerst statistieken

Als je pins plaatst vanaf je eigen site rondom de kerst, zorg er dan voor dat de links die aan de pin gekoppeld zijn kloppen. Je zou geen klant willen verliezen, omdat een product dat gepind is daarna bijvoorbeeld een andere plaats heeft gekregen op je website en daarmee een andere url. Dan brengt doorklikken op de pin deze mensen niet meer naar de plek waar jij ze wilt hebben, maar naar een pagina met een foutmelding…

Zorg dat je website mobiel goed te gebruiken is. Pinners gebruiken Pinterest bij uitstek op mobiele apparaten via de apps. Als doorklikken op een pin ze brengt naar een website die mobiel niet goed functioneert, dan raak je ze kwijt.

Pinterest en kerst ook voor jou de perfecte combinatie?

Wat denk je, ga jij Pinterest zakelijk inzetten voor de kerst? Of ken je mooie voorbeelden van bedrijven die dat doen? Laat het me gerust weten via een reactie onder deze blog!

4 antwoorden
 1. Ingrid Ferwerda-Jacobs
  Ingrid Ferwerda-Jacobs zegt:

  Goedemorgen,
  Ik heb op Pinterest inderdaad ook borden zoals “kerstmis”, “sinterklaas”, “Herfst”, “Pasen”
  Gebruik het dan niet zakelijk maar de zoekwoorden had ik nog niet toegevoegd, ga ik z.s.m. doen, dank voor de tip weer Suzanne en fijne dag!
  Groetjes, Ingrid.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *