Pinterest test betaalde Promoted Pins

betaalde Promoted PinsVorig jaar herfst kondigde Pinterest ze al aan. Advertenties op Pinterest ofwel Promoted Pins. Een eerste test ging van start, waarbij deelnemende bedrijven nog niet hoefden te betalen.

Vorige week vertelde Pinterest ons in haar business blog dat de volgende fase voor deze test is aangebroken. Nu Pinterest zo’n vier jaar oud is, recentelijk weer $200 miljoen aan funding binnensleepte en haar waarde is geschat op $5 miljard, start een test met de eerste betaalde Promoted Pins. Adverteren op Pinterest is hiermee voor een aantal bedrijven een feit geworden.

Hoe ziet de test eruit, welke bedrijven doen mee en wat kunnen we verwachten van betaalde Promoted Pins?

De test: wie en waar?

Voor deze eerste test is Pinterest de samenwerking aangegaan met een selecte groep Amerikaanse bedrijven. De Promoted Pins zullen dus alleen op Amerikaanse profielen zichtbaar zijn in de categorie ‘feeds’ en de feeds bij zoekopdrachten. (Wil je ze zien, dan moet je even creatief zijn met je instellingen 😉 ).

De deelnemende bedrijven zijn: ABC Family, Banana Republic, Expedia.com, Gap, General Mills, Kraft, lululemon athletica, Nestle – Purina, Dreyer’s/Edy’s Ice Cream, Nespresso, Old Navy, Target, Walt Disney Parks and Resorts en Ziploc®.

Deze bedrijven vertegenwoordigen verschillende industrieën waarvoor Pinterest een waardevol social media kanaal is gebleken.

betaalde promoted pins

Feedback over Promoted Pins

Pinterest wil het proces transparant houden, de Promoted Pins stijlvol en de Pinterest ervaring vooral niet aantasten. Daarom houden ze de groep deelnemende bedrijven in eerste instantie klein en vragen ze om feedback van pinners. Daar is zelfs een aparte Google Doc voor aangemaakt, waarin elke pinner zijn of haar reactie kan achterlaten.

Met deze feedback wil Pinterest de Promoted Pins verbeteren, voordat de optie tot adverteren beschikbaar wordt voor meer bedrijven.

Betaalde Promoted Pins in Nederland?

Zelf verwacht ik dat het nog wel even duurt voordat we ook in de Nederlandse versie van Pinterest Promoted Pins zullen zien. De test in Amerika zal wel even duren. Ook hebben Nederlandse (grote) bedrijven Pinterest nog niet echt omarmd (gemiste kans!).

Daarnaast vraagt Pinterest op dit moment nog om een pittige financiële commitment voordat bedrijven betaalde Promoted Pins in kunnen zetten. Zie hiervoor ook mijn eerder blog over het live gaan van deze Pinterest advertenties.

Wat vind jij van Promoted Pins?

Hoe denk jij over deze ontwikkeling? Denk je dat het je gaat storen in je pin-beleving? Of ben je zakelijk gezien geïnteresseerd in de mogelijkheden? Deel het gerust met ons in een reactie onder deze blog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *