Meer mannen op Pinterest en meer nieuwe Pinterest cijfers

Meer Mannen op Pinterest en meer nieuwe Pinterest cijfersAfgelopen week presenteerde Pinterest op hun kantoor in San Francisco nieuwe cijfers over het gebruik van het social media kanaal.

Interessante getallen die veel zeggen over de groei en het volwassen worden van het platform.

Het meest opvallende in mijn ogen: het aantal mannen op Pinterest neemt toe! Sterker nog het is de snelst groeiende demografische groep op Pinterest.

En dat is niet het enige interessante nieuws!

Meer mannen op Pinterest

Pinterest heeft de naam een echt vrouwen platform te zijn. Vrouwen zouden 70% tot 80% van de gebruikersgroep vertegenwoordigen. Pinterest vertelt nu dat maar liefst ⅓ van de personen dat een nieuwe Pinterest account aanmaakt, man is. Het aantal mannen dat actief pint, is hiermee verdubbeld in het afgelopen jaar.

More men are using Pinterest in the US than read Sports Illustrated and GQ combined” zegt ‘head of engineering’, Michael Lopp.

Opvallend is ook dat in bijvoorbeeld India, Korea en Japan 50% van de pinners man zijn.

Mannen op Pinterest, cijfers

Pinterest Guided Search

Meer interessante Pinterest cijfers. Een half jaar geleden introduceerde Pinterest Guided Search. Dit gerelateerd aan haar ambitie om de inspiratie zoekmachine op het Internet te worden. Dat blijkt een succes. Het aantal zoekopdrachten op Pinterest is met 25% toegenomen.

Meer Pinterest cijfers

Daarnaast vertelde Pinterest dat er 30 miljard pins te vinden zijn op het platform en dat dit aantal elk kwartaal met 25% groeit.

De site ontvangt 120.000 verzoeken per seconde en logt dagelijks 20 terabyte aan data.

Mobiel gebruik van Pinterest is hoog. Maar liefst 75%.

Het platform is nu beschikbaar in 32 talen en heeft kantoren in 5 landen.

Ook in Nederland meer mannen op Pinterest?

Ik moet zeggen dat ik steeds meer vragen over Pinterest krijg van heren. Meer en meer mannen zijn nieuwsgierig naar wat het platform is en wat ze ermee kunnen. Met name zakelijk gezien. En als ik ze dat vervolgens uitleg, zijn ze ook direct gecharmeerd van de mogelijkheden van het platform.

Daarnaast zie ik tussen mijn volgers ook steeds meer actief pinnende mannen verschijnen. Wat is jouw ervaring? Zie jij ook in Nederland meer mannen op Pinterest verschijnen? Vertel het me in een reactie onder deze blog!

Bronnen: TechCrunch en Business Insider

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *